به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای هوک که شنبه ۲۲ دی در یک همایش صنعتی در ابوظبی سخن میگفت تاکید کرد: «ما دیگر هیچگونه استثنا یا معافیت برای واردات نفت از ایران قائل نمی شویم.»
دولت آمریکا در پی بازگرداندن تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله تحریم خرید نفت از ایران، به هشت کشور تایوان، ژاپن، هند، کره جنوبی، چین، ترکیه، ایتالیا و یونان اجازه داد برای مدت شش ماه به خرید نفت خود از ایران ادامه دهند.
آقای هوک گفت که ایران در حال حاضر به طور فزاینده تاثیر تحریم ها احساس میکند. او اضافه کرد: «۸۰ درصد درآمد رژیم ایران حاصل از فروش نفت است و رژیم این درآمد را صرف حمایت از تروریسم می کند. ما می خواهیم که دسترسی رژیم به این پولی که نیاز دارد، قطع شود.»
وزیر خارجه آمریکا در هنگام اعلام معافیت این کشورها گفته بود: «هر چند ما به برخی از کشورها معافیت داده ایم که به خرید نفت از ایران ادامه بدهند، اما ۲۰ کشور خرید نفت از ایران را قطع کرده اند و کشورهایی که برای ادامه خرید نفت از ایران معافیت گرفته اند، خرید نفت از ایران را کاهش داده اند.»
این معافیت ها از آن رو اعطا شده بود تا از یک سو این کشورها در این مدت فرصت جایگزین کردن فروشندگان دیگر را با ایران داشته باشند و از سوی دیگر قیمت نفت با آغاز تحریمهای ایران افزایش ناگهانی نداشته باشد.
تحریم های هستهای آمریکا علیه ایران پس از آن بازگشت که پرزیدنت ترامپ خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران را اعلام کرد و گفت آمریکا خواستار توافق جامع تری با ایران است که برنامه هسته ای ایران را برای همیشه محدود کند، برنامه موشکی ایران را متوقف کند، به سیاستهای مخرب رژیم ایران در منطقه و حمایت از تروریسم پایان دهد.
برایان هوک در ادامه سخنان روز شنبه خود تاکید کرد: «ما خواستار توافق تازه و بهتری با ایران هستیم ولی در این فرایند میلیاردها دلار از درآمد آنها را قطع کرده ایم و آنها با بحران نقدینگی روبرو هستند.»
او اضافه کرد: «جمهوری اسلامی بدون فشار به میز مذاکره باز نمیگردد.»
دور دوم تحریم های آمریکا که صنعت نفت، کشتیرانی و نظام بانکی ایران را هدف قرار داده است، از ۱۴ آبان به اجرا گذاشته شد.
ایالات متحده امیدوار است که ایران سیاست های خود را در منطقه تغییر دهد و برای مذاکره درباره توافقی جامعتر از برجام، مذاکره کند.