شعبان جعفری معروف به «شعبان بی مخ» در آیینه تصاویر

شعبان جعفری (۱۳۰۰ در تهران - ۲۸ مرداد ۱۳۸۵ در سنتا مونیکا، کالیفرنیا) در میان مخالفانش مشهور به «شعبون بی‌مخ» و گاهی با لقب شعبان تاجبخش یکی از نام‌های جنجالی تاریخ معاصر ایران و از بازیگران مهم کودتای ۲۸ مرداد بود. وی باستانی‌کار و زورخانه‌دار ایرانی بود که بیشتر به خاطر حضورش در حرکات سیاسی به خصوص در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ شهرت داشت. وی در جریان انقلاب اسلامی از ایران گریخت و سال‌ها بعد در سالروز کودتای ۲۸ مرداد درگذشت.شعبان جعفری در میان لات‌ها و محله‌گردان‌های آن زمان به «شعبان بی مخ» و «شعبان درخونگاه» شهرت داشت. در پی کودتای ۲۸ مرداد، وی نقش دست اولی در پیروزی خیابانی طرفداران شاه و ارتش در مقابل نیروهای چپ و ملی طرفدار دکتر مصدق بازی کرد در همین حال شعبان جعفری خود را از مریدان آیت‌الله کاشانی و از حامیان و اعضای گروه فدائیان اسلام می‌دانست.خود شعبان جعفری مدعی بود که در روز ۲۸ مرداد سال ۳۲، وی تا حدود ظهر در زندان شهربانی بوده و بنابراین نمی‌توانسته نقشی اساسی در به ثمر رسیدن کودتای ۲۸ مرداد بازی کرده باشد. در زمینه این دو ادعای اخیر بحث و جدلهای تاریخی فراوان است. او سالها پس از انقلاب ودردوران اقامت درآمریکا،در روز  ۲۸ مرداد درگذشت.
استقبال شعبان جعفری از برادر شاه، غلامرضا پهلوی در مکانی ورزشی
+34
رأی دهید
-14

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۰۷
    ایرانفردا - لندن، انگلستان

    "جعفری می‌گوید آیت‌الله کاشانی گفت: «برین شاه داره از مملکت میره...نذارین شاه بره!اگه شاه بره عمامه مام رفته!» بعد از این، جعفری می‌رود سمت بازار تا بازاریان را تشویق کند تا به نفع شاه مغازه‌ها را ببندند. «دیدم هیشکی محل نذاشت. آخه بازار با مصدق بود. منم زدم و شکستم و خلاصه بازار و بستن.»سپس جعفری افزود که یک نعش درست کرد. «متکا و فلان و اینا و خون دو سه تا مرغ ...و گفتیم آی کشتن آی کشتن»" خاطرات شعبان جعفرى از کاشانى بعنوان محرک اصلى مخالفت با مصدق
    3
    32
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران

    متاسفم که شاه به این یابو و کاشانی لاشخور میدون داده بود. واقعا اگه پشت مصدق میوند و از فاز قدرتمداری شاهان قدیم بیرون میومد و سلطنت مشروطه و نمادین رو میپذیرفت ایران در اون زمان رجال خوبی داشت و کشور خوبی میشد.
    6
    56
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۴
    Roma55 - لانسینگ، انگلستان
    چه شعبان چه علی چه محمد چه مجتبی وچه آقا زاده وچه .....باشیم همه رفتنی هستیم خوش به سعادت آنان که بعد از مرگ هم با کلمات جاوید و زنده باد یاد میشوند .
    9
    28
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::ایرانفردا - لندن، انگلستان::]. اگه من کاره بودم دستور میدادم از 12 شب امشب هرکی در هر جا حتی دسشویی عبا و عمامه بزاره بولابولا تا مرگش کنن.
    3
    13
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    شاه و شیخ - قم، ایران
    والا نمی دونم چرا و فقط چرا وقتی سخن از این بزرگوار میاید کاسه لیسان بیت خماریونی یا غیبشان میزند یا با کمپرسی منفی خالی میکنند به اینگونه گزارش ها؟؟ چوب و چماق و قمه دار و دسته این بزرگوار بود که ارباب فراریتان را از ایتالیا به تاج و تخت باز گرداند. نمیبیند که اعلیزرت و "ملکه فقید" با چه افتخار و لب خندانی ایشان را به حضور پذیرفته اند؟؟ این بزرگوار چقدر سیاست داشته که هم نور چشم شیخ بوده و هم عزیز دل شاه!! حال چرا شرم میکنید الله و اعلم.!!
    23
    14
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    saeed scotland - گلاسگو، نیواسکاتلند
    شعبان بی مُخ بیشتر برازندش بود
    7
    17
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    BruceLee - بروخه، بلژیک
    عکس 9نهمی از پایین اون وسط تصویر باید مرحوم ویگن باشه
    3
    10
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Say good bye to religion - ونکوور، کانادا
    ایران و تاریخ ایران احتیاج به ثپت آدم‌هایی مثل شعبون بیمخ نداره . هم از اخور خورد و هم از توبره . از شاه پشتیبانی کرد و بعد از فداییان اسلام که زنده یاد کسروی رو که چهره دین و اسلام رو داشت به مردم ‌میفهموند با چاقو سوراخ سوراخ کردن و‌کشتند .
    4
    18
    ‌چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.