ده ها عضو یک کلیسای پروتستان در آلمان مانع اخراج یک پناهجوی ایرانی شدند

یک جوان ۲۷ ساله ایرانی که مسیحی شده و از ده ماه قبل در کلیسای پروتستان در زولینگن بست نشسته، با حمایت کشیش و گروهی از اعضا، از خطر دیپورت نجات یافت. قرار بود او را بامداد دوشنبه هفتم ژانویه به کشور مبدا بازگردانند.
 
ده‌ها عضو یک کلیسای پروتستان در شهر زولینگن، واقع در غرب آلمان، دست به دست هم دادند و مانع اخراج یک پناهجوی ایرانی شدند که در پناه کلیسا قرار دارد. درخواست پناهندگی او رد شده است.
 
پلیس و اداره امور خارجیان مشخصات او را برای حفظ اطلاعات شخصی اعلام نکرده‌اند، اما رسانه‌های آلمانی می‌نویسند او ۲۷ ساله است، زبان آلمانی آموخته و از ماه مارس ۲۰۱۸ اتاقی در کلیسا داشته است. کشیش کلیسا از هم‌پیوندی مناسب او با محیط تعریف کرده است.

 
قرار بود ماموران محلی اداره امور خارجیان، این جوان را ساعت پنج صبح دوشنبه هفتم ژانویه (۱۷ دی) به کشور مبدا برگردانند. او که در کشورش مسیحی شده، با ویزا و به طور قانونی وارد فرانسه شده اما بعدا به آلمان آمده است.
 
طبق قانون دوبلین، این جوان تنها حق دارد که در فرانسه درخواست پناهندگی بدهد.
 
روزنامه "بیلد" می‌نویسد با حضور ماموران، پناهجوی ایرانی از کلیسا بیرون نیامد و کشیش نیز با اتکاء به حق "چهاردیواری" اجازه ورود کسی به محل را نداد. ده‌ها نفر از حاضران در کلیسا در حالی که شمع به دست داشتند، مانع بیرون بردن این جوان شدند.
 
کشیش کریستیان لرش به رسانه‌ها گفته است: «یک هفته قبل که فاکسی درباره دیپورت این جوان دریافت کردیم، تصمیم گرفتیم حرکتی برای حمایت از او ترتیب دهیم.» او تاکید کرده که قصد قانون‌شکنی در کار نیست بلکه هدف، کسب اطمینان از رسیدگی مناسب و عادلانه به پرونده این پناهجوست: «او باید طبق قانون دوبلین به فرانسه برگردانده شود اما این کشور برای نوکیشان مسیحی به هیچ وجه امن نیست... اگر آنها را به ایران برگردانند، کمترین مجازات‌شان زندان خواهد بود.»
 
رسانه‌های آلمانی نوشته‌اند که ماموران اداره امور خارجیان از پنجره با این ایرانی صحبت کرده‌اند و او گفته که به هیچ وجه از کلیسا بیرون نخواهد آمد.
 
از سال ۲۰۱۵ که سیل پناهجویان به آلمان روانه شد و پاسخ‌های منفی افزایش یافت، آمار بست‌نشینی در کلیساها هم بالا رفت. اداره‌های مربوطه تا کنون برای اخراج پناهجویانی که در کلیسا پناه می‌گیرند، به زور متوسل نشده و خویشتندار مانده‌اند.
 
پناهجویانی که حق اقامت قانونی در آلمان را ندارند، می‌توانند مورد حمایت کلیسا قرار گیرند اما مسئولان کلیساها وظیفه دارند برای رعایت قانون، با ادارات مربوطه همکاری داشته باشند و کسی را به عنوان رابط پناهجو با اداره امور خارجیان معرفی کنند. تاخیر در این زمینه به منزله اختفای فرد تلقی می‌شود و می‌تواند به تعویق چند ماهه در رسیدگی به پرونده پناهجویی بیانجامد.
 
خبرگزاری آلمان می‌نویسد این جوان ایرانی پس از رد تقاضای پناهندگی‌‌اش، به دادگاه اداری دوسلدورف شکایت کرده و پرونده این دادخواهی هنوز مفتوح است. او تا میانه آوریل (اواسط فروردین) مهلت دارد تا پرونده‌‌اش را تکمیل کند.
 
برخی منابع آلمانی سن این جوان را ۲۸ سال نوشته‌اند. در گزارش‌ها نیز شمار کسانی که به حمایت از او برخاسته‌اند، بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر در نوسان بوده است.
+41
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۲
    جناب سروان - مونرآل، کانادا
    حتما موقع برگردوندش ورداشته گفته به ابلفضل قسم من مسیحی شدم هاهاها ای بمیرین که اگه بیدین بشین بهترازاینه که دین عوض کنین
    27
    21
    دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    raha1984 - هامبورگ، آلمان
    دین مصلحتی برای پذیرش کیس پناهندگی !!! کسی که ۲۷ سال به مرده اعراب دخیل بسته و قمه و زنجیر واسشون زده و خودش رو به اب و اتیش کشیده واسه خوردن نذری حالا فقط خدا داند به سر عیسی مسیح میخواد چه گلی بزنه !
    13
    9
    ‌سه شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.