توجیه عجیب دادستان تهران برای فاجعه‌ی واژگونی اتوبوس دانشگاه «علوم و تحقیقات»

مراسم خاکسپاری نگار باب الحوائجی یکی از دانشجویان دانشگاه «علوم و تحقیقات»
دادستان تهران می‌گوید مسئول دانشگاه «علوم و تحقیقات» اذعان داشته که به دلیل اینکه از شهریور ماه بر این مسئولیت گمارده شده، فرایند حوزه‌های نظارتی را پیش‌بینی نکرده! این در حالیست که تا کنون ۱۰ دانشجو جان خود را بر اثر سقوط اتوبوس از دور خارج شده از دست داده‌اند و وضعیت جسمانی دو دانشجوی بستری در اتاق مراقبت‌های ویژه وخیم گزارش شده است.

روز گذشته پس از احراز هویت ۱۰ تن از دانشجویان جانباخته در فاجعه‌ی واژگونی اتوبوس دانشگاه «علوم و تحقیقات» آزاد اسلامی، پیکر این دانشجویان به خانواده‌هایشان تحویل داده شد. مراسم خاکسپاری تعدادی از آنان امروز پنجشنبه ۶ دی‌ماه در حالی برگزار شد که مسئولان دانشگاه آزاد به عنوان مسببان این حادثه دردناک و جبران‌ناپذیر تا کنون از کوتاهی و بی‌کفایتی‌ خود عذرخواهی نکرده‌اند و صرفا به برگزاری مراسم یادبود و دعاخوانی برای مصدومان اکتفا کرده‌اند. مسئولان اصلی این حادثه، پنج نفر از مدیران و معاونان این دانشگاه را نیز برکنار کرده‌اند.
 
از سوی دیگر، وضعیت جسمانی دو تن از دانشجویان بستری در اتاق مراقبت‌های ویژه وخیم گزارش شده و خانواده‌های دانشجویان از به کار گرفتن دستیاران پزشکان در روند درمان فرزندانشان شکایت دارند.مراسم دعا و نیایش برای سلامتی دانشجویان مصدوم  «علوم و تحقیقات» در نمازخانه‌ها و مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
آنگونه که دکتر گنجعلی‌خان مدیر درمان بیمارستان «امام خمینی» اعلام کرده، از ۱۶ دانشجوی بستری در این بیمارستان، ۶ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بسر می‌برند که حال ۲ نفر از آنان وخیم است؛ ۹ دانشجو نیز مرخص شده‌اند.
 
مدیر درمان بیمارستان «امام خمینی» گفته که دو تن از دانشجویان به دلیل شدت ضربات وارده و خونریزی مغزی در کما بسر می‌برند و هوشیاری پایینی دارند.
مراسم یادبود دانشجویان جانباخته با حضور علی‌اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد تهران مرکزی
دکتر گنجعلی‌خان عدم درمان مصدومان توسط اساتید پزشکی را تکذیب کرده و اظهار داشت: «علاوه بر حضور پزشک مقیم در آی سی یو سایر پزشکان و اساتید نیز همواره در جریان وضعیت بیماران قرار می‌گیرند. ضمن اینکه من بیمارستان‌های آموزشی را برای درمان بیماران ترجیح می‌دهم و جای بیماران با شرایط خاص در اینگونه بیمارستان‌ها است، چرا که نهایت اقدامات و روند درمانی در حد فوق تخصص برای همه بیماران انجام می‌شود.».
 
مادر مهدی مغنیان یکی از دانشجویان حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد واحد «علوم و تحقیقات» که عکس‌ او در بازدید محمدرضا عارف نماینده مجلس شورای اسلامی از وضعیت دانشجویان بیمارستان «امام خمینی» خبرساز شده، در این‌باره گفته است: «من به او گفتم بازدید شما را نمی‌خواهم. من دلجویی نمی‌خواهم، من فقط درمان می‌خواهم.»
 
او گفته است: «فرزند دلبندم را درمان کنند. جان آنها را به دست دانشجویان ریزیدنت ندهند. بگویند پزشکان و اساتید ماهر بر بالین فرزندانمان حاضر باشند. نگران سلامتی فرزندانمان هستیم. جان پسر من با ناکارآمدی مسئولان دانشگاه آزاد به خطر افتاد. وقتی عکس نیمه جان پسرم را دیدم دنیا بر سرم خراب شد. رفت و آمد مسئولان در بازدید از دانشجویان مصدوم تبلیغاتی و نمایشی است. امکان انتقال دانشجویان به بیمارستان دیگر وجود ندارد.»
 
مادر کیارش اسدی نیز که فرزندش در بخش آی سی یو بستری است، به ایسنا گفته است: «اگر پسرم به درستی درمان نشود، سلامتی‌اش را از دست می‌دهد. اگر دانشجو سخن بگوید انگ سیاسی می‌خورد!»
پرونده قضایی اتوبوس مرگ دانشگاه آزاد اسلامی نیز به گفته عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران همچنان در دست بررسی است. وی گفته که به دلیل مرگ راننده، پرونده‌‌ای است که بررسی آن زمان می‌برد.
 
دولت‌آبادی از بازپرسی از رئیس و دو معاون مرکز تحقیقات این دانشگاه خبر داده و گفته است: «مسئول دانشگاه اذعان داشت به دلیل اینکه از شهریورماه آمده در حوزه‌های نظارتی فرایندش را پیش‌بینی نکرده بود و چند تا از مدیران را عزل کردند و با اینکه دانشگاه آزاد خودش به موضوع ورود کرده هرچند دیر بود ولی از آنها تشکر می‌کنیم.»جانباختگان واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد اسلامی
دادستان تهران نقص فنی و فرسودگی اتوبوس و عدم وجود علامت‌های هشداردهنده و گاردریل‌ها را از دلایل این حادثه خوانده و گفته که «جاده‌ای بوده که کمتر به آن توجه شده است؛ زیرا در جاده‌هایی که با شیب همراه است و گاردیل‌ها و علامت‌های هشداردهنده برای راننده‌ها لازم است و پلیس نمی تواند وارد این موضوع شود و باید خود دانشگاه آن را انجام می‌داد.»
دولت‌آبادی دادستانی تهران درباره بررسی این پرونده اظهار داشت: «آنچه امروز مورد تاکید است نقش جاده و مسئولان دانشگاه است و اینکه چقدر امکانات پیشگیرانه را فراهم کردند و نقشی که برعهده نظارت بوده که باید اعمال می‌شده است. مثلا نقش راننده چگونه باید تبیین شود و برای این موضوعات  کارشناسان حرفه‌ای و مجرب و  هفت کارشناس را تعیین کردیم. البته کمی زمان‌بر است و پلیس هم مجوز خواسته که در حوزه محیطی تحقیقاتی انجام دهد که ما اجازه دادیم.»
پس از این حادثه، موجی از انتقادها به ساخت بنای دانشگاه «علوم و تحقیقات» در ارتفاع ۱۸۰۰ متری و عدم استفاده از تله‌کابین طراحی شده در زمان مدیریت خاندان اکبر هاشمی‌رفسنجانی نیز شکل گرفته است. در این بین، پیمانکار و مسئول تأسیسات دانشگاه بازداشت شده‌اند. همچنین رئیس دانشگاه «علوم و تحقیقات»، مسئول ترابری دانشگاه، مسئول امور مالی و نماینده حقوقی دانشگاه نیز به عنوان مطلع در این پرونده به دادسرا احضار شدند.
 
پیمانکار شرکت «مهران گشت سبلان» یکی از متهمان بازداشت شده به روزنامه «ایران» گفته است: «ما ۴۵ اتوبوس داریم که تمامی آنها معاینه فنی دارند. دو ماه قبل دانشگاه از ما مدارک راننده‌ها و معاینه فنی را خواست که به آنها ارائه دادیم. زمانی که این اتفاق رخ داد من آنجا بودم و این حادثه حدود ۳۰ ثانیه طول کشید. اتوبوس اصلاً واژگون نشد، واژگونی باعث شکسته شدن شیشه‌ها می‌شود. اولین نفری که جسد راننده را بیرون آورد من بودم. همان لحظه پسر راننده که آنجا بود خودش را به ما رساند. من اجساد را از داخل اتوبوس بیرون آوردم. مسیر تردد اتوبوس‌ها گاردریل، نیوجرسی، بلوک بتی و هیچ وسیله حفاظتی نداشت.»
 
مسئول تأسیسات دانشگاه متهم دیگر این پرونده هم گفته که «چاله‌ای که در آنجا حفر شده برای انتقال آب بوده است البته تکمیل نشده بود. درپوش آهنی روی آن گذاشته شده و اطراف آن نیز محصور شده بود تا پس از تکمیل روی دهانه آن دریچه آهنی گذاشته شود.»
+26
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان

    آقای ولایتی بجای اینکه جوانان مردم را بکشی بعد بشینی قرآن بخونی براشون کار درست نمیشه پوفیوز دقل باز
    2
    30
    جمعه ۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    عجب بدبختی بزرگی این کشور دارد. دادستان ان مسائل را از دیدگاه رئیس جدید تجزیه و تحلیل میکند..رئیس کدام است معاون کدام است سیستم. سیستم غلط است.اقای دادستان .چرا صورت مسئله را عوض میکنید.اگر رئیس این سازمان جدیدا ابثا شده ولی مدیران کلیدی و تصمیم گیرندگان اصلی که بوده اند.این اقای ولایتی که در عکس مشغول خواندن فاتحه است ان که قبلا در این سمت کذائی خود بوده. اقای دادستان این چه حرفی است شما میزنید.اقای دادستان شما از نوع لباس پوشیدن و روسری بسر کردن دانشجو تا اطاق خواب انها بااطلاع هستید اما این نارسائی های داخل محوطه دانشگاه را نمیدانید. اخر این چه دانشکاه تحقیقاتی است که در داخل محوطه ان اتوبوس سبب مرگ ده دانشجو بشود . اقای دادستان خانه از پای بنست ویران است. با این حرفها و با این نوحعه خوانی ها و با این فاتحه خوانی ها کاری از پیش برده نمیشود . فاتحه سیستم را باید خواند اقای دادستان. اسب سواری پیش کشتان لطفا قارچ زین را نگهدارید اقای دادستان
    1
    20
    جمعه ۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.