آنفلوآنزای معده یا مسمومیت غذایی؛ مساله این است!

با سرد شدن هوا در فصل زمستان، آمار ابتلا به بیماری ها از سرماخوردگی تا آنفلوانزا و آنفلوآنزای معده نیز افزایش می یابد. میکروب ها در آب و هوای سرد از کارایی بیشتری برخوردار می شوند و تماس با سطوح پر از میکروب می تواند احتمال ابتلا به بیماری را افزایش دهد.
 
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "پریونشن"، اما گاهی اوقات ممکن است آنچه شبیه به یک آنفلوآنزای معده به نظر می رسد در واقع یک مسمومیت غذایی باشد. مسمومیت غذایی و آنفلوآنزای معده بسیار شبیه به یکدیگر هستند. هر ساله میلیون ها نفر با بیماری های مرتبط با غذا مواجه می شوند. علائم این مسمومیت غذایی و آنفلوآنزای معده می توانند شبیه به یکدیگر باشند، از این رو، تشخیص درست دشوار می شود.
مسمومیت غذایی در برابر آنفلوآنزا معده: تفاوت در چیست؟
مسمومیت غذایی
 به بیان ساده، مسمومیت غذایی بیماری است که به واسطه مصرف غذای فاسد یا آلوده یا غذای آلوده شده با سموم شکل می گیرد. تشخیص منبع این آلودگی می تواند دشوار باشد زیرا طیف گسترده ای از باکتری ها و ویروس ها، مانند ئی.کولای، لیستریا، سالمونلا، نوروویروس و بسیاری موارد دیگر وجود دارند که می توانند به روش های مختلف زمینه ساز مسمومیت غذایی شوند.
 
غذاها می توانند در هر مقطع از پردازش (شستشو یا نگهداری نامناسب در یخچال)، تولید (رسیدگی نامناسب یا پخت ناکافی)، یا مرحله آماده سازی و سرو (دما و شیوه سرو) آلوده شوند. احتمال مواجهه با مسمومیت غذایی پس از غذا خوردن در مکان هایی که وعده های غذایی برای گروه های بزرگ از مردم تهیه می شوند، مانند کافه تریا دانشگاه، گردهمایی های اجتماعی و رستوران ها بیشتر است.
 
آنفلوآنزای معده
 آنفلوآنزای معده که در پزشکی به نام گاستروانتریت ویروسی شناخته می شود، یک اختلال معده کوتاه مدت به واسطه یک دلیل عفونی مرتبط با ویروس - بیشتر نوروویروس و روتاویروس - است.
 
در شرایطی که روتاویروس بیشتر کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد، نوروویروس دلیل اصلی آنفلوآنزای معده و بیماری مرتبط با غذاست. این شرایط فوق العاده مسری است و به طور معمول بین افراد در فضاهای محدود، مانند خانه یا اداره های کوچک گسترش می یابد. این اتفاق زمانی که فرد آلوده بهداشت شخصی را رعایت نمی کند، به واسطه لمس سطوح توسط افراد دیگر، تهیه غذا برای افراد دیگر، یا دست دادن با فردی دیگر رخ می دهد.
 
در شرایطی که هر نشانه از آنفلوآنزا می تواند هشدار دهنده باشد، آنفلوآنزای معده و آنفلوآنزا که می توانید هر سال واکسن آن را بزنید، شرایطی مشابه نیستند. آنفلوآنزا ویروسی است که به سیستم تنفسی حمله کرده و از سوی دیگر، دریافت واکسن از آنفلوآنزای معده پیشگیری نمی کند. حتی نام آنفلوآنزای معده نیز گمراه کننده است، زیرا ویروس روده و نه معده شما را مورد حمله قرار داده و عفونی می سازد.
علائم مسمومیت غذایی در برابر آنفلوآنزای معده
به دلیل این که مسمومیت غذایی و آنفلوآنزای معده دارای علائم مشابه هستند، تشخیص دقیق می تواند دشوار باشد.
 
علائم مسمومیت غذایی
- ناراحتی معده
- کرامپ های معده
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- تب
 
علائم آنفلوآنزا معده
 
- اسهال
- معده درد و کرامپ
- حالت تهوع
- استفراغ
- گاهی اوقات تب
- خستگی
- تشنگی شدید (در صورت کم آبی بدن)
- سبکی سر
- سردرد یا بدن درد
 
مسمومیت غذایی و آنفلوآنزای معده ممکن است با حالت تهوع، استفراغ، اسهال، دردهای شکم، و تب خفیف همراه باشند. با این وجود، در آنفلوآنزای معده به طور معمول میزان حالت تهوع و استفراغ بیشتر است، در شرایطی که مسمومیت غذایی ممکن است بیشتر به اسهال منجر شود.
 
مسمومیت غذایی باکتریایی بیشتر روده بزرگ و نه روده کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد که موجب تفاوت در علائم می شود.
 
مسمومیت غذایی معمولا به سرعت (اغلب طی چند ساعت پس از مصرف غذای آلوده) شکل می گیرد و علائم بین یک تا سه روز ادامه دارند. در مقابل، آنفلوآنزای معده اغلب آرام‌تر شکل می گیرد زیرا ویروس برای آلوده کردن میزبان به زمان نیاز دارد که یک تا دو روز طول می کشد. علائم بیماری نیز بین 3 تا 10 روز طول می کشند.
درمان مسمومیت غذایی در برابر آنفلوآنزای معده
بدون در نظر گرفتن این که به کدام بیماری مبتلا شده اید، متاسفانه به طور معمول باید علائم مسمومیت غذایی یا آنفلوانزای معده را طی دوره بیماری تحمل کنید. طی این مدت استراحت فراوان، نوشیدن مایعات فراوان برای احیای الکترولیت های از دست رفته، و یک رژیم غذایی متعادل می توانند به بهبود علائم کمک کنند.
 
کم آبی شدید بدن اصلی‌ترین نگرانی در هر دو مورد محسوب می شود. به واسطه اسهال و/یا استفراغ باید توجه ویژه ای به تامین آب مورد نیاز بدن داشت. کم آبی بدن می تواند احساس ناخوشی را تشدید کند و در صورت عدم دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن آهنگ روند ریکاوری ممکن است کند شود.
 
در شرایطی که نوشیدن آب برای بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما برای کمک به جایگزینی الکترولیت های کلیدی، مانند سدیم، کلرید و پتاسیم که در مواقع کم آب شدن بدن از دست می روند، کفایت نمی کند. نوشیدنی های ورزشی یا نوشیدنی های دیگر که حاوی الکترولیت ها هستند می توانند به احیای آنها در بدن کمک کنند.
 
تا زمان بهبود علائم از مصرف میوه ها و سبزی های خام پرهیز کنید. این شامل غذاهای چرب نیز می شود که ممکن است گوارش آنها دشوار باشد. اگر به آنفلوآنزای معده مبتلا هستید پرهیز از محصولات لبنی برای یک هفته توصیه شده است. لنبیات می تواند در فعالیت روده کوچک، جایی که لاکتوز جذب می شود، اختلال ایجاد کند، از این رو، تا زمانی که پوشش داخلی روده کوچک بازسازی شود، قادر به جذب لاکتوز نخواهید بود. لاکتوز ممکن است برای مسمومیت غذایی باکتریایی مشکل ساز نباشد زیرا در این شرایط بیشتر روده بزرگ و نه روده کوچک تحت تاثیر قرار می گیرد.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر در زمان بیماری با مشکلاتی که در ادامه به آنها اشاره شده است، مواجه شدید، بهترین گزینه مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط است، به ویژه اگر بسیار جوان، بسیار پیر، باردار، دارای سیستم ایمنی ضعیف، یا مشکلات پزشکی چندگانه هستید.
 
- دشواری در جایگزینی مایع از دست رفته با نشانه های آشکار کم آبی بدن
- خون در مدفوع
- تب بالا (بیش از 101.5 درجه فارنهایت (38.6 درجه سانتیگراد) زمانی که تب به صورت دهانی اندازه گیری می شود)
- تداوم استفراغ برای بیشتر از 24 ساعت
- تداوم اسهال برای بیش از 3 روز
 
مسمومیت غذایی و آنفلوآنزای معده اگر به درستی درمان نشوند، می توانند به بروز عوارض جدی منجر شده یا حتی مرگبار باشند. در موارد شدید، ممکن است به مصرف آنتی بیوتیک برای درمان نیاز باشد. پزشک به طور معمول انجام آزمایش - اغلب آزمایش مدفوع - برای تشخیص دلیل بیماری را تجویز می کند تا بهترین روش درمان تعیین شود.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.