رهبر ایران بعد از انتخابات ۸۸: به مومن و جنتی اعتماد نشود به چه کسی بشود؟

آیت الله خامنه ای در جلسه ۲۷ خرداد ۱۳۸۸ با نمایندگان کاندیداها گفته: "فقهای شورای نگهبان آدم‌های قرص و محکمی هستند که مو را از ماست می‌کشند و بررسی شکایات نیز بر عهده همان‌‌هاست"
 
خبرگزاری‌های فارس و تسنیم، هر دو وابسته به سپاه پاسداران، اخیرا به انتشار گزارش جلسه ای پرداختند که در ۲۷ خرداد ۱۳۸۸ و در محل دفتر رهبری، میان آیت الله خامنه ای و نمایندگان چهار نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم برگزار شد. این گزارش ساعاتی بعد از انتشار، به دلایل نامعلومی از هر دو وبسایت فارس و تسنیم حذف شد.
 
در بخشی از جلسه ۲۷ خرداد، که با حضور نمایندگان شورای نگهبان، وزارت کشور، سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون تبلیغات انتخابات برگزار شد، نمایندگان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محسن رضایی به بیان ایرادات خود به نحوه برگزاری انتخابات پرداختند.
 
گزارش هایی از همین جلسه، و نیز فیلمی کوتاه از آن، پیشتر در سایت آیت الله خامنه ای و برخی منابع دیگر منتشر شده بود. اما اخیرا انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به "دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای" کتابی تحت عنوان "فتنه تغلب" منتشر کرده که در بخشی از آن، روایتی از جلسه ۲۷ خرداد تحت عنوان "متن کامل" جلسه بازگو شده است.
 
گزارش این کتاب نشان می دهد آیت الله خامنه ای، در گفتگو با نمایندگان کاندیداهای معترض، به‌صراحت نتایج انتخابات را غیرقابل تغییر عنوان می کند. وی در پاسخ به اعتراضات نمایندگان کاندیداهای معترض به "جانبداری" دستگاه های نظارتی، به‌شدت از عملکرد افرادی چون محمد مومن و احمدی جنتی فقهای بانفوذ شورای نگهبان دفاع و می‌گوید اگر در حکومت ایران نتوان به کسانی چون آنها اعتماد کرد، هیچ کس دیگری قابل اعتماد نخواهد بود.
 
نام کتاب، از جملاتی از آقای خامنه یا در ۱۴ خرداد ۱۳۹۳ گرفته شده که گفته است: "هیچ قدرت و غلبه‌اى در مکتب امام که از تغلب و از اِعمال زور حاصل شده باشد، مورد قبول نیست... آن قدرتى که از انتخاب مردم به‌وجود آمد، محترم است؛ در مقابل آن، کسى نبایستى سینه سپر بکند، در مقابل او کسى نباید قهر و غلبه‌اى به کار ببرد که اگر یک چنین کارى کرد، اسم کار او فتنه است." (در این نقل قول، "تغلب" به معنی غلبه کردن بر دیگران است با واژه "تقلب" تفاوت دارد).
'اگر همه هم بگویند ابطال، من قبول نخواهم کرد'
کتاب "فتنه تغلب"، غیر از صحبت های آیت الله خامنه ای، نمایندگان کاندیداها و نمایندگان وزارت کشور و شورای نگهبان در زمان رسمیت جلسه، به بازگو کردن اظهاراتی پرداخته که بعد از اعلام "ختم رسمی" جلسه ۲۷ خرداد و خروج "دوربین های تلویزیون" رد و بدل شده است.
 
البته، بخش اصلی صحبت های آقای خامنه قبل و بعد از خروج دوربین ها، در دی ماه ۱۳۹۱ و با اندکی تفاوت، در کتابی تحت عنوان "من مدیر جلسه ام" منتشر شده بود.
 
آن کتاب، جزئیات جلسه را به نقل از یکی از حاضران یعنی جعفر فرجی، قائم مقام ستاد انتخاباتی محمود احمدی نژاد روایت می کرد.
 
در بخشی از "فتنه تغلب" نقل شده که بعد از پایان رسمی جلسه، مرتضی الویری نماینده ستاد مهدی کروبی، از جمله گفته که "انتخابات مخدوش است و باید ابطال شود" و ادامه داده: "شورای نگهبان نمی‌تواند مرجع رسیدگی به شکایات قرار بگیرد؛ چون هفت نفر از اعضای آن صریحاً از یکی از نامزدها [محموداحمدی نژاد] حمایت کرده‌اند و موضع‌گیری خاصی دارند".
 
آقای الویری در عوض، خواستار بررسی انتخابات از سوی یک "هیات حقیقت‌یاب که مورد قبول و وفاق جمع باشد" شده و پیشنهاد ارجاع مساله به مجمع تشخیص مصلحت نظام را مطرح کرده است.
 
آقای خامنه ای در پاسخ به انتقادات مرتضی الویری و دیگران علیه شورای نگهبان می‌گوید: "اگر در این نظام نتوان به کسانی مانند آیات مومن و آقای جنتی اعتماد کرد، به هیچ فرد دیگری هم نمی‌‌توان؛ چرا که آنها برای بردن و آوردن کسی، دینشان را از دست نمی‌دهند."
 
وی می افزاید: "فقهای شورای نگهبان آدم‌های قرص و محکمی هستند که مو را از ماست می‌کشند و بررسی شکایات نیز بر عهده همان‌‌هاست."
 
رهبر جمهوری اسلامی همچنین در واکنش به درخواست ابطال انتخابات تصریح می کند: "شما بدانید، یقین کنید، صد در صد بنده این را رد می‌کنم؛ اگر همه هم جمع بشوند بگویند ابطال، من قبول نخواهم کرد."
 
آیت الله خامنه ای می گوید به شورای نگهبان و وزارت کشور توصیه کرده "به دقت رسیدگی کنند و حتی اگر لازم شد صندوق‌هایی را باز شماری کنند"، اما در عین حال نتیجه بازشماری احتمالی را نیز مشخص می کند: "من مطمئنم، یقین دارم که امکان ندارد که نتایج انتخابات را عوض کند؛ نتایج عوض نخواهد شد."
وی در پاسخ به فاطمه کروبی از ستاد مهدی کروبی که ابرازامیدواری می کند "کلیه صندوق ها" بازشماری شوند تذکر می دهد: "کلیه نگویید؛ هیچ لزومی ندارد. یک تعدادی را مشخص کنید، بگویید اینها را بازشماری کنند، یا همین طوری تصادفی بازشماری بکنید."
 
یک ماه و نیم پیش، محمدرضا خاتمی نایب رئیس مجلس ششم، در مصاحبه ای تاکید کرد که او و همفکرانش خواستار بازشماری تمامی صندوق ها برای معلوم شدن تعداد کل آرا بوده اند، چون به باور آنها "تقلب" اصلی، نه در پای صندوق ها، که در هنگام "تجمیع آرا" در وزارت کشور و از طریق اضافه کردن میلیون‌ها رای به نتایج نهایی صورت گرفته است. وی افزود که بر این مبنا، شمارش درصدی هرچند بالا از صندوق ها، کمک زیادی به کشف حقیقت نمی کرده است.
 
در بخشی از کتاب "فتنه تغلب"، نقل قولی از عباس آخوندی از ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بازگو شده که به رهبر ایران گفته: "به نظر من مشکل فساد در مقدمات انتخابات است... وگرنه من با نظر حضرتعالی موافقم که صندوق‌ها را بیست بار هم که بشمارند، نتیجه آرا عوض نخواهد شد."
 
خبرگزاری های فارس و تسنیم پیش از حذف گزارش خود، این قسمت از اظهارات آقای آخوندی را به طور ویژه برجسته کرده بودند.
 
جلسه ۲۷ خرداد ۱۳۸۸ دفتر آیت الله خامنه ای، یک هفته پیش از انتشار آمار تفکیکی صندوق‌های آرا از سوی وزارت کشور دولت دهم و در شرایطی برگزار شد که هنوز، ابهامات آماری مربوط به نتایج انتخابات خبرساز نشده بود.
 
مطابق آمار تفکیکی انتخابات که روز ۲ تیر منتشر شد، حدود یک سوم حوزه های انتخابات ۱۳۸۸، دارای نرخ مشارکت نزدیک یا بیش از ۱۰۰ درصد بودند. نسبتی که به لحاظ ریاضی، پذیرش آن دشوار می‌نمود و حتی در سایر انتخابات‌های برگزار شده در ایران هم، با وجود تمام ابهامات مرتبط با آنها، تکرار نشده بود.
بالا گرفتن بحث های مرتبط با انتخابات ۸۸
بحث نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، در یکی - دو ماه اخیر و پس از انتشار مصاحبه ای از محمدرضا خاتمی که در بخشی از آن به شبهه "تقلب" در آن انتخابات اشاره شده بود، مجددا به فضای رسانه ای ایران راه یافته است.
 
آقای خاتمی "به نقل از منابع مطلع" در جناح اصولگرا در ایران گفت که "در ستاد انتخاباتی وزارت کشور تقلب صورت گرفته و ۸ میلیون رای به صندوق ها اضافه شده است". وی افزود در نتیجه این تقلب، در شرایطی که "آرای صندوق ها ۳۲ میلیون بوده"، اعلام شده که ۳۹ میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده اند.
 
عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران، سه‌شنبه هفته پیش اعلام کرد که محمدرضا خاتمی، به خاطر اظهارات خود در مورد اضافه شده ۸ میلیون رای به مجموع آرای انتخابات مورد تعقیب قضایی قرار گرفته است.
 
شبهه اضافه شدن ۸ میلیون رای به آرای محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دهم، پیش از اظهارات آقای خاتمی نه از جانب اصلاح طلبان، که از سوی منابع نزدیک به اصولگرایان رسانه ای شده بود.
 
خبرسازترین نوبت، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ و زمانی بود که اسفندیار رحیم مشایی، برای کاندیداتوری در انتخابات ثبت نام کرده و در فضای رسانه ای ایران، شایعه هایی در مورد امکان انتشار "افشاگری"‌های جسورانه از جانب حامیان آقای مشایی -در صورت ردصلاحیت وی- انتشار یافته بود.
 
در همین ارتباط در ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، سایت بازتاب به نقل از "گروهی از فعالان اقتصادی مرتبط با رحیم مشایی" از امکان "افشای" نوارمکالمات ضبط شده محمود احمدی نژاد و برخی مسئولان حکومتی در روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ خبر داد.
 
این وبسایت نوشت: "در این مکالمات از طرف برخی مسئولان به احمدی نژاد گزارش داده می شود که رای واقعی وی ۱۶میلیون است، اما برای اینکه شائبه تقلب پیش نیاید و اختلاف آرا زیاد به نظر برسد، قرار است ۲۴ میلیون رای اعلام شود. ادامه نوار مربوط به تماس احمدی نژاد با مسئولان مختلف کشور است که در آن از آنها خواسته شده از اعلام رای غیرواقعی خودداری شده و همان رای ۱۶ میلیونی اعلام شود."
 
انتشار این خبر، به واکنش تند رسانه های حکومتی، و سپس تکذیب دفتر رئیس جمهور و از دسترس خارج شدن سایت بازتاب منجر شد.
 
پیش از آن، در اول آذر ۱۳۸۸ علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای مجلس هشتم، در نشستی در جمع اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق، به اتهام اضافه شدن ۸ میلیون رای به نتایج نهایی انتخابات اشاره ای جداگانه کرده بود.
 
آقای زاکانی گفت در جریان دیداری با اکبر هاشمی رفسنجانی، وی به نقل از محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از وجود ۸ میلیون رای ساختگی در انتخابات ریاست جمهوری دهم سخن گفته، و افزود که وقتی در این مورد از آقای رضایی پرس و جو شده، وی به بیان چنین سخنی اذعان و از آن دفاع کرده است.
 
سایت سحام نیوز، نزدیک به مهدی کروبی، اخیرا گزارشی را منتشر کرده که مدعی است پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم علاوه بر آقای رضایی، محمدباقر قالیباف و قاسم سلیمانی نیز در دیدار با آقای رفسنجانی، از اضافه شدن ۸ میلیون رای به نتایج نهایی انتخابات سخن گفته بودند.
+2
رأی دهید
-30

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.