وقتی ستون فقرات با مشکل مواجه می‌شود

یک آسیب نخاعی همواره شرایطی جدی است و هرچه در قسمت بالاتری از ستون فقرات رخ دهد، شرایط جدی‌تر خواهد بود. آسیب نخاعی را می توان تقریبا شبیه به جدایی مغز از بدن در نظر گرفت.
 
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایزی هلث آپشنز"، ستون فقرات حاوی اعصابی است که به مغز اجازه می دهند تا حرکات، عملکرد و سلامت ما را حفظ کند. زمانی که این ارتباط قطع می شود، همانند خاموش کردن سوئیچی است که عملکردی کلیدی را کنترل می کند.
 
بیشتر ما توجه چندانی به سلامت ستون فقرات نداریم، اما این شرایط باید تغییر کند. در ادامه با برخی از مشکلات شایع ستون فقرات بیشتر آشنا می شویم.
 
بیرون زدگی دیسک
 
بدون محافظی بالش مانند به نام دیسک که بین هر یک از مهره های ما قرار می گیرد، استخوان های ستون فقرات به طور مداوم روی یکدیگر ساییده می شوند.
 
با افزایش سن، دیسک ها خشک می شوند. فشار بیش از حد به کمر می تواند به پارگی یا شکستگی یک دیسک (فتق دیسک) منجر شود. در این شرایط ممکن است با احساس سوزش در دست ها و پاهای خود مواجه شوید. اگر ورزش و داروهای مسکن موثر نباشند، انجام عمل جراحی برای ترمیم دیسک ضروری است.
 
اسپوندیلوز گردن‌
 
این شرایط اغلب در نتیجه یک تغییر مفصلی در گردن، از جمله زوائد استخوانی (رشد اضافه استخوان)، رخ می دهد که افزایش سن در آن نقش دارد.
 
سیگار کشیدن، عدم فعالیت، و فشار مکرر روی گردن همگی از جمله عوامل خطرآفرین برای اسپوندیلوز گردن‌ محسوب می شوند. درد در اطراف شانه ها و سفتی گردن از نخستین نشانه های این شرایط هستند.
 
اگر به ناگاه با احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست های خود مواجه شده اید باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید. پزشک احتمال ابتلا به شرایط دیگر مانند فیبرومیالژیا را پیش از انتخاب روش درمان مناسب برای شما که به طور معمول شامل فیزوتراپی و آرام بخش های ماهیچه می شوند را بررسی می کند.
 
تنگی مجرای نخاعی
 
زمانی که فضای بین مهره ها تنگ می شود، اعصابی که از ستون فقرات عبور می کنند تحت فشار قرار گرفته یا تحریک می شوند. این شرایط می تواند در گردن یا کمر رخ دهد که مورد دوم شایع‌تر است.
 
تنگی مجرای نخاعی می تواند به واسطه یک دیسک بیرون زده، ضخیم شدن رباط ها در ستون فقرات، زوائد استخوانی یا تومورها شکل بگیرد.
 
ضعف یا احساس سوزن سوزن شدن در پاها، درد یا گرفتگی ماهیچه در پاها هنگام راه رفتن و کمر درد می توانند از علائم هشدار دهنده تنگی مجرای نخاعی باشند.
 
گرد پشتی
 
گرد پشتی یا کایفوزیس شامل خمیده شدن بیش از حد پشت به سمت جلو می شود که می تواند در هر سنی رخ دهد، اما بیشتر در زنان مسن دیده می شود.
 
گرد پشتی اغلب به واسطه ضعف در استخوان های ستون فقرات شکل می گیرد که می تواند در هر سنی رخ دهد. این ضعف موجب فشردگی و ترک خوردن استخوان ها می شود.
 
در شرایط شدید، گرد پشتی نه تنها می تواند دردناک باشد، بلکه بدن را از شکل می اندازد. افزون بر این، گردپشتی شدید می تواند موجب مشکلات تنفسی و گوارشی شود.
 
سندرم دم اسبی
 
این شرایطی نادر است، اما از مواردی است که در صورت ابتلا باید به سرعت به آن رسیدگی شود تا از نابودی احساس در پاها و همچنین کنترل اجابت مزاج و مثانه پیشگیری شود.
 
گروهی از اعصاب که از ستون فقرات به سمت کمر می روند به نام دم اسبی (cauda equina) شناخته می شود که به مغز در کنترل پاها و اندام های لگن کمک می کند. یک دیسک بیرون زده یا شکسته می تواند بر این اعصاب فشار وارد کند و موجب آسیب دیدگی شود.
 
استئوآرتریت (آرتروز)
 
استئوآرتریت شرایطی بسیار شایع است. زمانی که غضروف در ستون فقرات فرسوده می شود، مهره ها روی یکدیگر ساییده می شوند و احساس درد و سفتی در پشت شکل می گیرد.
 
در شرایطی که استئوآرتریت برگشت پذیر نیست، می توان آن را با استفاده از داروهای مسکن، تراپی و ورزش تسکین داد.
 
مراقبت از ستون فقرات
 
شاید یکی از مهم‌ترین کارهایی که می توانید برای پیشگیری از مشکلات ستون فقرات انجام دهید پرهیز از آسیب دیدگی این بخش است. البته حرف زدن آسان‌تر از عمل کردن است.
 
 فعالیت های روزانه مانند نشستن زیاد، حرکات تکراری و بلند کردن وزن زیاد می توانند پیش از آن که متوجه شوید به ستون فقرات شما آسیب برسانند.
 
این موارد تنها چند دلیل هستند که به اهمیت حفظ قدرت و انعطاف پذیری ستون فقرات اشاره دارند.
 
یکی از بهترین گزینه هایی که برای تقویت ستون فقرات می توانید مد نظر قرار دهید انجام یوگاست.
 
یوگا یکی از روش های باستانی است که می تواند به پشتیبانی و تقویت ستون فقرات، پشت، مفاصل، و بهره مندی از بدنی انعطاف پذیر کمک کند. حرکات یوگا به گونه ای طراحی شده اند تا بدن در وضعی سالم قرار بگیرد تا نه تنها قدرت آن افزایش یابد، بلکه انعطاف پذیری خود را نیز بهبود ببخشد.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.