حسن روحانی در ترکیه: اقدامات آمریکا علیه ایران صددرصد تروریستی است

 حسن روحانی (چپ) در سخنان روز پنج‌شنبه خود از توسعه روابط با ترکیه استقبال کرد و مواضع رجب طیب اردوغان در رابطه با تحریم‌های آمریکا را ستود.روسای جمهوری ترکیه و ایران روز پنج‌شنبه ۲۹ آذر در نشست خبری مشترک به شدت از تحریم‌های آمریکا علیه تهران انتقاد و بر ادامه مناسبات تجاری دو کشور همسایه تاکید کردند.
 
حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، که در راس یک هیات بلندپایه به ترکیه سفر کرده است در این نشست خبری به تحریم‌های آمریکا اعتراض کرد و آن را اقدامی «تروریستی» خواند.
 
آقای روحانی گفت: «اقدام آمریکا علیه ایران صددرصد تروریستی است چرا که کشورها و شرکت‌های دیگر را ارعاب می‌کند و آنها را از اجرای تجارت آزاد می‌ترساند».
 
به گفته رئیس‌جمهوری ایران، تحریم‌های آمریکا «بر خلاف» مقررات بین‌المللی و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است از آنجا که این قطعنامه «الزام‌آور است و از همه کشورها می‌خواهد فضای مناسب تجاری را با ایران به وجود بیاورند».
 
قطعنامه ۲۲۳۱ به دنبال توافق ایران و قدرت‌های جهانی بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در شورای امنیت تصویب شد که تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران را ملغی می‌سازد.
 
حسن روحانی در ادامه سخنان روز پنج‌شنبه خود از توسعه روابط با ترکیه استقبال کرد و مواضع آقای اردوغان در رابطه با تحریم‌های آمریکا را ستود.
 
وی همچنین در جلسه شورای عالی روابط راهبردی ایران و ترکیه گفت: «جمهوری اسلامی ایران همواره در روزهای سخت کنار مردم و دولت ترکیه بوده و امروز خوشحالیم که در شرایط تحریم غیرقانونی و ظالمانه دولت آمریکا علیه ایران، دولت و ملت ترکیه نیز در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد».
 
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، نیز با اعلام حمایت از ایران در برابر تحریم‌ها اظهار داشت که آنکارا می‌خواهد روابط دوجانبه تجاری خود با تهران را از ۱۱ میلیارد دلار کنونی به ۳۰ میلیارد دلار برساند.
 
به دنبال خروج آمریکا از توافق اتمی قدرت‌های جهانی با ایران در روز ۱۸ اردیبهشت ماه، تحریم‌های ایالات متحده علیه تهران از نیمه آبان به طور کامل بازگشت که به توقف فعالیت‌های شمار بسیاری از شرکت‌های بزرگ خارجی در ایران منجر شده است.
 
دور دوم و نهایی این تحریم‌ها نفت ایران را نیز در بر می‌گیرد اما آمریکا در این مرحله شماری از متحدان خود را به طور موقت معاف کرده تا به تدریج وابستگی خود به نفت ایران را کاهش دهند.
 
ترکیه در شمار این دسته از کشورهاست و می‌تواند نفت ایران را تا شش ماه خریداری کند. هفت کشور دیگری که این معافیت شامل آنها شده عبارتند از چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، یونان و تایوان.
 
ترکیه اما خواستار معافیت دائمی از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران شده و گفته که این کشور نمی‌تواند منابع جایگزین برای واردات نفت ایران پیدا کند. در عین حال آنکارا همواره مخالفت خود با بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کرده است.
 
رجب طیب اردوغان نیز در اظهارات روز پنج‌شنبه خود تاکید کرد که آنکارا از این تحریم‌ها حمایت نخواهد کرد و در کنار ایران قرار می‌گیرد.
 
وی گفت: «تحریم‌های ایالات متحده [علیه ایران] امنیت و ثبات منطقه را به مخاطره انداخته و ما از آن حمایت نمی‌کنیم. ما همچنان برادرانه در کنار مردم ایران می‌ایستیم».
+2
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان

    این یارو رئیس جمهور ترکیه میدونه چکار میکنه ، به آمریکا داره خط و نشون میده که اگر دخالت در امور ترکیه و تا زمانی که دفاع از واعظ مخالف ترکیه بکند بیشتر بطرف روسیه خواهد رفت و از حکومت های مخالف آمریکا مثل ایران دادو ستد خواهد کرد و از آنطرف برای اینکه گاز و نفت تقریبا مجانی گیرش بیاید وارد مذاکره با حسن کلیدساز میشود
    0
    29
    جمعه ۳۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران

    اول از همه اقدامات خودتون بر علیه مردمتون تروریستی و غیر انسانی است
    7
    29
    جمعه ۳۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان

    خری افسار کش خر دیگر شد
    0
    50
    جمعه ۳۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.