ورود قرارگاه خاتم الانبیاء به سرمایه گذاری در سوریه

ایران بریفینگ / ماه گذشته خبر راه‌اندازی دانشگاه‌های «المصطفی»، «فارابی»، «آزاد اسلامی» و «دانشکده مذاهب اسلامی» در سوریه، اعلام شد  که حاکی از آن است ایران قصد دارد پنجمین دانشگاه خود را نیز در این کشور احداث کند.
 
به گزارش ایران بریفینگ منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران از افتتاح شعبه‌ای از دانشگاه دولتی «تربیت مدرس» در سوریه خبر داد.
 
درواقع ایران سعی می‌کند تا ایدئولوژی شیعه را از طریق مدارس و موسسه‌های آموزش زبان فارسی در سوریه منتشر کند.
 
در سال‌های اخیر مدارس ایرانی زیادی در دمشق، لاذقیه، دیر الزور و آلبوکمال افتتاح شد که نه‌تنها آموزش در آن‌ها رایگان است بلکه به دانش آموزان حقوق ماهانه از ۵۰ تا ۱۰۰ دلاری نیز به دانش‌آموزان مدارس اسلامی خود می‌دهند و این حقوق درواقع برای کودکان قشر ضعیف سوریه وسوسه‌برانگیز است.
 
بزرگ‌ترین مراکز آموزشی ایران در سوریه که شامل مدارس دو دوره راهنمایی و دبیرستان است به‌طور گسترده‌ای در لاذقیه و طرطوس منتشرشده است.
 
تلاش‌های ایران برای نفوذ در جامعه سوری از مناطقی که در آن‌ها حضور نظامی داشته ازجمله مناطق پیرو نظام و مناطقی که در آن‌ها دارای محبوبیت است فراتر رفته و در حال افزایش گستره نفوذ خود در مناطقی همچون حمایت است که مشکل تاریخی با نظام‌دارند.
 
در این راستا دانشگاه حمات در اواخر ماه گذشته اعلام کرد توافقنامه همکاری با سه دانشگاه ایرانی امضا کرده است که دانشگاه‌های فردوسی مشهد، امیرکبیر و الزهراء هستند.
 
اخیراً گزارش‌هایی به ایران بریفینگ رسیده است که بخشی از نیروهای ایرانی موسوم به مدافعان حرم در این مجتمع‌ها و دیگر نهادهای آموزشی زیر نظر ایران به تدریس مشغول هستند.
 
محمدحسین عبدالهی سرپرست این مجتمع‌های آموزش از اعضای سابقه‌دار سپاه پاسداران در نیروی قدس است درحالی‌که در دیگر کشورها این مسئولین عمدتاً از بین نیروهای کارآزموده وزارت آموزش‌وپرورش انتخاب می‌شوند.
 
اکنون نیز سپاه پاسداران در صدد کشاندن سرمایه گذاران بخش خصوصی به سوریه است.
 
آنها به فعالان بخش خصوصی برای بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری سوریه وعده دادند که تضمین سرمایه گذاری‌ها با بانک مرکزی است.
 
خبرگزاری ایلنا اخیرا گزارش داده که امیر امینی معاون وزیر راه و شهرسازی ایران گفته است: «بخش خصوصی کشور وارد بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری سرمایه گذاری در پروژه‌های بازسازی سوریه شده است». او همچنین گفته: «دولت ایران قرار نیست منابعی را به پروژه‌های عمرانی این کشورها اختصاص دهد اما تضمین این سرمایه گذاری‌ها را از طریق بانک مرکزی می‌پذیرد.»
 
امینی همچنین اذعان کرده که «بخش خصوصی کشورمان در حال سرمایه گذاری در حوزه‌های فسفات، تامین مصالح ساختمانی به ویژه سیمان در کشور سوریه است» در عین حال گفته «فرصت‌های سرمایه گذاری خوبی در سوریه وجود دارد و تنها مشکل این است که کانال ارتباطی سرمایه گذاران با دولت سوریه ضعیف است.»
 
وی با بیان اینکه «راه را برای بخش خصوصی برای ورود به کشورهای همسایه باز کرده‌ایم» اعلام کرده «روس‌ها هم در سوریه برای سرمایه گذاری در پروژه‌های عمرانی حضور دارند، هر چند روسیه هم در این بازار حضور دارد اما تمایل سوریه به سمت ایران است چرا که قرابت مذهبی و فکری با ایران دارد.»
 
او همچنین از ورود قرارگاه خاتم الانبیا وابسته به سپاه پاسداران به بازسازی سوریه داده و گفته: «قرارگاه خاتم الانبیاء هم وارد سرمایه گذاری در سوریه شده است.»
 
پیش از این عبدالهی فرمانده سابق قرارگاه خاتم النبیاء درباره آمادگی این قرارگاه برای شرکت در بازسازی کشور سوریه گفته بود : چنانچه تدبیر دولت بر این امر قرار بگیرد،‌ قرارگاه خاتم به عنوان یک مجموعه پیشگام برای بازسازی در سوریه آمادگی این کار را دارد.
 
در همین راستا سایت «مقاومتی نیوز» وابسته به سپاه پاسداران پیش از این گفته بود «برای بازیابی بخش کشاورزی این کشور، مقامات سوری با سفر به ایران و ملاقات مسئولان وزارت جهاد کشاورزی طی هفته اخیر، زمینه های جدیدی را برای توسعه روابط در بخش کشاورزی خواستار شدند.»
+9
رأی دهید
-19

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.