دورترین سیاره از خورشید در منظومه شمسی کشف شد

گروهی از اخترشناسان مرکز بررسی ریزسیاره‌ها دورترین جسم موجود در منظومه شمسی را کشف کردند. فاصله جسم کشف شده تا خورشید بیش از صد برابر فاصله میان زمین و خورشید است.
 
مرکز بررسی ریزسیاره‌ها یک سازمان رسمی و جهانی است که مسئولیت جمع‌آوری داده‌های ریزسیاره‌ها مانند سیارک‌ها و محاسبات مربوط به مدارها و سایر خصوصیات آنها را بر عهده دارد. فعالیت‌های این مرکز تحت نظارت اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی است.
یک واحد نجومی (AU) معادل فاصله میان خورشید تا زمین یعنی حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر است این سیارک براساس روز کشف آن 2018 VG18 نامیده شده و نام مستعار فاراوت (Farout) برای آن انتخاب شده است. فاصله این سیارک تا خورشید حدود ۱۸ میلیارد کیلومتر یا ۱۲۰ واحد نجومی است. دورترین جسم کشف شده پیش از این ۹۶ واحد نجومی با خورشید فاصله دارد و اریس نامیده شده است.
 
فاصله زیاد و حرکت کند این سیاره سبب شده است که درک و محاسبه مدارهای آن چندین سال به طول بیانجامد. این تیم دو ماه پیش نیز یک سیاره کوتوله با نام مستعار گابلین کشف کردند.
 
داوید تولن یکی از محققان این مرکز می‌گوید: «تنها چیزی که درباره این سیاره می‌دانیم این است که فاصله آن با ما بسیار زیاد است، حرکات آن در مدار چرخشی خود به دور خورشید بسیار کند و تقریبا به اندازه هزار سال زمینی است. همچنین ما توانستیم برخی جزییات آن مانند قطر و رنگ را نیز اندازه بگیریم.»
 
قرار است در طی هفته‌های آینده این سیارک با تلسکوپ بزرگ ماژلان بررسی شود تا رنگ و میزان درخشش آن به طور دقیق مشخص گردد.
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.