جلسه شورای امنیت در مورد آزمایش موشکی ایران با حضور مایک پمپئو ، وزیر خارجه آمریکا

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره توافق هسته‌ای ایران حضور خواهد داشت و در این نشست به تهدیدات برنامه موشکی جمهوری اسلامی اشاره خواهد کرد.
 
وزارت خارجه ایالات متحده سه شنبه شب در بیانیه کوتاهی تایید کرد که مایک پمپئو روز چهارشنبه ۲۱ آذر در نشست شورای امنیت حاضر خواهد شد.
 
این نشست شورای امنیت در ادامه نشست های این نهاد برای بررسی توافق هسته ای ایران و کشورهای پنج به علاوه یک است که به جای هفته آینده، روز چهارشنبه برگزار می شود. این نشست در حالی برگزار می شود که ده روز پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، خبر داد ایران دست به آزمایش یک موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای زده، که به گفته او نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
 
برنامه موشکی ایران از جمله مواردی است که آمریکا و کشورهای اروپایی بارها نسبت به آن هشدار داده‌ و خواستار توقف آن شده‌‌اند. مسئولان غربی معتقدند این آزمایش‌ها نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است. با این حال مقام‌های مسئول در ایران می‌گویند که موشک‌های تولید‌شده قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را ندارند و به همین دلیل، تولید و آزمایش آن‌ها ناقض قطعنامه شورای امنیت نیست.
 
هفته پیش برایان هوک بخشی از موشک و تجهیزات ارسالی ایران برای گروه های شورشی و تروریستی را نمایش داد و گفت ادعای ایران درباره دفاعی بودن برنامه موشکی، دروغ است.
 
این آزمایش موشکی با واکنش منفی فرانسه و بریتانیا هم مواجه و در نهایت سبب شد تا شورای امنیت سازمان ملل متحد، پشت درهای بسته، درباره برنامه موشکی ایران تشکیل جلسه دهد.
 
روز گذشته فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته بود که حمایت کشورهای اروپایی از توافق هسته‌ای میان ایران و گروه‌ ۱+۵ (برجام) باعث نمی‌شود که آنها از دیگر مسایل مربوط به ایران چون وضعیت سوریه و موشک‌های بالیستیک بی‌توجه باشند.
 
او گفته بود این مسایل از جمله «نگرانی‌های جدی» اروپا است که تلاش می‌‌کند با «اجرای کامل برجام» باب مذاکره با ایران را در این‌ زمینه باز کند.
 
هفته جاری یک روزنامه آلمانی نیز گزارش داده بود جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۸ اقدام به آزمایش هفت موشک میان‌برد و پنج موشک کوتاه‌برد و کروز کرده؛ ۱۲ آزمایشی که به‌ گفته روزنامه «ولت‌ام زونتاگ» دو برابر تعداد آزمایش‌های موشکی ایران در سال ۲۰۱۷ است.
 
آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.
 
ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
+27
رأی دهید
-12

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.