۸ عضو کوچک اما حیاتی بدن انسان که کمتر کسی کاربرد آن ها را می داند - عکس

بدن انسان یک جهان تمام و کمال است و قوانین و رازهای خودش را دارد که بسیاری از آن ها هنوز کشف نشده باقی مانده است. همه ی اندام ها و اجزای بدن نقشی مهم در عملکرد آن دارند. از این میان، بعضی از اعضای بدن هستند که با وجود تأثیر گذاری مهم شان، اغلب مورد توجه قرار نمی گیرند و کسی در مورد کاربرد آن ها چیزی نمی داند.  با ۸ مورد از این اعضای بدن آشنا شوید.
 
۱- انفیه دان تشریحیاگر انگشت شست تان را کمی به سمت بیرون بکشید، در پایین آن گودی مثلث شکل کوچکی ظاهر خواهد شد. پزشکان به این قسمت انفیه دان تشریحی (اسناف باکس آناتومیک) می گویند چون  مردمان قدیم از این قسمت برای استشاق تنباکو استفاده می کردند.
 
به علاوه، همیشه می توانید از این قسمت، نبض سرخرگ رادیال تان را -حتی اگر ضربان قلب ضعیف باشد- احساس کنید، چون این سرخرگ در این نقطه محافظ دیگری جز پوست و بافت همبند ندارد.
 
۲- انگشت شست پامسلماً همه ی ما جای آن را بلدیم اما کمتر کسی می داند که این عضو کوچک یکی از مهم ترین وظایف در بدن را برعهده دارد.
 
به خاطر فرم خاص انگشت شست پا است که ما همیشه می توانیم در حالت ایستاده تعادل خود را حفظ کنیم، یعنی ویژگی ای که یکی از مهم ترین تفاوت های میان انسان و دیگر پستانداران است.
 
۳- گلبلاحتما تا به حال فکرش را نکرده بودید که همین اندک فاصله ی بین ابروهایتان برای خودش اسمی دارد.
 
گلبلا یا همان برآمدگی پیشانی میان دو ابرو، یکی از قسمت های مهم بدن است که به ما کمک می کند هر زمان که بخواهیم بتوانیم درستی عکس العمل غیر ارادی بدن مان را به راحتی چک کنیم. با انگشت تان چند بار بین ابروهایتان ضربه بزنید. اگر عکس العمل غیر ارادی بدن تان مشکلی نداشته باشد، فشار خفیفی در چشم هایتان احساس می کنید و می خواهید پلک بزنید.
 
۴- بند زبانچین خوردگی کوچک زیر زبان تان وظیفه ی مهمی دارد. این چین خوردگی زبان را در دهان نگه می دارد و از انعطاف پذیری آن کم می کند.
 
این ویژگی جلوی گلوسوپتوزیس یا همان بلع غیر ارادی زبان را می گیرد و به ویژه اهمیت زیادی برای نوزادان دارد که هنوز توانایی کنترل بدن خود را ندارند.
 
۵- تراگس و آنتی تراگس اسم این برآمدگی های کوچک گوش از واژه ی لاتین tragos به معنای «بز» گرفته شده.
 
تراگس به ما کمک می کند صداهایی که از پشت می آیند را بشنویم، آن ها را تقویت می کند و باعث می شود منبع صداها را تشخیص می دهیم. آنتی تراگس دقیقا همین وظایف را در مورد صداهایی دارد که از جلو می آیند.
 
۶- لوزه هابسیاری از ما در دوران کودکی عمل جراحی رایج برداشتن لوزه ها را داشتیم. این مسأله باعث شده تصور کنیم لوزه ها هم مانند آپاندیس عضوی تکامل نیافته و بی مصرف هستند، در حالی که اینطور نیست.
 
لوزه ها نخستین مانع در بدن هستند که با پنهان کردن لنفوسیت ها (نوعی از گلبول های سفید خون) درون خود، از ما در برابر باکتری ها و ویروس ها محافظت می کنند. وقتی لوزه ها ملتهب می شوند و آن ها را با جراحی بر می دارند، درست است که بدن کماکان مکانیزم های دفاعی دیگرش را دارد، اما با وجود لوزه ها امنیت بدن بیشتر است.
 
۷- کوتیکول های ناخنهر کسی که حداقل یک بار در زندگی اش مانیکور کرده باشد با واژه ی کوتیکول آشنایی دارد. کوتیکول تکه پوست سفتی است که در مرز ناخن و انگشت قرار دارد. بیشتر افراد کوتیکول های ناخن هایشان را می زنند تا دست هایشان ظاهری بی نقص داشته باشد اما این کار ریسک زیادی دارد.
 
کوتیکول ها نقش واقعا مهمی دارند. آن ها از دست های ما در برابر باکتری هایی محافظت می کنند که به ویژه در شهرهای بزرگ به وفور یافت می شوند. اگر از طریق زخم کوچکی که هنگام کندن کوتیکول ها ایجاد شده باکتری ای وارد بدن شود، شستن دست ها دیگر کمکی به بیمار نشدن تان نخواهد کرد.
 
۸- فرورفتگی بالای لب هابیشتر متخصصان معتقدند فرورفتگی بالای لب ها در دوران پیش از تاریخ در انسان ها به وجود آمد و نقشی مانند یک تقویت کننده ی کوچک بو داشت. امروزه ما به چنین بویایی قوی ای نیاز نداریم، اما این فرورفتگی هنوز بالای لب های ما وجود دارد تا ریشه های مان را به یاد ما بیاورد.
 
به علاوه، پزشکان می توانند وضعیت سلامتی یک کودک متولد نشده را از روی شکل این قسمت از بدن او تشخیص دهند. گاهی غیر طبیعی بودن شکل فرورفتگی بالای لب ها نشانه ی اوتیسم یا بیماری های دیگری است.
+17
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۶
    راهبه نجیب - اودنسه ، دانمارک
    خوب این بستگی به شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی هم داره و مخصوصأ نژادی. در بعضی مناطق از ۸ تا کمتر و مناطق دیگر ۸ تا بیشتر.
    11
    0
    شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.