پنج نکته مهم درباره سلامت شکم

دکتر مگان روسی که به دکتر سلامت شکم هم معروف است می‌خواهد کمک کند تا همگان بیشتر درباره بهداشت شکم خود بدانند و گوش کنند شکمشان به آنها چه می‌گوید.
مصرف غذاهای گوناگون باعث می‌شود تا میکروب‌های گوناگونی در شکم ما رشد کنند. این میکروب‌های به هضم غذا می‌کنند  ۱- تکثر غذایی به سلامت شکم کمک می‌کند
همه ما می‌دانیم که خوراک سالم بسیار مهم است، اما خبر دارید که برای سلامت بیشتر باید سعی کنیم تا غذاهای متنوع بخوریم؟
 
دکتر مگان راسی می‌گوید "ما باید میکروب‌های بسیار متفاوتی در شکممان داشته باشیم. این مساله با سلامت بیشتر رابطه دارد."
 
مصرف غذاهای متنوع باعث می‌شود تا میکروب‌های مختلفی در شکم ما رشد کنند. این میکروب‌های به هضم غذا می‌کنند.
 
به گفته دکتر راسی "اگر شما هر روز غذاهای تکراری مصرف کنید، میکروب‌های موجود در شکمتان به تنها گونه‌های مشخصی محدود می‌شوند."
افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی استفاده می‌کنند ممکن است بعضا دچار نفخ شوند
۲- نفخ یک پدیده عادی است
نفخ ممکن است باعث ناراحتی فرد شود و شاید نتیجه مشکل جدی‌تری باشد، اما مقداری نفخ کاملا عادی است.
 
افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی استفاده می‌کنند ممکن است بعضا دچار نفخ شوند. این اصلا اتفاق عجیبی نیست و نتیجه منطقی مصرف غذاهایی است که مقدار زیادی فیبر دارند.
 
دکتر راسی این‌گونه توضیح می‌دهد که "مصرف خیلی زیاد غذاهای گیاهی منجر به نفخ می‌شود. دلیلش هم این است که شما مقدار زیادی فیبر وارد بدن خود می‌کنید. انسان‌ها نمی‌توانند فیبر را هضم کنند. برای همین فیبرها به قسمت‌های پایین‌دست روده می‌رسند و در آن محدوده توسط میکروب‌ها خورده می‌شوند. آن‌ها واقعا به فیبر علاقه دارند و خیلی برایشان خوب است. اما تغذیه میکروب‌ها منجر به تولید گاز می‌شود که می‌تواند باعث مقدار مختصری نفخ شود."
 
دکتر راسی اضافه می‌کند که اگر شما مرتب دچار نفخ شدید و مداوم می‌شوید بهتر است پیش دکتر بروید
گلوتن در واقعیت نوعی پروتئین است که در گندم، جو و چاودار پیدا می‌شود
۳- گلوتن می‌تواند برای شما مفید باشد
امروزه خیلی‌ها سعی می‌کنند که گلوتن کمتری مصرف کنند، اما این پروتئین می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد.
 
دکتر راسی می‌گوید "گلوتن در واقعیت نوعی پروتئین است که در گندم، جو و چاودار پیدا می‌شود. تحقیقات واقعا جالبی در این زمینه انجام شده است. مثلا میزان گلوتن مصرفی ۲۰۰ هزار نفر را بررسی کرده‌اند و گروهی را که بیشتر از بقیه گلوتن مصرف می‌کرد با گروهی که کمتر از بقیه گلوتن مصرف می‌کرد مقایسه کرده‌اند."
 
"نتیجه این مقایسه این بود که متوجه شدند که خطر ابتلا به دیابت در بین کسانی که بیشترین میزان مصرف گلوتن را داشتند ۱۳ درصد کمتر از دیگران بود. این مساله رابطه مستقیمی با حضور گلوتن در غلاتی دارد که فیبر زیادی دارند، مثل گندم، جو و چاودار."
 
"تمرکز صرف روی گلوتن و نادیده گرفتن این واقعیت که این پروتئین معمولا در غذاهایی یافت می‌شود که مصرف روزانه‌‌شان بسیار مفید است، مثل دانه‌های فراوری نشده، باعث می‌شود تا ما از مزایای زیاد این مواد غذایی بی‌بهره بمانیم."
 
دکتر راسی می‌گوید شما تنها در صورتی نباید گلوتن مصرف کنید که یا بیماری سلیاک داشته باشید یا نوعی دیگر از حساسیت به گلوتن. در غیر این صورت مصرف گلوتن هیچ ضرری ندارد.
اگر می‌بینید که لباس‌هایتان به شکمتان فشار می‌آورند و احساس ناراحتی می‌کنید، شاید بد نباشد که دیگر آن شلوارهای جین چسبان را نپوشید
۴- اگر شکم‌درد دارید لباس تنگ نپوشید
لباس‌های تنگ یا لباس‌هایی که فاق بلند دارند می‌توانند باعث ناراحتی شدید شما شوند، و حتی ممکن است باعث بروز ناراحتی جدی در ناحیه شکم شوند. این پدیده به "سندروم شلوار تنگ" معروف است.
 
به گفته دکتر راسی "سال‌ها پیش، قبل از این‌که اصلا حرفی از سندروم روده تحریک‌پذیر در میان باشد، پزشکی روی این مساله تحقیق کرده بود. دلیلش این بود که خیلی از بیمارانش با مشکلات شکم درگیر بودند. او متوجه شد که شلوارهای فاق‌بلند و کمربندهای خیلی سفت مد روز است. او نتیجه گرفت که تنها کافی است که از بیمارانش بخواهد که کمربندهایشان را کمتر سفت کنند و لباس‌های گشادتری بپوشند تا دیگر به دردهای شدید شکم دچار نشوند."
 
پس اگر می‌بینید که لباس‌هایتان به شکمتان فشار می‌آورند و احساس ناراحتی می‌کنید، شاید بد نباشد که دیگر آن شلوارهای جین چسبان را نپوشید.
حواس‌پرتی باعث می‌شود که ما غذا را خوب نجویم و این کار در هضم غذا خلل ایجاد می‌کند
۵- حذف عوامل حواس‌پرتی می‌تواند به هضم غذای شما کمک کند
ما امروزه تمام‌وقت درگیر شبکه‌های اجتماعی و حواس‌پرتی‌های اینترنتی‌ایم. با این‌که خیلی‌ها می‌دانند که نباید پیش از خواب از وسایلی مثل تلفن و تبلت استفاده کنند، اغلب افراد نمی‌دانند که استفاده از این وسایل هنگام خوردن هم مضر است.
 
دکتر راسی می‌گوید حواس‌پرتی باعث می‌شود که ما غذا را خوب نجویم و این کار در هضم غذا خلل ایجاد می‌کند.
 
"دقت کنید که غذایتان را خوب و به میزان کافی بجوید چون روند هضم از دهان شروع می‌شود. ما نه تنها با جویدن غذا را خورد و خمیر می‌کنیم، بلکه آنزیم‌های موجود در بزاق دهان تجزیه شیمیایی غذا را آغاز می‌کنند."
 
او می‌گوید که هر لقمه را باید بسته به سختی غذایی که می‌خوریم ۱۰ تا ۱۵ بار بجویم.
+7
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.