بیش از ۱۵ میلیارد یورو درآمد صادراتی ایران گم شده است!

سایت دماوند : از مجموع حدود ۲۸ میلیارد یورو صادرات غیرنفتی ایران در هشت ماهه نخست سال جاری، از سرنوشت بیش از ۱۵ میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات که بر اساس قوانین قرار بوده به سامانه موسوم به نیما منتقل شود، اطلاعی در دست نیست.
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا، دولت با تغییر سیاست‌های ارزی خود از فروردین‌ سال‌جاری تصمیم گرفت برنامه‌ای را اجرایی سازد که بر اساس آن صادرکنندگان و واردکنندگان بتوانند ارز مورد نیاز و صادرات خود را در بازار ثانویه معامله کنند.

براین اساس قرار بود تا صادرکنندگان غیر نفتی ارز صادراتی خود را در سامانه نیما به فروش برسانند و در مقابل واردکنندگان نیز بتوانند برای تامین ارز موردنیاز خود از طریق همین سامانه که نرخ ارز در آن پایین‌تر از بازار آزاد بود، اقدام کنند.
 
با اجرای این سیاست‌ها، به تدریج میزان ورود ارز به این سامانه افزایش یافت، اما معافیت‌هایی برای برخی صادرکنندگان در نظر گرفته شده بود که باعث شد به اندازه انتظار ارز به این سامانه وارد نشود.

در همین راستا، از نیمه مرداد دولت تصمیم گرفت تا با لغو معافیت‌ها، همه صادرکنندگان ارزی را مجاب کند که ارز خود را به جای محل‌های دیگر در سامانه نیما بفروشند تا علاوه‌بر تامین ارز موردنیاز برای واردکنندگان، ورود ارز به این سامانه را نیز افزایش دهد و از ایجاد التهابات ارزی در بازار جلوگیری کند.
 
بر اساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، حجم معاملات در سامانه نیما از نیمه مرداد ماه سال جاری تاکنون، بیش از ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو بوده که در این میان سهم ورود ارز حاصل از صادرات به این سامانه پنج میلیارد و ۶۲۴ میلیون یورو بوده است.
 
عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی نیز حدود دو هفته پیش اعلام کرد که میزان ورود ارز به این سامانه از ابتدای سال جاری تاکنون حدود هفت میلیارد یورو بوده است.
 
این در حالیست که بر اساس آمار گمرک ایران از صادرات غیر نفتی در هشت ماهه نخست سال جاری، حجم صادرات غیرنفتی ایران در این مدت ۲۷ میلیارد یورو بوده است که در واقع ۲۰ میلیارد یورو از آن وارد سامانه نیما نشده است.
 
نکته مهمی که در این میان وجود دارد، اظهارات اخیر مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی است که گفته است تنها پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو به سامانه نیما وارد شده که این رقم تنها حدود ۲۷ درصد ارز حاصل از صادرات است.
 
کسرایی پور با اشاره به اینکه اکنون مبنای قیمت‌گذاری گمرک، نرخ ارز در سامانه نیما است، گفته است: بر اساس آمار هشت ماهه گمرک، حدود ۲۷.۸ میلیارد یورو صادرات غیرنفتی داشتیم که از این مبلغ، ۶.۴ میلیارد یورو مربوط به میعانات گازی است و ۲۱.۴ میلیارد یورو نیز ارزش بقیه کالاهای صادراتی است.
 
به این ترتیب، با توجه به اینکه ۵.۷ میلیارد یورو ارزی بوده که از محل صادرات ایران وارد سامانه نیما شده، ۱۵.۷ میلیارد یورو از ارز صادراتی ایران که قرار بوده وارد سامانه نیما شود، بلاتکلیف است و مشخص نیست به کدام محل رفته است.
 
این موضوع را رئیس کل بانک مرکزی نیز بر آن تاکید داشت که مابقی ارز حاصل از صادرات که قرار بوده به سامانه نیما بیاید، مشخص نیست به کجا رفته است.
+34
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    اخه ١٥ میلیارد دلار عین نخودچیه. بالاخره این جیب میوفته اون جیب میوفته.
    26
    30
    ‌پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان
    صد رحمت به دزدان دریایی
    32
    32
    ‌پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    setayeshz565 - وین، اتریش
    از قیافه هاشون هم کاملا معلومه،یک مشت منگول عقب افتاده دارن کشورداری میکنن،همه جای دنیا افراد شایسته و لایق بر مسند قدرت مینشینند ولی تو اون خرابشده،یه مشت جانور دزد دغل و فریبکار و مذهب نما و بی سواد ریاست میکنن
    16
    35
    ‌پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    چهارشنبه سوری ایران - فرانکفورت، آلمان
    رئیس دزدها دزدیده اون همچین می دزده که اب از اب تکان نمیخوره از ده ملیارد کمتر هم براش صرف نمیکوند زیاد هم کشش ندید
    19
    21
    ‌پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    اگر خبرسازی های سپاه و انتقام رسانه های احمدی نژآدی نباشه.شرکتهای زیر مجموعه آقا و سپاه عموما نمیخوان در هر صورت پتروشیمی و سایر شرکتها و کارخانه های مادر که صادرات میکنند واردات هم دارند و اینا قرار نیست پول صادراتشون رو برگردونند و بعد دوباره بروند و ارز بخرند برای وارداتشون. این کارخانه ها قطعات و لوازمات رو واردت میکنند. حتی پول نفت هم قسمتیش خرج چاهها و پمپ ها و لوازم و قطعاتی که لازم دارند میشه و اینطوری نیست که عین مثلا 60 میلیارد دلار بیاد داخل. به نظرم اینطوریه
    2
    9
    ‌پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.