اعتراضات کارگری؛ نمایندگان سندیکای هفت‌تپه 'در بازداشت می‌مانند'

اعتراضات کارگران هفت‌تپه با وجود بازداشت عده‌ای از نمایندگان سندیکا ادامه داشته است کانال تلگرامی منتسب به سندیکای نیشکر هفت‌تپه می‌گوید اسماعیل بخشی و سه نفر دیگر از فعالان کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه همچنان در بازداشت می‌مانند.
 
در حالی که ایلنا و حساب‌های تلگرامی منتسب به کارگران خبر موافقت با آزادی بازداشتی‌ها را منتشر کردند، سندیکای کارگران به نقل از وکیل آنها نوشته است که این افراد "تا اطلاع ثانوی در بازداشت می‌مانند".
 
روز سه‌شنبه ۱۳ نفر از بازداشتی‌های هفت‌تپه آزاد شدند.
 
فرزانه زیلابی، وکیل کارگران، به ایلنا گفت است که "علیرغم تبدیل قرار بازداشت به کفالت و انجام همه تشریفات قانونی" دادگاه با آزادی چهار فعال کارگری دیگر مخالفت کرده است.
 
خانم زیلابی گفته: "همه کارگران از قرار آزادی همکارانشان خوشحال بودند که ناگهان این اتفاق ناگوار رخ داد و همه را متاثر کرد."
 
او می‌گوید در روزهای اخیر نتوانسته با موکلانش دیدار کند.
 
کارگران هفت‌تپه به نگرفتن چند ماه دستمزد معترضند و می‌خواهند مالکیت شرکت از بخش خصوصی به بخش دولتی بازگشته و مدیریت شرکت به صورت شورایی و جمعی انجام شود.
 
همزمان گزارش‌ها حاکی از ادامه اعتراضات کارگران فولاد اهواز است. کارگران گروه ملی فولاد در اهواز هم به حقوق معوقه اعتراض دارند.
 
کارگران در اهواز امروز، چهارشنبه ۳۰ آبان، برای چندمین روز با تجمع در خیابان‌ اعتراضشان را بیان کردند.
 
آنها با راهپیمایی به سمت استانداری خوزستان شعار دادند: "ما کارگرهای فولاد، علیه ظلم و بیداد، می‌جنگیم، می‌جنگیم".

 آزادی فعالان کارگری زندانی نیز یکی از خواسته‌های کارگران معترض است.
 
کارگران در ایران به ندرت اجازه یافته‌اند که در تشکیلات مستقل از حکومت سازمان‌یابی صنفی داشته باشند. در مواردی مثل سندیکای نیشکر هفت‌تپه و سندیکای شرکت واحد هم که آنها توانسته‌اند تشکیلاتی برای بیان اعتراضاتشان بسازند، رهبران سندیکایی و فعالان کارگری با برخورد قضایی و امنیتی مواجه بوده‌اند.
 
عده‌ای از وکلای دادگستری در ایران امروز با انتشار بیانیه‌ای از حق اعتراض کارگران دفاع کرده‌اند.
 
آنها گفته‌اند: "ما وکلای دادگستری ایران، هر نوع فشار، تهدید و بازداشت کارگران و نمایندگان متحصن آنها را غیرقانونی دانسته و محکوم می‌کنیم."
 
در این بیانیه، که در ایسنا منتشر شده، وکلای دادگستری ضمن اعلام آمادگی برای پذیرش وکالت کارگران، خواهان رسیدگی فوری به خواسته‌های کارگران و "ابطال واگذاری غیرقانونی" نیشکر هفت‌تپه شده‌اند. معترضان می‌گویند قوه قضاییه در برخورد با فعالان کارگری سختگیرانه‌تر از برخورد با اختلاس‌گران برخورد می‌کند کارگران هفت‌تپه می‌گویند مشکلات آنها پس از خصوصی‌سازی تشدید شده است.
 
شرکت هفت‌تپه در سال ۱۳۹۴ با پیش‌پرداخت ۶ میلیارد تومان به دو شرکت خصوصی واگذار شد.
 
پیش از آن ارزش کل شرکت برای واگذاری حدود ۲۹۰ میلیارد تومان تعیین شده بود. این در حالی است که در سال ۱۳۸۸ تنها بودجه‌ای که برای بازسازی شرکت درخواست شده بود به ۲۰۰ میلیارد تومان می‌رسید.
معترضان در اهواز و شوش در حمایت از یکدیگر شعارهایی داده‌اند
+21
رأی دهید
-6

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.