نماینده مجلس ایران: فروپاشی اقتصادی ایران قابل پیش بینی و طبیعی بود

محمد رضا منصوری عضو کمیسیونصنایع و معادن مجلس ایران نماینده مردم ساوه و زرندیه با بیان اینکه در این 20 سال آنهایی که بلد بودند خوردند و زدند و بردند، سیاست های اقتصادی در ایران را تا حدی غلط دانست که حتی می تواند اقتصاد قوی مانند کشور آلمان را نابود کند و در چنین حالتی فروپاشی اقتصادی را قابل پیش‌بینی و طبیعی خواند.
 
به گزارش خبرگزاری ایلنا، جمعه 16 نوامبر «محمدرضا منصوری» نماینده مردم ساوه و زرندیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: این کارهایی که ما با اقتصاد ایران کردیم اگر با اقتصاد آلمان هم می‌شد آنجا را هم نابود می‌کرد. هر چقدر که درمی‌آوریم، خرج می‌کنیم.
 
فروپاشی اقتصادی قابل پیش‌بینی و طبیعی بود. کسی یک سفر خارج که می‌رود یک سوم هزینه‌اش را دولت می‌دهد. کسانی بودند که از امارات در ایران پول می‌گذاشتند و با افزایش ۲۴ درصدی، دلاری پولشان آن را برداشت می‌کردند من نگران این هستم که اکنون مسئولان خودشان را به خواب زده باشند.
 
وی با اشاره به استیضاح وزرا بیان کرد: در دولت کسی در چهار ماه گذشته یا نتوانسته رای اعتماد بگیرد و یا نتوانسته پاسخگوی سوالات نمایندگان باشد. همت آقای محجوب و کمالی و برخی دوستان و همکاران دیگر بود که در رای اعتماد آقای شریعتمداری موثر افتاد.
 
منصوری در خصوص جامعه کارگری تصریح کرد: این جامعه 40 میلیونی به تعداد انگشتان دست در مجلس نماینده ندارند. ما عده کافی که برای جامعه کارگری قدم بردارند، نداشتیم. من خودم افتخار می‌کنم که کارگری کرده‌ام.
 
وی افزود: باید آسیب‌شناسی کنیم که چه اتفاقی در حوزه اقتصاد ما رخ داده است. تمام اتفاقات ما پیش از تحریم‌ها قابل پیش بینی بودند. من همیشه اعتقاد داشتم چو دخلت نیست، خرج آهسته کن. چطور می‌شود کشوری مثل سوریه و نیکاراگوئه ارزش پولش در مقابل دلار ثابت باشد. حداکثر 10 سال می‌توان فقط سود داد و تولید نکرد بعد از آن فروپاشی رخ می‌دهد. اگر یک واحد پولی با نرخ 24 درصد در بانک بگذاریم، در چهار سال اول میزان آن دو برابر می‌شود، در چهار سال دوم چهار برابر به همین ترتیب جلو می‌رود. بنابراین فرض کنید که آن یک میلیاردی که ما 40 سال پیش گذاشته‌ایم با روندی که پیش گرفتیم اکنون به 2048 میلیارد تومان می‌رسید. این همه پول از کجا آمد آیا ما یخچال تولید کرده و آن را صادر کرده‌ایم؟ چهار سال دیگر این پول تبدیل به 4096 میلیارد تومان می‌شود.
 
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران معنی اقتصاد را درآمد و هزینه دانست و تاکید کرد: شما در یک کشور باید به اندازه درآمدتان هزینه کنید. راه اصلاح این موضوع رسیدگی به پول‌های بی‌حساب و کتاب است. کسی که چیزی صادر نمی‌کند از کجا پول درمی‌آورد. ما باید درآمد و در واقع صادراتی داشته باشیم.
ما شبه خودرو تولید می کنیم
 
وی خاطرنشان کرد: ما شبه خودرو داریم برای همین هم نمی‌توانیم آن را بفروشیم. ما نتوانستیم برای تولید و صنعت‌مان درست کار کنیم. در این 20 سال آنهایی که بلد بودند خوردند و زدند و بردند. وقتی درآمد کم می‌شود ارزش پولی پایین می‌آید. در اروپا از یک پزشک 60 درصد مالیات می‌گیرند اما در ایران به گونه‌ای است که صفرهای برخی درآمدها را نمی‌توان شمرد. ما اگر بتوانیم سود بانکی را دو سه درصد کنیم و صادرات خوبی انجام دهیم آن موقع می‌توانیم از زندگی مناسبی بهره‌مند شویم. چرا ما فرش‌مان را به شکلی مناسب صادر نمی‌کنیم؟ تولیدکننده ما تولید محصولات خوب را به خوبی بلد نیست. ما اگر بلد بودیم خودروی خوبی را تولید کنیم می‌بایستی قادر به صادرات آن هم باشیم. تولید ما باید صادرات محور باشد.
 
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس تاکید کرد:‌ سود بانکی در حد دو سه درصد باید باشد. در آمریکا هم این گونه سرمایه‌دار ایجاد نمی‌شود که در کشور ما ایجاد می‌شود. بسیاری از پول‌ها از کشور خارج شده است. ما تا حدی باید ریاضت را اعمال کنیم. در شرایطی که بخواهیم اقتصاد ناسالم تبدیل به یک اقتصاد سالم کنیم، تحریم می‌تواند مفید واقع شود اما باید راهکاری بیابیم که جلوی خروج پول از کشور را بگیرد.
 
وی گفت: بهره‌وری کارمان را هم می‌بایستی افزایش دهیم. متاسفانه حیف ما بسیار بیش از میل ما است. بین همه اقشار باید تلاش کنیم که ایجاد عدالت شود. حاکمیت باید یک چنین مسائلی را ایجاد کند. نظام مالیات‌گیری در کشور ما وجود ندارد.
 
وی در پایان اظهار کرد: روزی پول‌های بی‌حساب ‌و کتاب فریز خواهند شد آن زمان است که می‌توان از ابتدا شروع کرد و برنامه‌ریزی درستی را اعمال نمود. من معتقدم حاکمیت ما صلابت دارد و خوب هم کار می‌کند اما در این میان باید با ذره‌بین جستجو کرد و مدیران دولتی را که سالم نیستند، یافت. اگر فساد بیرون رانده شود عدالت هم به جامعه بازمی‌گردد.
 
از دیدگاه سازمان شفافیت بین‌الملل، جمهوری اسلامی ایران از نظر فساد داخلی در زمره فاسدترین کشورهای جهان قرار دارد. مطالعه‌ای که به سفارش فرهنگستان علوم صورت گرفت به روشنی نشان داد، برآوردهای سازمان شفافیت بین‌الملل بسیار سهل گیرانه و خوشبینانه بوده‌ است و فساد اقتصادی در ایران، بسیار بیش از آن چیزی است که آن سازمان اعلام کرده بود.
 
نظام اداری ایران در دوران جمهوری اسلامی فاسدتر گشته‌است. فساد در این دوران ابعادی بی‌سابقه پیدا کرده و اخلاق اجتماعی به طور وسیع ضربه خورده و موجب شده بی‌عدالتی و فقر افزایش یابد. این فساد به همراه اجحافات و زورگویی اداری و نبود راستگویی موجب تباهی منافع عمومی شده‌است. مسخ معیارهای حرفه‌ای و پایمال نمودن منافع مردم و نفی لیاقتها و مسلط بودن منافع ایدئولوژیک و دفاع از منافع و امتیازات گروه‌های اجتماعی و اداری خاص از ویژگی‌های این فساد است.
+81
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    همایون شایان - اسلو، نروژ

    همش همینه حرفاتون . خواهد شد . میخواهیم بشویم . باید بشویم . از الان که توش زندگی میکنی حرف بزن . وعده ی سره خرمن به چه درد میخوره . همه ی اینایی که میگی رو همه میدونن ولی متاسفانه کدوم تپه رو شما سالم گذاشتین که امیدی به خوب شدن باشه . دزدی دزدی دزدی . والله کوه دماوندم که داشته باشیم روزی یه مشت ازش برداریم بالاخره تموم میشه .
    4
    76
    جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    uk.ali - لیورپول، انگلستان

    متاسفانه فرو پاشی جغرافی اش هم طبیعی خواهد بود چون ممالک محروسه ( آذربایجان، کردستان ، بلوچستان ، لرستان ، ترکمنستان ، قشقایستان ، عربستان . ) را به زور می خواستند فارسستان کنند !
    74
    16
    جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    rood120 - منچستر، انگلستان

    خود کرده را تدبیر نیست، وقتی یک مشت خر ریختند تو خیابان و الاغی را آوردند سر کار تا نفت ،آب ، برق و اتوبوس را برایشان مجانی کند و به مقام والای انسانیت برساند حالا حالا باید بکشند و بخورند.
    21
    54
    جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران

    ما ما نکن. دیگه کار از کار گذشته. این حکومت باید از قطار حاکمیت پیاده بشه و عمالش برن گم و گور بشن. وقتی فکر و ذکر حکومت بشه تبدیل بشکه به موشک و دادنش دست حزب و اله و حماس و یمن و سوریه و حشدالشعبی مگه مایی باقی میمونه. امپراطوری میخواستید اینم امپراطوریتون. باهاش حال کنید.
    54
    22
    جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Liberte - ارومیه، ایران
    تحلیل ایشان کاملا صحیحه. راهکارشم فریز کرن حساب های کلان می دونه. واقعا چاره ای جز اقدامات رادیکال برای ترمیم اقتصاد بیمار ایران نیست. هر کی هم خواست ؟ راه باز جاده دراز، تا اونجا که می تونه با خودش ببره و بره خارج. مالیات از ثروتمندان و مالیات بر درآمد در ایران بسیار کم است. ولی همه اینها در حد ایده است. حامیان سرمایه داری در ایرانقدرتمند تر از این حرفهاست.پولدار پولدار تر و فقیر فقیر تر میشه. مگه اینکه راهکار قیام توده ها باشه. طوفانی که هیچ سدی در برابر پرولتاریانمیتونه مقاومت کنه. از طرفی الان طبقه متوسط هم داره فقیر میشه. آستانه تحمل هم حدی داره و مُدارای فقیران در برابر اغنیاءهم حدی داره.من هم همچون فیلسوفی درمانده و وامانده در کار دنیا بیهوده تلاش می کنم که از تطبیق پدیده های اجتماعی به پیش بینی دقیقی برسم.
    20
    23
    جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    mok432 - تهران، ایران
    این آدم الاغ فکر میکند که اقتصاد مثل لاستیک ماشین می ماند که خیلی راحت عوض می شود نمیداند که خراب شدن یک اقتصاد ده‌ها سال طول خواهد کشید تا درست بشود یعنی برای سرمایه گذاری در ایران باید دستمال یزدی برای خارجی‌ها پهن بکنید و سرمایه‌هایشان را تضمین بکنید خودی و غیر خودی نکنید که از دست این رژیم اخوندی بر نمیاید.به جز دزدی و فاسد بودن .
    3
    16
    جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    اگر شرف داری و میدانی در حد خودت چه با اقتصاد این مردم کردی, تا آخراین هفته استعفاء میدهی
    5
    14
    شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.