رئیس قوه قضاییه ایران اعلام کرد که در حال حاضر نزدیک به 70 درصد زندانیان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان به سر می برند و باید برای این موضوع چاره ای اندیشید.
به گزارش خبرگزاری مهر، «صادق آملی لاریجانی» دوشنبه 12 نوامبر، در جلسه مسئولان عالی قضایی گفت: «موضوع زندانها در همه کشورها مسئله ای اساسی است و در کشور ما نیز خصوصاً به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر، مسئله ای قابل تأمل است. در حال حاضر نزدیک به 70 درصد زندانیان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان به سر میبرند و باید برای این موضوع چاره ای اندیشید».
وی افزود: «زندان برای تحفظ از افراد خاطی است که به جامعه آسیب می زنند و موجب تضییق آزادی و آسایش مردم میشوند یا علیه امنیت کشور اقدام میکنند».
آملی لاریجانی در ادامه بیان کرد: «آزادی این افراد به معنای اضرار به دیگران است اما همه زندانیان از این قبیل نیستند و قضات میتوانند با نگاه وسیع و ملاطفت آمیز خود در چارچوب ظرفیتهای قانونی در مورد احکام زندان نگاه دیگری داشته باشند و از مجازاتهای متناسب جایگزین حبس استفاده کنند تا محکومان نیز بتوانند با استفاده از این فرصت به بازسازی روحی واجتماعی خود بپردازند.
رئیس قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد: «امیدواریم با صدور مجازاتهای جایگزین حبس بر مبنای قانون، عدالت، فهم صحیح و بصیرت، گام مهمی در جهت کاهش جمعیت کیفری کشور برداشته شود».
گفتنی است در سال 2017 تعداد کل معتادان در ایران بیش از 2.5 میلیون نفر اعلام شد. 17 درصد مردم تمایل به مصرف مواد مخدر دارند که از این تعداد 5 درصد، مصرفکننده بوده و 12 درصد دیگر نیز در صورت عدم قطع ارتباط مصرفکننده با قاچاقچیان و نبود مدیریت مناسب بازار عرضه و تقاضا به سوی مصرف مواد مخدر کشیده میشوند. همچنین مصرف دخانیات بین دخترها بیشتر شده و گُل بیشترین مصرف را بین دختران ایرانی دارد. در پژوهش «زمینهیابی اعتیاد» که توسط دفتر مطالعات فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران در سال 2003 روی نمونهای متشکل از 5321 دانشجو در 21 دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم انجام گرفت، 586 نفر یعنی حدود 11 درصد دانشجویان به صورت حرفهای از مواد مخدر استفاده میکردند.