با خیال راحت گوشی را به رابطان میفروشند، معامله با آنها کمخطرتر است، مطمئن هستند گوشیها ردیابی نمیشود و دست پلیس به آنها نمیرسد. گوشیهایی که هشت تا ۱۵ میلیون تومان قیمت دارد را دو میلیون تومان میفروشند و کارو کاسبیشان سکه شده است.
روزنامه جام جم: به گفته یکی از مالخران، افغانها عاشق گوشیهای اپل و خریدار خوبی برای این گوشیها هستند، به همین خاطر آنها نیز به دزدان سفارش این مدل گوشی را میدهند.
مشترک مورد نظر در هرات است
اغلب این گوشیها را میشود در دکانها، دستفروشان و برخی بازارهای گوشی یا با اصطلاح دیگر بازار سیاه پیدا کرد. مردم میگویند این گوشیها از ایران و پاکستان در بازار هرات به فروش میرسد، هیچگونه سندی ندارد. شهروندان هرات میگویند؛ گوشیهایی را که در دسترسشان قرار میگیرد و از دکانها خریداری کردهاند، هیچ گونه سندی مبنی بر اینکه سرقتی نیست، ندارند. با خرید این گونه گوشیها بارها پیش آمده که در کشورهای مذکور مشکلاتی نیز برای آنان پیش آمده است.
فروش به افغانها، پردرآمد است
در جریان طرح پلیس آگاهی تهران برای دستگیری سارقان و مالخران دستگیر شده است. با باندهای سرقت همکاری میکرد و گوشیهای سرقتی آنها را میخرید و از این راه درآمد خوبی برای خود رقم زده بود. مهندس نرم افزار است و در پوشش مغازه تعمیر تلفن همراه، مالخری میکرد.
گوشیها را چند میخریدی؟
من فقط آیفون میخریدم و دزدانی که این گوشی را سرقت میکردند سراغ من میآمدند. هر گوشی را بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان میخریدم . بستگی به مدل گوشی و سالم بودن آن داشت.
چطور میفروختی؟
گوشیها را جمع میکردم و وقتی تعدادشان زیاد میشد به یکی از شهرهای شرقی کشور میبردم و به رابطم میفروختم. او اهل افغانستان بود و این گوشیها را در افغانستان میفروخت. اینطوری گوشیها قابل ردیابی نبود و کسی دستگیر نمیشد.
با رابط افغان چطور آشنا شدی؟
من مغازه تعمیر گوشی تلفن همراه دارم و در پوشش آن مالخری میکردم. یک روز مرد افغان به مغازه ام آمد و پیشنهاد همکاری داد و بعد از آن من با سارقان وارد معامله شدم.
هر گوشی را چند میفروختی؟
بین یک میلیون تا دو میلیون تومان.
درآمدت چقدر بود؟
بستگی به نوع گوشیها و فعالیت سارقان داشت ماهی حدود ۲۰ میلیون تومان میشد.