شهروندی متولدان آمریکا؛ حمله ترامپ به رئیس مجلس نمایندگان آمریکا

پل رایان و دونالد ترامپ بارها بر سر موضوعات مختلف دچار تنش شده‌اند دونالد ترامپ گفته پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، "نباید درباره چیزی که از آن اطلاع ندارد نظر دهد". پل رایان دیروز گفته بود رئیس‌جمهوری نمی‌تواند با حکم حکومتی حق شهروندی متولدان خاک آمریکا را لغو کند.
 
اظهارات پل رایان در واکنش به مصاحبه دونالد ترامپ با نشریه آکسیوس عنوان شده بود که طی آن رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود: "ما تنها کشور جهان هستیم که یک نفر می‌تواند وارد خاک آن شود و خودبخود فرزند او شهروند ایالات متحده شناخته بشود و برای ۸۵ سال از مزایای آمریکایی بودن سود ببرد... این بی‌معنی است و باید متوقف شود."
 
رئیس جمهوری آمریکا در حالی آمریکا را تنها کشور جهان در دادن حق شهروندی بر اساس "اصل خاک" می خواند که کشورهای بسیاری چون مکزیک، در مرز جنوبی آمریکا و کانادا در شمال این کشور هم قوانین مشابهی دارند.
 
پس از این سخنان آقای ترامپ که تنها ۶ روز مانده به انتخابات میان دوره‌ای کنگره، یک بار دیگر موضوع شعارهای ضدمهاجرتی جمهوری‌خواهان را برجسته کرده، بسیاری از چهره‌های کنگره از جمله رئیس مجلس نمایندگان، پل رایان، به آن واکنش نشان دادند.
 
پل رایان که برجسته‌ترین مقام حزب جمهوری‌خواه در کنگره این کشور محسوب می‌شودکه اعلام کرده دیگر قصد حضور در انتخابات را ندارد، ساعتی پس از این اظهارات آقای ترامپ در گفتگویی رادیویی تاکید کرد: "شما نمی‌توانید با حکم حکومتی حق شهروندی را از متولدان در خاک آمریکا بگیرید."
 
در واکنش به این سخنان آقای رایان، امروز صبح (چهارشنبه ۳۱ اکتبر) آقای ترامپ در توییتر به رئیس مجلس نمایندگان حمله کرد و نوشت: "پل رایان بهتر است تمرکزش را بگذارد بر حفظ کردن اکثریت (جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان) تا در مورد حق خاک نظر بدهد، موضوعی که هیچ در موردش نمی‌داند! اکثریت جدید جمهوری‌خواهان بروی برطرف کردن نقایص قوانین مهاجرت و بستن مرزهای ما کار خواهند کرد." اشاره آقای ترامپ به "اکثریت جدید" نسل نو نمایندگانی است که ۶ روز دیگر و در نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای این کشور به دو مجلس کنگره این کشور راه خواهند یافت و جمهوری‌خواهان امیدوارند با حفظ اکثریت در هر دو مجلس نمایندگان و سنا به تسلط کامل خود به ارکان حکومتی در کشور ادامه دهند.
 
آقای ترامپ در توییت‌های امروز صبح خود به اظهارات ۲۵ سال پیش هری رید، سناتور بازنشسته و رهبر سابق دموکرات‌ها در سنا، اشاره کرده که از لغو قانون حق شهروندی برای متولدان درخاک آمریکا سخن به میان آورده بود. هر چند آقای رید پس از بالا گرفتن انتقادها از این اظهارات بارها عذرخواهی کرده بود.
 
آقای ترامپ روز چهارشنبه در حالی که قصد ترک واشنگتن به مقصد فلوریدا داشت تا در آنجا به نفع جمهوری‌خواهان سخنرانی کند، یک بار دیگر با اشاره به گروهی از مهاجران که از کشورهای آمریکای جنوبی دسته‌جمعی به سمت مرزهای جنوبی آمریکا به راه افتاده‌اند گفت اگر لازم ببیند ۱۵ هزار نیروی ارتشی را به مرز مکزیک خواهد فرستاد تا مانع از ورود این گروه از مهاجران شود.
 
پنتاگون چند روز پیش اعلام کرده بود که بنابر دستور رئیس‌جمهوری ۵ هزار سرباز را برای کمک به مرزبانان به جنوب می‌فرستد.
 
آقای ترامپ در دو هفته گذشته با تاکید بر مساله مهاجرت، تلاش کرده ضمن انتقاد از قوانین فعلی در این زمینه به هواداران خود وعده دهد که اصلاح ساختاری قوانین مهاجرت آمریکا از اولویت‌های اصلی پیش روی اوست.
 
مهار مهاجرت غیرقانونی به آمریکا یکی از وعده‌های ساختاری کارزار انتخاباتی آقای ترامپ بوده است. کشیدن دیوار میان مرز جنوبی آمریکا با مکزیک، اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی و ممنوع کردن ورود مسلمانان به آمریکا بارها در طول کارزارهای سال ۲۰۱۶ آقای ترامپ تکرار شد.
 
اما موضوعی که رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه اخیر خود با وبسایت اکسیوس به آن اشاره کرده و روز سه‌شنبه (۳۰ اکتبر) منتشر شد، فاز جدیدی از سیاست‌های سخت‌گیرانه آقای ترامپ برای اصلاح مقررات مهاجرت قانونی به ایالات متحده محسوب می‌شود.
 
با وجود مخالفت مستقیم پل رایان با اظهارات آقای ترامپ، دیگر جمهوری خواه برجسته، سناتور لیندسی گراهام، خیلی زود در حمایت از نیت آقای ترامپ گفته که با لغو حق شهروندی برای متولدان خاک آمریکا موافق است.
لیندسی گراهام که پیش از ورود آقای ترامپ به کاخ‌سفید منتقد او بود اکنون به یکی از اصلی‌ترین حامیان او بدل شده او در یک رشته توییت پیاپی گفته او همیشه مخالف این قانون و مشتاق لغو آن بوده است.
 
این در حالی است که حق خاک یکی از متمم‌های قانون اساسی آمریکاست و هرگونه دخل و تصرفی در آن نیازمند طی شدن روند قانونی طولانی و جلب موافقت اکثریت بالای کنگره و نهادهای قانونگذاری محلی در ۵۰ ایالت آمریکا است. سناتور تد کروز، جمهوری‌خواه ایالت تگزاس هم که تا ۶ روز دیگر باید منتظر نتیجه شمارش آرا در انتخابات سنا در این ایالت باشد، به گزارش یک روزنامه محلی در دالاس، به حمایت از تصمیم آقای ترامپ پرداخته و گفته از هرگونه اقدامی در این باره استقبال خواهد کرد.
 
اما برخی از جمهوری‌خواهان از پیامدهای این اظهارات آقای ترامپ در نتایج انتخابات روز سه‌شنبه آینده ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌گویند این سخنان ممکن است دموکرات‌ها و اقلیت‌های نژادی و مهاجران را برای رای دادن به مخالفان آقای ترامپ تشویق کند. به ویژه لاتین‌تبارها که به طور معمول میزان مشارکت‌شان در انتخابات‌های آمریکا پایین است.
 
علاوه بر این، پل رایان، تنها جمهوری‌خواهی نبود که با نیت آقای ترامپ برای لغو حق خاک به متولدان در خاک این کشور مخالفت کرده است.
 
کارلوس کاربلو، نامزد جمهوری‌خواهان که در میامی فلوریدا برای ورود به مجلس نمایندگان تلاش می‌کند در توییتر نوشته: "حق شهروندی برای متولدان در خاک آمریکا در نص قانون اساسی ذکر شده و بنابر این دونالد ترامپ نمی‌تواند آن را با یک حکم حکومتی لغو کند." مایک کافمن، نماینده جمهوری‌خواه ایالت کلورادو هم که رقابت سختی برای باقی ماندن در کنگره پیش رو دارد گفته: "ما قانون اساسی داریم. رئیس جمهور باید تابع آن باشد و به آن التزام داشته باشد." خانم میا لاو، جمهوری خواه ایالت یوتا هم در بیانیه‌ای گفته: "همیشه با تلاش یک جانبه روسای‌جمهور برای تغییر قوانین مهاجرت مخالف بوده‌ام."
 
خانم لاو که خود فرزند والدینی مهاجر از هاییتی است با اشاره به متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا که مستقیما به حق طبیعی شهروندی برای متولدان در خاک این کشور پرداخته تصریح کرده: "کسانی که در خاک ایالات متحده به دنیا می آیند شهروند آمریکا هستند."
قانون اساسی آمریکا حق شهروندی را برای نوزادان متولد خاک آمریکا محفوظ دانسته است
+20
رأی دهید
-10

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    گنجور - َآمستردام، هلند
    ترومپت و حامیانش ابلهانی بیش نیستند و تنها در حال ایجاد نفاق در جامعه بشری و نفرت پراکنی هستند. خاک بر سر ملتی که به این الاغ رای داد. دقیقا مثل احمدی نژاد مزدور و نتان یابو.
    16
    28
    ‌پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Liberte - ارومیه، ایران
    ترامپ KEEP ON , همین طور که در انتخابات آلمان، برزیل و ایتالیا راستگرایان پیروز می شن. اصول جدیدی در روابط بین الملل پدید داره میآد. پس CONTINUE.
    10
    11
    ‌پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.