وزارت بهداشت: مدرک دانشگاه‌های نامعتبر خارجی را تایید نمی‌کنیم

معاون وزیر بهداشت تاکید می‌کند که فارغ‌التحصیلان ایرانی دانشگاه‌های نامعتبر خارجی اجازه کار در نظام سلامت را نخواهند یافت. او می‌گوید سه‌هزار نفر در خارج در رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه‌های غیرمعتبر درس می‌خوانند.
 
باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران می‌گوید بیش از ۱۰هزار دانشجوی ایرانی در مقطع دکتری عمومی در خارج درس می‌خوانند اما همه دانشگاه‌های محل تحصیل آنها از نظر وزارت بهداشت معتبر نیستند.
 
خبرگزاری ایلنا می‌نویسد هند، فیلیپین، ترکیه و مجارستان، چهار کشور نخست انتخابی در میان داوطلبان ایرانی تحصیل در رشته‌هی علوم پزشکی هستند و شمار دانشجویان ایرانی در مقطع دکتری عمومی رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی نیز در این کشورها بالاتر از هر جای دیگر است.
 
باقر لاریجانی به ایلنا گفته است: «برخی به دلیل قبول‌نشدن در دانشگاه‌های داخل کشور، سعی می‌کنند در کشورهایی که نمرات آنها را می‌پذیرند، ادامه تحصیل دهند. رشته‌های پزشکی در صدر علاقه این گروه است و از آن جایی که قبولی در رشته‌های پزشکی در ایران به آسانی امکان‌پذیر نیست، آنان ترجیح می‌دهند؛ برای تحصیل در رشته مورد نظر خود به کشورهایی بروند که این قوانین و سختگیری‌ها را ندارد.»
 
معاون وزیر بهداشت افزوده که این وزارتخانه دانشگاه‌های معتبر را با معیارهای خاصی ارزیابی می‌کند و داوطلبان تحصیل در خارج باید به فهرست رتبه‌بندی این وزارتخانه توجه کافی داشته باشند و اطلاعات‌شان را از منابع معتبر و سازمان‌های دولتی متولی کسب کنند گرنه مدرک‌شان تایید نخواهد شد و اجازه کار نخواهند گرفت: «وزارت بهداشت نمی‌تواند به شخصی که در دانشگاه‌های نامعتبر خارجی  تحصیل کرده و حتی مهارت‌های اولیه را نیز کسب نکرده یا اینکه با معدل بسیار پایین وارد دانشگاه یا فارغ التحصیل شده اجازه دهد، در مراکز خدماتی کشور کار کند و جان و سلامتی مردم را به خطر بیاندازد.»
 
باقر لاریجانی تاکید کرده که اولین شرط برای پذیرش مدارک در شورای ارزشیابی مدارک فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های خارجی، اعتبار دانشگاه است. او به ایلنا گفته که دانشجویان برخی دانشگاه‌ها حتی تا پایان دوره تحصیل، هیچ تجربه کاری در فیلد بالینی ندارند و مهارت‌های اولیه را نیز کسب نکرده‌اند.»
 
او هشدار داده که افراد شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های مامعتبر خارجی، از تسهیلاتی چون ارز یا معافیت دانشجویی برخوردار نخواهند بود؛ ضمن آن که دانشجویان دانشگاه‌های نامعتبر امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در ایران را نیز ندارند.
 
خبرگزاری ایلنا می‌نویسد  به این ترتیب، هزاران دانش‌آموخته رشته‌های پزشکی در دانشگاه‌های نامعتبر خارجی برای هیچ تحصیل کرده‌اند.
 
در این میان، یک عضو کمیسیون آموزش مجلس خواستار برنامه‌ریزی برای آن دسته از فارغ‌التحصیلانی شده که در دانشگاه‌های نامعتبر درس خوانده و به کشور بازگشته‌اند. یکی از پیشنهادهای او، هدایت این افراد به دانشگاه‌های هم‌تراز داخلی است.
 
این در حالی است که کیفیت آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی در ایران در سال‌های اخیر افت محسوسی داشته و  بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها به همین دلیل، شاهد خطاهای فاحش درمانی هستند. به گفته قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، در کل ایران ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی وجود دارد که کیفیت زیادی در گسترش آنها لحاظ نشده است.  حدود ۲۰۰ هزار دانشجو در این دانشگاه‌ها به تحصیل مشغولند.
 
داود محمدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است که دولت و مجلس باید حساسیت لازم را برای ادامه کار این افراد، به ویژه در حوزه سلامت به خرج دهند. او اعتراض احتمالی فارغ التحصیلان مربوطه را به‌جا می‌داند و می‌گوید  وزارت علوم و کمیسیون آموزش برای رفع چنین مشکلی طرح و برنامه دارند.
+23
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۲
    شاه و شیخ - قم، ایران
    فغلا که تعدادی از "نکبت زاده هایی" که در دانشگاه های در پیتی بعضی از کشورها مشغول مثلا تحصیل دندانپزشکی بوده اند به کشور باز گشته و در دانشکده های ایران چپانده شده اند تا جایی که رییس دانشکده دندانپزشکی تهران به عنوان اعتراض از سمت خود استعفا داده است. حال نمیدانیم این دستورالعمل برای همه هست یا فقط برای آندسته از دانشجویانی که والدینشان قادر به تامین ارز آزاد نبوده و بازگشته اند..؟؟!!
    0
    18
    یکشنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۶:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا
    شما که روزی نیست که حاجی پزشکان بسیجی تان آدم نکشند! یکی این حرف را میزند که از یک حداقلی در سطح علوم پزشکی برخوردار باشد نه شما داعشی ها که هنوز گیر دعا و جادو هستید برای درمان بیمار! هر دانشجوی پزشکی (البته غیر بسیجی) خارج از ایران ازشما داعشی ها به علم روز آگاه تر است و دسترسی بهتری به کتب و اینترنت و پزشکی آزاد و غیراسلامی دارد! پزشکان مرد شما هنوز به بخش زنان ممنوع الورود هستند، پس مدفوع در نکنید بجای جمله!
    1
    13
    یکشنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    homenews - مسکو، روسیه
    جالبش روسیه هست که رایزن علمی یک دو تا دانشگاه با لابی غیر تایید و چند تا رو تایید و خودشم سریع بازنشسته کرده تا اخر عمری بره با شرکتهایی که ثبت کرده اعزام دانشجو کنه و براشون مجازه / ملت رو هم که .. فرض کردن
    1
    5
    یکشنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    شما بیا بشین اول ببین چه بلایی به سر حرفه پزشکی اوردی مرتیکه گوساله. با یه پذیرش از دانشگاههای زپرتی اینجا، میان یه دو سال عشق و حال میکنن با پول باباهه، بعد برمیگردن انتقالی میگیرن برای دانشگاههای دولتی. حالا بشنین ببینین یه زمانی پزشکی ایران توی تشخیص حرف اول رو میزد، حالا گوشت کوبیده دو شب مونده هم نمیشه بار خیلی هاشون کرد.
    0
    6
    یکشنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    sahandd11 - کلن، آلمان
    عجب؟؟ یعنی چیزی در مملکت به اسم دانشگاه مانده؟
    0
    4
    دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.