شبکه اجتماعی فیسبوک اعلام کرده تعداد بیشتری از صفحاتی که مشغول به "نشر اخبار جعلی" بودهاند را شناسایی و فعالیت آنها را متوقف کرده است. فیسبوک میگوید این صفحات با ایران مرتبط و در آمریکا و بریتانیا مشغول 'تاثیرگذاری بر افکار عمومی' بودهاند.
فیسبوک دلایل برچیدن این صفحات را "رفتار غیرمتعارف و هدف قرار دادن کاربران در آمریکا و بریتانیا" اعلام کرده است.
به گفته فیسبوک این کاربران بروی موضوعات تفرقهبرانگیزی چون نژاد، مخالفت با دونالد ترامپ و مهاجرت متمرکز شده بودند.
فیسبوک میگوید این صفحات را هفته گذشته شناسایی کرده است هر چند تاکید کرده که با قاطعیت نمیتواند بگوید پشت این صحفات چه شخص از اشخاصی قرار دارند.
این شبکه اجتماعی همچنین گفته هنوز رابطهای میان مالکان این صفحات و دولت ایران نیافته اما تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
فیسبوک گفته ۸۲ صفحه و گروه را در دو شبکه اجتماعی خود یعنی اینستاگرام و فیسبوک پیدا کرده که قواعد فیسبوک را نقض کردهاند و به علت خاطی شناخته شدن فعالیت آنها متوقف شده است.
با این حال این شرکت گفته تنها دو تبلیغ مرتبط با این گروهها کشف کرده است.
آن طور که فیسبوک میگوید فعالیت این صفحات و گروهها در اواخر بهار سال ۲۰۱۶ آغاز شده اما عمده فعالیت آنها طی سال گذشته روی داده است.
شرکت آتلانتیک کانسیل که بررسی محتوای این صفحات را برعهده داشته میگوید این کاربران بیشتر تلاش داشتهاند خود را آمریکاییهای لیبرال معرفی کنند.
این شرکت تحقیقاتی گفته بر خلاف آن دسته از کاربران مرتبط با ایران که در ماه اوت گذشته شناسایی شدند و فیسبوک فعالیت آنها را متوقف کرد این کاربران بروی موضوعات متنوعی چون پیغامهای ضد اسرائیل و ضد عربستان سعمودی متمرکز شده بودند.
شرکت آتلانتیک کانسیل گفته رفتارهای این کاربران "نسبت به اشاعه مستقیم پروپاگاندای حامی دولت ایران، تکاملیافتهتر به نظر میرسد و گویی آنها از برخوردهای قبلی تجربه آموختهاند".
این یکی از پستهایی است که فیسبوک میگوید از سوی این کاربران منتشر شده بوده و اکنون حذف شده است فیسبوک در پاسخ به بیبیسی که پرسیده بود این کاربران چند نفر مخاطب داشتهاند گفته هنوز در این مورد مطمئن نیست. اما شرکت آتلانتیک کانسیل گفته بعضی از این صفحات توانسته بودند مخاطبان فراونی جذب کنند چون صفحه "من خواهان عدالت فوریام" که ویدئوهای منتشر شده از سوی آن در مجموع ۱۳ میلیون بیننده داشته است.
فیسبوک گفته به طور متوسط یک میلیون کاربر ۳۰ صفحه از این ۸۲ صفحه و گروه را دنبال میکردند و دست کم ۲۵ هزار نفر به عضویت یکی از سه گروهی که به راه انداخته شده بود پیوسته بودند.
این صفحات رویدادهایی را هم ساماندهی کرده بودند که فیسبوک میگوید برخی از کاربران عزم خود برای حضور در آنها را اعلام کرده بودند.
این اقدام فیسبوک در حالی روی داده که آمریکا در کمتر از دو هفته شاهد برگزاری آنتخابات میان دورهای کنگره است و بریتانیا هم به روزهای پایانی تصمیمگیری درباره خروج از اتحادیه اروپا نزدیک میشود.