زهرا ارشادی یک روز پس از آن که گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل در گزارش تازه خود به ادامه سرکوب روزنامهنگاران و رسانههای ایرانی، ازجمله بیبیسی فارسی، توسط جمهوری اسلامی اشاره کرد، یکی از دیپلماتهای ایرانی حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل از این گزارش انتقاد کرده و گفت که به باور او بیبیسی فارسی در حال «پمپاژ کور نفرت» است.
دیوید کی، گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل، در گزارش خود که روز سهشنبه، یکم آبان، به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد نوشت: «ایران به سرکوب روزنامهنگاران و رسانهها - ازجمله سرویس فارسی بیبیسی - ادامه داده و این امر نه تنها شامل گزارشگران، بلکه خانوادههای آنان نیز میشود.»
او با برشمردن نمونههایی از سرکوب رسانهای از کشورهای دیگر ادامه داد که «البته میتوانم به نگرانیهای دیگری نیز که در مکاتبات خود با این دولتها و بسیاری طرفهای دیگر ذکر کردهام اشاره کنم.»
مقامهای حکومتی ایران پیش از این بارها روزنامهنگاران و کارکنان رسانههای فارسیزبان خارج از کشور را به دلیل انتشار گزارشها و اخباری که رسانههای ایران به دلیل سانسور و محدودیتهای کاری اجازه انتشار آن را ندارند، با انواع اتهامها و تهدیدات مواجه ساختهاند.
از جمله کارکنان بخش فارسی بیبیسی، با «آزار و بازداشت خانوادههای خود»، «فشار برای همکاری و جاسوسی برای جمهوری اسلامی»، «ممانعت از سفر خانوادهها» و همچنین «ممنوعالمعامله شدن و توقیف اموال برخی از آنها» درگیر بودهاند.
بیبیسی برای پایان یافتن این آزارها از سازمان ملل متحد کمک خواسته است.
به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، واکنش زهرا ارشادی، دیپلمات ایرانی حاضر در نشست کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل، به ذکر این مورد در گزارش تازه دیوید کی این بود که به گفته او کارکنان بیبیسی فارسی «مشغول پمپاژ کور نفرت، ساخت اخبار دروغین و تحریک و تخریب هستند».
وی ادامه داد: «قابل اعتماد بودن و درستی رسانهای که منابع و دستورالعملهای خود را از مقامات بریتانیا دریافت میکند، مورد سؤال جدی ما است.»
این دیپلمات ایرانی اضافه کرد: «نقش آنها در ارتقای عینی و حمایت از حقوق بشر نیز مورد سؤال است» و گفت: «باعث تاسف است که گزارشگر ویژه از شناسایی این ویژگیهای مضر و سوءاستفاده از رسانهها و شبکههای اینترنتی پرهیز کرده است.»
زهرا ارشادی همچنین مدعی شد که «صرف نظر از شرایط فوق، دولت جمهوری اسلامی ایران به طور جدی به حفظ محیط رسانهای باز و پویا برای همه شهروندان خود اعتقاد دارد.»
وی در پایان نیز گفت که جمهوری اسلامی «آشکارا هدف جنگ رسانهای است».
اظهارات این دیپلمات ایرانی در حالی بیان میشود که سازمان گزارشگران بدون مرز در شهریورماه سال گذشته از دهها مورد تهدید و فشار بر روزنامهنگاران فارسیزبان خارج از ایران و خانواده آنها از سوی نهادهای امنیتی و قوه قضائیه خبر داد.
این سازمان میگوید بیش از ۵۰ روزنامهنگار ایرانی مقیم خارج از کشور به روشهای گوناگون تهدید شده و ۱۶ نفر از آنها به مرگ تهدید شدهاند.
پیش از این رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که فشارها بر خانوادههای کارکنان رادیوفردا افزایش یافته است. قطع همکاری با رادیوفردا یا همکاری پنهانی با نهادهای امنیتی ایران ازجمله درخواستهای مسئولان امنیتی از خانواده کارکنان رادیوفردا بوده است.
سازمان ملل متحد و مدافعان حقوق بشر بارها به سرکوب رسانهها و فشار بر روزنامهنگاران داخل ایران اشاره کردهاند و گزارشگران بدون مرز میگوید ایران همچنان یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است و در ردهبندی جهانی آزادی رسانهها هم در میان ۱۸۰ کشور جهان، در جایگاه ۱۶۹ قرار دارد.
+7
رأی دهید
-27
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
جوک نگو. بی بی سی کاملا پشت حکومت ایرانه
5
14
چهارشنبه ۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۲
شاه و شیخ - قم، ایران
قابل اعتماد بودن و درستی رسانهای که منابع و دستورالعملهای خود را از مقامات بریتانیا دریافت میکند، مورد سؤال جدی ما است.»!!!!جل الخالق!! همین دستورالعمل مقامات بریتانیا ریشه آخوند جماعت را پروراند و بزرگ کرد و تا امروزحمایت کرد و از توی لچک به سر انچوچک هم حمایت میکند, حالا در دستورالعملشان را زیر سوال میبرید؟؟؟
2
11
چهارشنبه ۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
چه جالب فامیلیش هم ارشاد است رفته سازمان ملل دنیا را ارشاد کنه پوفیوز
0
1
پنجشنبه ۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.