عربستان: قصد تکرار تحریم نفتی ۴۵ سال پیش علیه غرب را نداریم

وزیر نفت عربستان سعودی گفت کشورش قصد ندارد مانند سال ۱۹۷۳ میلادی (۱۳۵۲ خورشیدی) تحریم نفتی علیه غرب اعمال کند، زیرا حساب نفت را از سیاست جدا می‌داند.
 
خالد فالح روز دوشنبه ۳۰ مهر، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری تاس روسیه در مورد این آیا ممکن است عربستان تحریمی مشابه تحریم نفتی ۴۵ سال پیش اعمال کند گفت: «چنین نیتی وجود ندارد.»
 
این سخنان در حالی ابراز می‌شود که اتهام اصلی قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسول‌گری عربستان در استانبول، متوجه دولت ریاض شده است.
 
شماری از نمایندگان کنگره آمریکا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را آمر اصلی قتل خاشقجی خوانده‌اند، اما دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا تا کنون در واکنش به این رویداد محتاطانه عمل کرده و اتهام مستقیمی به دولت‌مردان سعودی نزده است.
 
نمایندگان آمریکایی منتقد عربستان تا کنون پیشنهاد تحریم دولت سعودی به خاطر قتل خاشقجی را مطرح کرده‌اند و عربستان گفته است که در این صورت واکنش نشان داده و «تحریم‌های سخت‌تری» را علیه غرب اعمال خواهد کرد. عربستان سعودی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام در جهان است.
 
خالد فالح در این زمینه گفت: «این مسئله خواهد گذشت اما عربستان کشور بسیار مسئولی است. ما در طول چندین دهه از سیاست نفتی خودمان به شکلی مسئولانه به عنوان یک ابزار اقتصادی استفاده و آن را از سیاست جدا کرده‌ایم.»
 
وی افزود: «وظیفه من در جایگاه وزیر نفت این است که نقش سازنده و مسئولانه دولتم را به انجام برسانم، برای تثبیت بازارهای جهانی انرژی تلاش کنم و به این ترتیب در توسعه اقتصاد جهانی مشارکت داشته باشم.»
 
بحران نفت در اکتبر سال ۱۹۷۳ هنگامی شروع شد که اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت عربی اوپک (شامل اعضای عربی اوپک به اضافه سوریه و مصر) ممنوعیت و تحریم نفت را اعلام کردند. بحران نفت یا به عبارتی «شوک نفتی» تأثیرات و عواقب کوتاه مدت و بلند مدت بسیاری را روی سیاست‌های جهانی و نیز اقتصاد جهانی گذاشت.
خالد فالح، وزیر نفت عربستان سعودیتحریم ایران و بالا رفتن قیمت نفت
آقای فالح ضمن تأکید بر این که افزایش قیمت نفت به «کندی رشد اقتصادی» خواهد انجامید، در عین حال گفت که با آغاز دور تازه تحریم‌های ایران در ماه آینده میلادی، هیچ تضمینی وجود ندارد که قیمت جهانی نفت بالا نرود.
 
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه لوموند فرانسه مبنی بر این که آیا کشورهای جهان می‌توانند از رسیدن قیمت نفت به صد دلار برای هر بشکه جلوگیری کنند، گفت: «من نمی‌توانم به شما تضمین بدهم زیرا نمی‌توانم چیزی را که در مورد سایر صادرکنندگان [نفت] اتفاق می‌افتد پیش‌گویی کنم.»
 
وی افزود: «تحریم‌های ایران در پیش است و هیچ کس نمی‌داند چه بر سر صادرات نفت ایران خواهد آمد. از سوی دیگر امکان دارد تولید کشورهایی مثل لیبی، نیجریه، مکزیک و ونزوئلا نیز کاهش یابد [...] ۳ میلیون بشکه در روز حذف می‌شود و ما نمی‌توانیم این حجم را جبران کنیم. بنابراین باید از ذخایر نفت خود مصرف کنیم.»
 
وی با تأکید بر این که عربستان به زودی تولید فعلی ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز خود را به ۱۱ میلیون افزایش خواهد داد، گفت که ریاض ظرفیت افزایش تولید تا ۱۲ میلیون بشکه در روز را نیز دارد. به گفته او امارات متحده عربی نیز قادر است تولید خود را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
 
به گفته وزیر نفت عربستان، برزیل، قزاقستان و آمریکا نیز در سال آینده میلادی خواهند توانست بخشی از نیاز نفتی بازار جهانی را تأمین کنند.
 
خالد فالح همچنین گفت: «کشورهایی هم هستند که تحریم‌های ایران را به صورت کامل رعایت نمی‌کنند. بنابراین ما از تمام ظرفیت ذخیره خود استفاده خواهیم کرد.»
+4
رأی دهید
-19

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان

    حداقل اینا از آب گل آلود ماهی میگیرند حکومت آخوندی که مثل خر تو گل وا رفته و لنگ پوشی را تبلیغ میکند
    5
    25
    ‌سه شنبه ۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    samamos - میدلزبرو، انگلستان

    اینها با تمام خنگیشان میدانند که اگر شیر نفت را به روی غرب ببندند سرنوشتی همچون ایران،عراق و لیبی در انتظارشان خواهد بود
    0
    20
    ‌سه شنبه ۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.