دانشمندان دانشگاه هاروارد آمریکا روش درمانی جدیدی ابداع کردند که میتواند بدون آنکه عوارض جانبی داشته باشد، به جای شیمیدرمانی به کار گرفته شود.
روش درمانی جدیدی که دانشمندان دانشگاه هاروارد به عنوان جایگیزین شیمیدرمانی پیشنهاد کردهاند، مبتنی بر فعالسازی برخی ژنها است. پژوهشگران باور دارند که بیماریهای سرطانی را میتوان با فعالسازی ژنهایی که مانع تقسیم سلولی غیرطبیعی میشود، کنترل و معالجه کرد.
این روش پیش از این، تنها به صورت تئوری مطرح بود و دانشمندان نتوانسته بودند که آن را اجرا کنند، اما دانشمندان دانشگاه هاروارد توانستند با ابداع روشی خاص آن را عملی کنند.
این پژوهشگران سالها کوشیدند شیوه واکنش سیستم ایمنی بدن را به نحوی فعال کنند که مانع از گسترش تودههای سرطانی شده و سلولهای آلوده را از بین ببرد. در نتیجه این تلاشها مشخص شد که ژن PTEN میتواند بدون شیمیدرمانی از گسترش توده سرطانی جلوگیری کند. در این آزمایشات از فنآوری نانو برای فعالسازی ژن PTEN که میتواند گسترش توده سرطانی را محدود کند، استفاده شد.
بروس تسیتیر، مدیر این گروه تحقیقاتی گفت که این روش فعالیت سلولهای سرطانی را متوقف کرده و آنها را به حالت اولشان باز میگرداند. به گفته او این روش میتواند جایگزین روشهای درمانی فعلی از جمله شیمیدرمانی شود.