چه احتیاجی به ماه مصنوعی است؟ برای این که پول کمتری خرج شود. شاید مضحک به نظر برسد اما مقامهای شرکت چینی گفتهاند پرتاب ماه مصنوعی به فضا میتواند کم خرجتر از هزینه قبض روشنایی معابر خیابانهای شهر باشد.
شاید به زودی این خیابانها با نور ماه مصنوعی روشن شوند این شرکت میگوید تامین روشنایی منطقهای به وسعت ۵۰ کیلومتر مربع با نور ماه مصنوعی میتواند باعث کاهش سالانه ۱۷۰ میلیون دلاری در هزینهها شود.
این شرکت گفته است این نور مصنوعی میتواند در شرایط بروز فجایع طبیعی مانند زلزله هم در دسترس باشد.
چنین چیزی امکانپذیر است؟
دکتر ماتئو چریوتی، استاد هوافضای دانشگاه گلاسکو میگوید از نظر علمی، چنین کاری امکانپذیر است.
اما به گفته او، برای این که ماه مصنوعی به هدفش برسد، باید به طور دام در مدار بالای چنگدو قرار گیرد و این کار باید بسیار دقیق باشد و در صورت اندکی اشتباه، جای دیگری نورانی خواهد شد.
شهر چنگدو در استان سیچوان. برخی چینیها میگویند این شهر بدون ماه مصنوعی هم آلودگی نوری دارد تاثیر آن روی محیط زیست چه خواهد بود؟ کانگ ویمین از موسسه فناوری هاربین به روزنامه مردم چین گفته است نور این ماه تاثیر چندانی روی جانوران نخواهد داشت اما کاربران شبکههای اجتماعی نگرانیهای خود را از این بابت ابراز کردهاند.
شماری از کاربران گفتهاند نور ماه مصنوعی روی حیوانات شبزی اثر خواهد گذاشت. شمار دیگری هم گفتهاند بیشتر شهرهای چین همین حالا هم آلودگی نوری دارند.
دکتر چریوتی گفته است اگر نور ماه مصنوعی بسیار شدید باشد، "چرخه طبیعت در شب را مختل خواهد کرد که این روی جانوران اثر خواهد گذاشت."
او گفته است اگر نور آنقدر کم باشد که چنین اثری نداشته باشد پس باید پرسید چه ضرورتی به داشتن ماه مصنوعی هست.