زامره حاجی اوا در یک روز دویست هزار دلار خرید کرد دادگاه عالی بریتانیا به زامره حاجی اوا، زن ۵۵ سالهای از جمهوری آذربایجان دستور داده تا منبع ثروت خود را اعلام کند اگر نه اموالش توقیف خواهد شد.
این زن که برای نگه داشتن خانه ۱۵ میلیون دلاریاش در لندن تلاش میکند، اولین فردی است که در بریتانیا هدف قوانین جدید ضد فساد قرار گرفته است.
نام این زن که در جریان دادگاه پنهان مانده بود، اکنون به طور رسمی اعلام شده، زامره حاجی اوا، ۵۵ ساله، اهل جمهوری آذربایجان و مقیم لندن.
او میگوید مرتکب هیچ گناهی نشده است.
خانم حاجی اوا در طول یک دهه، بیش از ۲۰ میلیون دلار از فروشگاه هرودز لندن خرید کرده است. او همچنین یک خانه نزدیک این فروشگاه در منطقه اعیانی لندن و یک زمین گلف در برکشایر خریده است.
دادگاه عالی بریتانیا اکنون به این زن آذربایجانی دستور داده منبع ثروتش را معلوم کند، اگر نه اموالش توقیف میشود. این زن باید بگوید از چه طریقی به این همه پول دست یافته است.
خانم زامره حاجی اوا فقط در یک قلم در یک روز ۲۰۰ هزار دلار (از جمله جواهرات، عطر و ساعتهای گرانقیمت) از فروشگاه معروف هرودز لندن خرید کرده است. او و همسرش، جهانگیر حاجیف، که زمانی رئیس بانک بینالمللی آذربایجان بوده، یک خانه ۱۵ میلیون دلاری کنار هرودز دارند. همینطور یک باشگاه گلف ۱۳ میلیون دلاری در استان برکشایر.
این خانه در سال ۲۰۰۹ توسط شرکتی که در جزایر ویرجین بریتانیا ثبت شده، خریداری شده بود. در دادگاه مشخص شد این زن و شوهر مالک این خانه هستند.
در دادگاه گفته شد که خانم حاجی اوا در یک روز ۱۳۰ هزار دلار جواهرات کارتیه خریده بود.
خانم حاجی اوا دعوی حقوقی برای افشا نشدن نامش را از دست داده است. او خواهان آن بود که نامش اعلام نشود اما رسانهها گفته بودند مردم حق دارند از تمامی اطلاعات باخبر باشند.
خانم حاجی اوا با استفاده از بند سرمایهگذاری، اقامت بریتانیا را گرفته بوده و میگوید جرمی مرتکب نشده است. وکلای او هم درخواست اجازه تجدیدنظر کردهاند.
این اولین بار است که قانون جدید ضدفساد بریتانیا که با هدف برخورد با پولهای خارجی مشکوک در این کشور تصویب شده، در مورد فردی اجرا میشود. طبق این قانون که به "فرمان ثروت نامعلوم" معروف است، مقامهای قضایی بریتانیا میتوانند از ثروتمندان خارجی که مشکوک به تخلف مالی یا پولشویی هستند، بخواهند منبع ثروتشان را اعلام کنند. جهانگیر حاجیف، زمانی رئیس بانک بینالمللی آذربایجان بوده دادگاه عالی بریتانیا از خانم حاجی اوا و همسرش خواسته دقیقا توضیح بدهند چطور توانستهاند چنین خانه گرانی در محله نایتسبریج که از گرانترین مناطق لندن است بخرند. اگر این زوج و وکلایشان نتوانند مراجع رسمی را قانع کنند، ممکن است خانهشان را از دست بدهند.
آقای حاجیف که پیشتر مدیر بانک بینالمللی آذربایجان بوده، سال ۲۰۱۶ در جمهوری آذربایجان دستگیر و به جرم اختلاس و کلاهبرداری به ۱۵ سال زندان و پرداخت معادل ۳۹ میلیون دلار جریمه محکوم شد.
اما خانم حاجی اوا که سالهاست مقیم لندن است، همچنان در این شهر و فروشگاه مورد علاقهاش خرج میکند.
آنطور که در تحقیقات روشن شده، خانم حاجی اوا در ده سال گذشته ۱۶ میلیون پوند از هرودز لندن خرید کرده — یعنی حدودا روزی ۴۰۰۰ پوند. او این پول را با ۳۵ کارت اعتباری از بانکی که همسرش رییس آن بوده خرج کرده است.
سالهاست مراجع قضایی، پلیس و روزنامهنگاران از ورود میلیاردها پوند پول "کثیف" به بازار مسکن بریتانیا سخن میگویند. ولی متهم کردن صاحبان این املاک یا مصادره ملکشان به خاطر کمبود مدارک متقن عملا غیرممکن است.
قانون جدید گامی است در این راستا، که اشخاص را وادار میکند منبع درآمدشان را معلوم کنند. اگر یک ثروتمند خارجی یا خانوادهاش نتوانند ثابت کنند که ثروتشان قانونی به دست آمده، دادگاه عالی بریتانیا میتواند رای به مصادره ملکشان بدهد. خانه این زوج در غرب لندن که فاصله بسیار کمی با هرودز دارد
+98
رأی دهید
-10
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
اتفاقاً قانون خیلی خوبیست ، اگر یقه دزدان رژیم آخوندی و توله سگهاشون که در بانکهای انگلیس ، بیت المال به غارت رفته رو روی هم انباشته اند ، رو هم بگیرند !!
15
124
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
shahruz-kh - مونستر، آلمان
عجب سیاستی؟؟؟ اول اقامت سرمایهگذاری وبعد برخورد با پولهای خارجی مشکوک ... و در آخر:مصادره املاک.
8
125
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
اتفاقا آذربایجان یکی از فاسد ترین کشورهاست و ناگفته نماند که سپاه توی این کشور کلی هتل و کازینو داره میسازه.
[::شب تاب - یوکوهاما، ژاپن::]. کاکو میشه بگی چرا قانون خوبیه؟من که فکر میکنم تو خودت انگلیس هستی و ژاپن نیستی دلیلم اینه که ساعت نه بوقت انگلیس کامنت گذاشتی بوقت ژاپن میشه پنج صبح . حالا ازاین بگذریم اگه یه وقت چندده هزار پوند اینور اونور کنی فردا پسفردا نمیان بهت بگن از کجا آوردی؟بهم ثابت شده قانونای دنیا همیشه آلیه ضعیفهاست و بنفع قدرتمنداست
28
21
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
گنجور - خرونینگن، هلند
این انگلیسیهای شیاد هم فقط دزدی بلدند. اگر راست میگویند این پولهای "کثیف" را به صاحبان اصلیشان که همان مردم کشور مبدا هستند باز گردانند. چرا به نفع خود توقیف و مصادره میکنند!؟
6
73
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
به چش خویش دیدم در گذرگاه که زد بر جان موری مرغکی راه هنوز از سید منقارش نپرداخت که مرغی دیگر امد کار او ساخت شاعر خیلی قشنگ در مورد این اشخاص گفته، دست بالای< دست زیاده این زنگ خطری است برای دزدان میهنی،البته دزدان میهنی مثل لاری جانیها عوامل اطلاعات انگلیسند، برگردند،با اسم دیگری در یکی از جزایر خوش اب و هوا به ریش ملت همیشه سر کار ایران میخندند!
2
25
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
[::پرنده ابی - لندن، انگلستان::]. برار جان ، اولاً دزدهای رژیم ، در مملکتمون که از مصونیت آهنین برخوردارند ، دزدی و اختلاس و هر جنایت و کثافتکاری که بکنند ، کسی نمیتونه بهشون بگه بالای چشمت ابروهه!. پس اگر پول تحصیل کرده از راه نا مشروع رو به هر نحوی از حلقومشون بیرون کشیده بشه ، بعقیده شما برار گرامی ، بد هستش !؟ اینطور که شما پریدی وسط و گفتی چرا خوبه ؟ شک کردم که نکنه شما هم اختلاسی ، پول بوداری چیزی در اونجا سپرده گذاری کردی و یا وکیل مدافع بعضی از غارتگران رژیمی هستی !!!؟ دوماً ، تفاوت ساعت رو خوب اومدی ، معلومه که بعضی وقتها اگه بخوای میتونی خوب فکر کنی !! من بوقت ژاپن تا حدوداً یکساعت دیگه یک سفر کاری و داخلی در پیش دارم و بخاطر همین یکسری اوراق و وسایل سفرم رو جمع و جور و مرتب میکردم و هر از گاهی ، نگاهی به اخبار سایت هم میکردم !! در ضمن اگر ضعیف نخواد که ضعیف بمونه ، ظالم جرائت و قدرت ظلم کردن رو پیدا نمیکنه !
8
27
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
نکته جالب اینجاست که هزاران عرب در انگلستان ؛ میلیاردها پوند در بانک ها و گرانترین کاخ ها و آپارتمان ها را دارند . ولی باز خواست نمیشوند .احتمالا فشار به این شهروند دزد خارجی ؛ دلایل سیاسی دارد .
2
26
پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
shahruz-kh - مونستر، آلمان
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. نه چه مشکلی،نوش جونشون زرنگن.
2
6
پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.