اعطای اقامت ایران به اتباع خارجی با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار دلاری

ایسنا: اقامت دائم ایران را با ۲۵۰ هزار دلار سرمایه گذاری  دریافت کنید! این جدید ترین خروجی جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به ریاست حسن روحانی در هفته دوم مهر ماه بود. هفته ای که با کاهش قابل توجه ارزهای خارجی همراه شد و بازتاب های بین المللی بسیاری پیدا کرد. هر چند کارشناسان، تداوم افت نرخ دلار را به پارامترهای مختلفی در اقتصاد نفتی ایران مرتبط می دانند، اما به نظر می رسد هیجانات ناشی از خرید و فروش ارز در هفته های منتهی به آغاز دور جدید تحریم ها (۱۴ آبان) تا حدی کاهش یابد.
 
جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور و با حضور سران قوا، دهم مهر  ماه برگزار و در ادامه بررسی اختیارات مورد نیاز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مورد بازار ارز و پول تصویب شد. در این جلسه مصوب شد تا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز به انتشار اوراق مشارکت ارزی – ریالی باشد. بر اساس این مصوبه؛ بانک مرکزی موظف است تمهیدات و تسهیلات لازم را برای خرید و فروش فوری ارز حاصل از صادرات پتروشیمی و فولاد و دیگر محصولات صادراتی که توسط صادر کنندگان عرضه می شود، در بازار ثانویه ارز فراهم نماید.
 
همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی مجاز به عملیات بازار باز می باشد و می تواند برای اعمال سیاست پولی، نسبت به خرید و فروش اوراق مالی اسلامی منتشره توسط دولت اقدام نماید. همچنین شورای عالی هماهنگی اقتصادی؛ به منظور تشویق سرمایه گذاری و جذب منابع ارزی، اتباع دولتهای خارجی در صورتی که حداقل دویست و پنجاه هزار دلار جهت سرمایه گذاری در ایران، به کشور وارد کنند، مطابق ضوابطی که دولت اعلام می کند، می توانند از امتیاز مجوز اقامت پنج ساله برخوردار شوند. این اقامت می تواند راهکاری برای دریافت شهروندی و اخذ گذرنامه ایران باشد.
 
انتشار این خبر، گر چه در تنور داغ کاهش قیمت ارز گم شد، اما بازتاب های زیادی در شبکه های اجتماعی به همراه داشت که بعضا تبدیل به کامنت های طنز کاربران ایرانی شد. اگر چه ایرانیان امروزه به فکر مهاجرت از کشور و اخذ اقامت و گذرنامه کشورهای مختلف دنیا از جمله نیوزلند، کانادا و استرالیا هستند، اما بازرگانان ریسک پذیری که حاضر به سرمایه گذاری در ایران هستند، می توانند از این فرصت اقامتی استفاده کنند. مخصوصا شهروندان سرمایه گذار کشورهایی که پیش از این دریافت ویزای ایران برای آن ها بسیار دشوار بود.
 
ظرف چند سال اخیر میلیون ها دلار سرمایه توسط کارگزاران خارجی در بازار بورس کشور سرمایه گذاری شده است و انتظار می رود با توجه به رشد تاریخی و فوق  العاده بازار بورس ایران در سال ۹۷ و تداوم قابل پیش بینی آن در سال ۲۰۱۹ میلادی، افزایش نرخ ثبت کد بورس برای سرمایه گذاران بین المللی و تسریع در روند سرمایه گذاری بورسی شهروندان خارجی را در ایران شاهد باشیم. چرا که در روزهای ابتدایی پاییز ۹۷ شاهد خرید و فروش روزانه حدود ۲ هزار میلیارد تومان سهام در بازار بورس ایران هستیم که نوید بخش روزهای روشنی برای بازار دارد.
اقامت خارجی با سرمایه گذاری
خیلی  از کشورها از سرمایه گذاری خارجی به عنوان راهکاری برای اعطای شهروندی به اتباع دیگر کشورها استفاده می کنند که نیوزلند و کانادا و استرالیا، بهشت سرمایه گذاران جهان محسوب می شود. در حال حاضر ۱۰۰ کشور جهان برنامه اعطای اقامت یا تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری را دارند. اتریش، مالت و قبرس مشهورترین کشورهای اروپایی هستند که برنامه‌های این چنینی دارند و مونته نگرو و مولداوی نیز اخیرا چاره افزایش ذخایر ارزی خود را اعطای شهروندی به سرمایه گذاران خارجی دیده‌اند.
 
برای بسیاری از کشورها این کار مهم‌ترین منبع جذب سرمایه خارجی است: تخمین زده می‌شود سن کیتس که پاسپورت قدرتمندی دارد بیش از ۵۰ هزار سرمایه‌گذار خارجی را به خود جذب کرده است. این برنامه حتی در کشورهای توسعه یافته‌تر نیز دیده می‌شود: کانادا با معرفی برنامه سرمایه‌گذاری خود سرمایه بسیاری از کشورهایی نظیر چین جذب کرده است و با وجود لغو این قانون از سال ۲۰۱۴، برخی از استان‌های آن کماکان به این برنامه ادامه می‌دهند. برخی از مقامات هنگ کنگی به وضوح از خروج سرمایه ثروتمندان چینی برای کسب تابعیت کانادایی ابراز نگرانی کرده‌اند.
سایت وزارت خارجه برای آشنایی با روش دریافت گذرنامه ایران
حتی در خود آمریکا نیز که دلار را چاپ می‌کند، برنامه‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی اهمیت زیادی دارد و این کشور به کسانی که بین نیم تا یک میلیون دلار در این کشور تحت شرایطی مشخص سرمایه‌گذاری کنند تابعیت می‌دهد. آن طور که گروه  آی ام سی عنوان کرده این کشور موفق شده است با این برنامه ۵۰۰۰ مورد سرمایه‌گذاری با مبلغ بالای ۳ میلیارد دلار جذب کند.
 
 بسیاری از کشورهای کمتر توسعه یافته نظیر برزیل و روسیه نیز در حال تدارک دیدن برنامه‌های مشابهی هستند چرا که با توجه به رقابت شدید بر سر جذب سرمایه‌گذاری خارجی بین کشورهای مختلف، این کار می‌تواند راهی کم دردسر باشد.
 
به جز مدیریت ارزی، برنامه اعطای تابعیت در مقابل سرمایه‌گذاری خارجی تاثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی دارد: صندوق بین‌المللی پول گفته است در سال ۲۰۱۷ برنامه اعطای تابعیت به سرمایه‌گذاران در دومنیکا باعث شده است تا تولید ناخالص داخلی این کشور ۱۰ درصد و درآمدهای دولت ۱۶ درصد افزایش یابد. به نظر می رسد در سومین دهه قرن بیست و یکم، شاهد افزایش اعطای میزان شهروندی توسط مقصدهای مهاجرتی جهان به کارآفرینان و سرمایه گذاران باشیم. 
 
اگر شما هم پول ندارید، برای اخذ اقامت کشورهای دیگر جهان می بایست صاحب مهارت و مدرک تحصیلی خوب باشید تا به عنوان مهاجر تخصصی (SKILLED WORKER) برای مهاجرت اقدام کنید.
+23
رأی دهید
-90

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    به عبارت دیگه ورود به زندان و محروم شدن از کلیه حقوق انسانی با 250 هزار دلار.
    4
    106
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    رژیم اخوندی , ما ایرانیها را با هزار و یک بهانه از کشور فراری داده حالا میخواهد اقامت به اطباع خارجی بفروشد. ان اطباع خارجی باید خیلی خر باشد که اقامت ایران را بخرد . چون 8 میلیون از ایرانیها مقیم خارج هستیم که بیشترینمان از کشور توسط رژیم اسلامی تبعید و تحت تعقیب قانونی قرار گرفته ایم. کشوریکه اقتصادش ورشکسته است و حکومتش حکومتی دیکتاتوریست , زندانش مملو از متهم است و هر سه ساعت یکنفر محکوم به اعدام میشود و جانش را میگیرند , از ازادی بیان هم هیچ خبری نیست و تا به جرمی محکوم شدید صدتا اتهام واهی دیگر هم برایت درست میکنن . ایا کسی پیدا میشود از حکومت اخوندی اقامت دائم بخرد اگر پیدا شود باید ان کس دیوانه و احمقی بیش نباشد.
    3
    82
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    همه دارن با صرف مبالغی هنگفت از دست آخوندا فرار میکنن اونوقت اون کدوم آدم بی عقلیه که بخواد 250 هزار دلار بده و خودشو بدبخت هم بکنه؟ :o
    3
    86
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان

    بعدش هم اعطای ۲۰۹ اوین، آخه کدام آدم با عقل میره در حکومت اسلامی دیکتاتوری زندگی کنه و تازه چه خوش خس ۲۵۰ هزار دلار هم سرمایه گذاری کنه و بعدش بره جلوی بانک و شعار اختلاسگر اعدام باید گردد بگه، مگر مغز خر خورده باشد
    3
    75
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    kakoch - کاکوچ، ایران

    آقا ما اقامت پاسپورت همرو در راه رضا خدا اگر کسی خواست مجانی میبخشیم ولی از عواقب بعدیش فحش مان ندی.
    2
    51
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    freydun2500 - نامکاری، آلمان

    از دیروز که این خبر پخش شده همه دوستان سوئیسی و لوگزامبورگی من زنگ پشت زنگ که من تورا خدا یک کاری بکن به ما اقامت ایران بدهند.من‌شنیدم تمامی روسای کارخانجات بزرگ آلمانی هم کسی را واسطه کردند اقامت ایران را بگیرند.راست و دروغ نمیدانم‌ولی شنیدمدیر عامل بوئینگ و ایرباس هم تقاضای اقامت دادند که رد شده.من امروز جلوی سفارت ایران رد میشدم جای سوزن انداختن نبود بنظرم دولت باید مبلغ را زیاد کند یا این قانون را ملغی کندفردا میبینی تو طبقه دوم پاساژها تو ایران هم کارخانجات اتومبیل سازی میزنند
    3
    49
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    پیامک1 - منچستر، انگلستان

    دوستان اشتباه نکنید این برای اروپایی چشم ابی نیست برای غربتی های عراق و سوریه اس
    2
    54
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    winnie1987 - بيرمنگهام، انگلستان

    وضعشون خراب شده، فعلا شروع کردن به ملیت و اقامت فروشی. یه ذره وضعشون بدتر بشه کل ایران رو هم میفروشند.
    0
    22
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    در تمام دنیا تبعید کردن کسی از کشورش بالاترین مجازات حساب میشه ، تو ایران ممنوع خروج کردن کسی . آخه کدوم مشنگی حاظره خرج کنه که اقامت ایران بگیره ، به افغانی ها و پاکستانی ها به خاطر سیاه لشکر شدن در مراسم های اینا در ایران و عراق اقامت مجانی میدن ، جمع کنید این بساط دروغ و شارلاتان بازی را
    0
    26
    دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.