«موج» احضار دانشجویان به نهادهای امنیتی در آغاز سال تحصیلی

پس از گزارش خبرگزاری ایرنا از «موج» احضار دانشجویان به نهادهای امنیتی و حراست‌های دانشگاه‌ها در آغاز سال جدید تحصیلی، گزارش‌هایی از وضعیت نامناسب تعدادی از دانشجویان زندانی منتشر شده است.
 
بر اساس گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، صادق قیصری، دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی که پیش از این به هفت سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت از فعالیت در مطبوعات محکوم شده بود، از روز چهارشنبه، ۱۱ مهرماه، اعتصاب غذا کرده است.
 
وی از ۳۰ اسفندماه ٩۶ بازداشت شده و به مرخصی نیامده است.
 
نجمه واحدی، دانشجوی ارشد مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی و فعال حقوق زنان نیز دهم شهریورماه توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده و همچنان زندانی است.
 
در همین حال تشکل‌ها و دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در نامه‌ای به رئیس این دانشگاه خواستار پیگیری وضعیت نجمه واحدی شدند. پیشتر خبرگزاری ایرنا در گزارشی از «موج» احضار فعالان دانشجویی به حراست‌ها و نهادهای امنیتی خبر داده بود.
 
یکی از فعالان دانشجویی که نامش اعلام نشده است، به این خبرگزاری می‌گوید که ماموران امنیتی از او درباره فعالیت‌های سال گذشته و برنامه‌های سال جدید تشکلی که در آن فعالیت می‌کند، سوال کرده اند.
 
این خبرگزاری همچنین خبر داد که وضعیت فعالان و تشکل‌های دانشجویی در شهرستان‌ها «وخیم‌تر» است.
 
در همین حال شاهرخ رضایی، دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز، نیز گفت که برخی از فعالان سیاسی در دانشگاه‌های تهران سخنرانی می‌کنند اما در دانشگاه‌های شهرستان‌ها اجازه سخنرانی به آنها داده نمی‌شود.
 
وی همچنین خبر داد که نهادهای خارج از دانشگاه با تشکل‌های دانشجویی تماس می‌گیرند و آنان را «تحت فشار قرار می‌دهند».
 
در هفته‌های گذشته نیز حکم‌های زندان سنگین‌مدت برای تعدادی از دانشجویان بازداشت شده در اعتراضات دی‌ماه صادر شده است که از جمله آنها حکم شش سال زندان برای سها مرتضایی، دبیر صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، است.
 
در ماه‌های گذشته همچنین تجمع‌هایی در اعتراض به این حکم‌ها برگزار شده بود. ۱۲۵ تن از استادان دانشگاه‌های مختلف ایران و ۶۸ تشکل دانشجویی نیز به صدور حکم های زندان طولانی‌مدت برای دانشجویان اعتراض کرده بودند.
 
با این همه منصور غلامی، وزیر علوم، چهارشنبه هفته گذشته درباره وضعیت دانشجویان زندانی گفت که این وزارتخانه در تلاش است تا برای تحصیل این دانشجویان پس از آزادی مشکلی پیش نیاید.
 
حسن روحانی در رقابت‌های انتخاباتی سال ۹۲، وعده بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه و از بین بردن «فضای امنیتی» در دانشگاه‌ها را مطرح ‌کرده بود.
 
با این همه، گروه‌های مختلف دانشجویی در سال‌های اخیر بارها به «امنیتی ماندن» فضای دانشگاه‌ها و «ستاره‌دار شدن» دانشجویان اعتراض کرده‌اند.
 
در همین حال رسانه‌های ایران هفته گذشته خبر دادند که تعدادی از پذیرفته‌شدگان مقطع دکترای دانشگاه آزاد «ستاره‌دار» اعلام شده اند و حراست این دانشگاه به آنان اعلام کرده از نهادهای امنیتی «نامه صلاحیت» دریافت کنند تا بتوانند به تحصیل ادامه دهند.
 
دولت ایران لایحه جدیدی را درباره حق تحصیل تصویب کرده که بر اساس آن «هیچ کس را نمی‌توان به عذری غیر از عدم صلاحیت علمی مقرر از آموزش در مقاطع مختلف تحصیلی محروم کرد».
 
با این حال «افراد دارای سابقه محکومیت قطعی کیفری به جرائم سازمان یافته، قاچاق انسان، محاربه و جاسوسی» از این لایحه مستثنی هستند و حق ادامه تحصیل ندارند.
 
هر چند برخی از رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که در صورت تصویب نهایی این لایحه مشکل دانشجویان «ستاره‌دار» حل خواهد شد اما برخی از حقوقدانان محروم شدن محکومان برخی از جرائم از تحصیل را خلاف قانون اساسی دانسته‌اند.
 
این لایحه باید در مجلس تصویب شود.
+12
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    study - استکهلم، سوئد
    ایرانی جماعت همینه. تو کل تاریخ کارش غارت و حمله و کشور گشایی بوده بعدم این کشورگشایی رو ربط میده به رگ اریایی و خون ایرانیش. مردمی که به جا منطق کارش شده تخصص طبقه بندی مردم بر اساس نژاد رنگ و خون حقش همینه. حقشه اواره دنیا باشه و هیچکدومشونم تحمل همدیگه رو نداشته باشن. پادشاهی به سلطنت رسید کارش همین بود. ملی گراها به حکومت رسید کارش شد همین. مذهبیونشونم به حکومت رسید کارشون شد همین. تو زمان خدابیامرز پهلوی ها همه میگفتن دنیا باید به ایران یه احترام مضاعف بزاره. حالا یعنی چی؟ یعنی اگه اروپایی با همه کشورا با مسالمت و احترام برخورد میکنه باید به ایرانی جماعت بیشتر احترام بزاره و جلوش تا کمر خم بشه. همین الان با این پیرمردای اون دوره حرف بزنی حرفاشون همش همینه. اینکه دنیا باید برا ایرانی جماعت تا کمر خم بشه. چرا؟ چون به نفت مفت رسیدن مفت خور شدن پولشون بیشتر شده. ایرانیام که احترامشون با پول سنجیده میشه انتظار داشتن دنیا تا کمر خم بشه. به جا اینکه مسالمت و زندگی ملیتها و کشورها کنار همدیگه رو یاد بگیرن با همون خصلت قدیمی ایرانی گریشون شروع به رواج ارباب نوکری کردن
    7
    5
    شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    study - استکهلم، سوئد
    ملی گراهاشونم همین رویه رو پیش گرفتن. ایران و ایرانی فلانه بهمانه باید دنیا تا کمر برامون خم بشه. چرا؟ چون ما فلانیم ما اینطوریم. نفت داریم پول داریم دنیا غلط میکنه برامون تا کمر خم نشه. حالا کی اینطور بودیم؟ سه هزار سال قبل. شکم ایرانی سیر بشه لگد میندازه. تو همین پست قبلی چه چیزایی به المانی که به ایرانیا پناه داده شکمشونو سیر کرده نمیگن. به جا اینکه بیاییم تلاش و زحمت و احترام بر اساس تلاشو رواج بدیم این چیزا رو یاد پسرامون میدیم. اخرشم میشه این که برا ژاپن به به چه چه از زبونمون نمیریزه بعدم میگیم ما چرا اینطور نمیشیم. مذهبیام همین. این نفت و ثروت به دستشون رسید ادعای این تا کمر خم شدن رو دارن. چرا؟ مذهب و دینشون بهترینه. باید دنیا تا کمر برا ایرانی مسلمون شیعه خم بشه. خم نشه با موشک میزنیمشون. به جا اینکه بیاییم با مسالمت با بقیه دنیا زندگی کنیم اومدیم این و اونو تهدید میکنیم تا یه احترام زورکی بخریم. مردمی لیاقت احترامن که به دستش بیارن. نه با سلطه و زور و جشن نه با مذهب و موشک . با هیچکدوم نمیشه احترام خرید
    8
    5
    شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    study - استکهلم، سوئد
    تازه این مفت خوری و تنبلی برا پیشرفت باعث شده به جا احترام تا کمر خم شدن بخواییم. به ادبیات سیاسی و دیپلماسی همه ی حکومتایی که تو ایران بوده مراجعه کنین. تو هر زمانی که بوده همین بوده و هست و خواهد بود. تا وقتی ماها نخواییم عوض بشیم وضع همینه و همین خواهد بود. حالا هی برو با عقده هات به المانی فحش بده که شکمتو سیر کرده بهت پناه داده
    8
    4
    شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.