سازمان جهانی سلامت میگوید بیش از ۳ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ جان خود را به دلیل مصرف الکل از دست داده اند. بر اساس این گزارش مصرف الکل عامل ۵ درصد از مرگ و میرهای جهان بوده است.
طبق تحقیقاتی که این سازمان انجام داده مصرف الکل در میان جوانان تاثیرات مخرب بیشتری دارد و موجب مرگ زودرس در ۷.۲ درصد جوانان شده است.
گزارش وضعیت جهانی الکل و سلامت که در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸ توسط دفتر ژنو سازمان ملل متحد منتشر شد همچنین میگوید نرخ نوشیدن الکل در کشورهایی مانند روسیه، مولداوی و بلاروس در دهه گذشته بیش از هر کشور دیگری کاهش یافته است.
همچنین این گزارش میگوید سه چهارم مرگهایی که در اثر الکل بودهاند مربوط به مردان است.
در سراسر جهان حدود ۲۳۷ میلون مرد و ۴۶ میلیون زن به اختلالات مصرف الکل مبتلا هستند که بیشترین میزان شیوع در میان مردان و زنان قاره اروپا است. طبق این گزارش اختلالات مصر الکل بیشتر در کشورهای با درآمد بالا رایج است.
براساس آمارها، میزان مصرف الکل در سال ۲۰۱۲ در اروپا ۱۰.۹ درصد بوده و در سال ۲۰۱۶ این رقم به ۹.۶ درصد رسیده است. با این حال میزان کلی مصرف الکل در اروپا همچنان بالا است.
راجیو جالان، استاد بیماری کبد در دانشگاه لندن با بیان اینکه متاسفانه در اروپا افراد از ۱۶ سالگی اجازه مصرف الکل دارند، میگوید: «۴۴ درصد از افراد ۱۵ تا ۱۹ ساله در اروپا به مصرف الکل اعتیاد دارند و نوجوانان در جشنهای مدارس نیز الکل مینوشند.»
وی هچنین مصرف الکل را عامل ۱۰ درصد از مرگهای مردم اروپا خوانده و مشکل اصلی را نبود سیاستی جدی برای مقابله با مصرف الکل در اروپا و آمریکا اعلام کرده است.