خبرگزاریهای دولتی ایران در حالی از اعلام ورشکستگی موسسه "سکه ثامن" خبر دادهاند که عدهای از سرمایهگذاران این موسسه درباره سرنوشت پول خود اظهار نگرانی کردهاند.
در متنی که خبرگزاریهای دولتی ایران نظیر فارس و مهر به نقل از این موسسه منتشر کردهاند آمده: "به اطلاع میرساند بنا به استفاده کاربران و تریدرها از رباتهای غیرمجاز و همچنین کارمند ثامن که به نام شوهر خود معامله میکرد به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و.........به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و سودهای غیر متعارف کاربران که به وسیله رباتها و اتو رفرش استفاده شده است، به اطلاع میرساند سکه ثامن ورشکستگی خود را اعلام مینماید."
در این اطلاعیه همچنین گفته شده: "از امروز فقط کاربران میتوانند پولهای خود را بدون دریافت سودهای غیر متعارف ثبت درخواست نمایند؛ کاربران امروز مهلت دارند موجودی خود را به فروش رسانده و درخواست واریز نمایند."
سکه ثامن که به نام شرکت "آریو پرگاس آیلین" به ثبت رسیده بصورت آنلاین فعالیت دارد در سال ۱۳۹۵ کار خود را شروع کرد.
این موسسه به مدیریت فرهاد زاهدی فر در خرید و فروش آنلاین انواع سکههای طلا و همچنین طلای آب شده فعالیت داشته و هزاران کاربر از این طریق به معامله میپرداختند.
طی روزهای اخیر بعضی از کاربران آن گفتهاند امکان برداشت موجودی حسابهای خود را ندارند و این به نگرانیها درباره سرنوشت پول آنها دامن زده است.
بگفته یکی از مخاطبان بیبیسی فارسی افراد ذینفع از چند میلیون تا چند میلیارد از این موسسه طلبکار هستند.
بعضی دیگر گفتهاند از ابتدای هفته جاری امکان معامله در این سایت میسر نیست و دفاتر آن در تهران و تبریز هم بسته شده است.
نماد اعتماد الکترونیکی هم در وبسایت این شرکت غیرفعال است؛ این نماد توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (وابسته به وزارت صنعت) به کسب و کارهای مجازی داده میشود. هدف از صدور نماد اعتماد الکترونیکی احزار هویت و تایید صلاحیت مالکان اینگونه کسب و کارهاست.
موسسه سکه ثامن دارای دو ستاره در زیر نماد اعتماد الکترونیک بود.
همزمان آیت محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، فعالیت این شرکت را ممنوع خوانده و از ابلاغ دستور پلمب این موسسه به اماکن خبر داده است.
به گزارش ایبِنا- شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران- آقای محمدولی امروز سهشنبه (۲۷ شهریور) گفته است: "از نظر اتحادیه این واحد از ابتدا هیچگونه مجوزی برای فعالیت نداشته و در حال حاضر هم اجازهای برای فعالیت ندارد، البته ظاهرا این واحد در حال حاضر در فضای مجازی در حال فعالیت است، اما از نظر اتحادیه اجازه هیچگونه معامله ای را ندارد و عملکرد این شرکت نیز ممنوع است."
این شرکت البته در سایت رسمی خود اظهار کرده دارای مجوز اتحادیه طلا و جواهر برای فعالیت بوده است.
او همچنین گفته: "طی روزهای اخیر نیز دادگاه نامهای در خصوص عملکرد این شرکت و پیگیری فعالیت های آن ارسال کرد که کلیه اقدامات انجام شده از سوی اتحادیه در قالب نامهای به دادگاه ارسال و شرح داده شد."
خبرگزاری فارس در اردیبهشت ماه امسال (۱۳۹۷) در گزارشی یکی از محاسن موسسه سکه ثامن را "خرید و فروش امن طلا" خوانده بود یکی از مخاطبان بیبیسی فارسی مشکل را اینگونه توضیح داده است: "از صبح روز شنبه (۲۴ شهریور) در سایت اطلاعیهای گذاشته شد، که برای تعویض سرور سایت برای دو روز تعطیل است ولی سعی میکنیم تا امروز کار تمام شود. صبح روز یکشنبه سایت را فعال کرد ولی موارد مشکوکی منجمله تفاوت فاحش در قیمت خرید و فروش سکه و طلا مشاهده شد."
او گفته: "صبح امروز که کاربران وارد سایت شدند نه تنها پولی به حسابشان واریز نشده بود بلکه تقاضاهای آنان عودت خورده بود . دیگر مشکل آنقدر زیاد شد که موج نگرانی ، دلواپسی و اضطراب را در نوشته های کاربران که از طریق یک گروه در تلگرام با هم در ارتباط هستند ، بخوبی مشاهده میشد."
نگرانی سرمایهگذاران در حالی است که تورج کاظمی، رییس پلیس فتای تهران از بررسی پرونده سکه ثامن خبر داده و گفته پرونده شرکت سکه ثامن "در مراحل تحقیقات اولیه قرار دارد" و تعدادی هم شاکی دارد.
او گفته: "اگر فردی شکایتی دراین خصوص دارد باید در دادسرای جرایم رایانهای شکایت خود را مطرح کند تا پرونده آنها برای رسیدگی در دستور کار قرار گیرد."
خبرگزاری فارس در اردیبهشت ماه امسال (۱۳۹۷) در گزارشی یکی از محاسن موسسه سکه ثامن را "خرید و فروش امن طلا" خوانده بود.