حسین کاظمپور اردبیلی، نماینده ایران در اوپکحسین کاظمپور اردبیلی، نماینده ایران در اوپک، میگوید که «عربستان و امارات، در حال تبدیل اوپک به ابزاری برای آمریکا هستند و با این کار اعتبار چندانی برای این سازمان نماندهاست». وی میگوید که «اوپک هماکنون به شیر بی یال و کوپالی بدل شده که تنها نعرهاش مانده و برای هیچکس خطری ندارد».
اظهارات آقای کاظمپور اردبیلی واکنشی است به افزایش تولید نفت برخی اعضای اوپک و کشورهای همپیمان برای جبران افت تولید ونزوئلا و ایران.
با خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه، صادرات روزانه نفت و میعانات گازی ایران طی چند ماه گذشته از بالای ۲٫۵ میلیون بشکه به حدود ۱٫۵ میلیون بشکه سقوط کردهاست و همزمان، تولید نفت برخی از اعضای اوپک و کشورهای همپیمان، بهویژه روسیه اوج گرفتهاست.
نماینده ایران در اوپک یکشنبه ۲۵ شهریورماه در گفتوگو با خبرگزاری شانا، وابسته به وزارت نفت گفت که «در برجام حساب ویژهای روی روسیه، چین و اروپا باز کردیم، اما منافع این کشورها در تداوم نداشتن شعارهایشان است».
بر اساس آمارهای اوپک، تولید روزانه نفت این سازمان در مجموع به خاطر افزایش تولید برخی اعضا، خصوصاً عربستان، عراق و امارات از اردیبهشت ماه تا ماه گذشته نزدیک ۴۵۰ هزار بشکه افزایش یافته، در حالی که تولید نفت ایران و ونزوئلا در همین دوره زمانی حدود ۳۹۰ هزار بشکه کاهش یافتهاست.
از طرفی روسیه طی همین دوره زمانی، روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه به تولید خود افزوده و در نظر دارد سال آینده دوباره ۱٫۲ میلیون بشکه به تولید خود افزوده و به ۱۱٫۷ میلیون بشکه برساند.
اوپک و کشورهای هم پیمان از ابتدای سال ۲۰۱۷ متعهد به کاهش ۱٫۸ میلیون بشکه ای تولید روزانه نفت بودند، اما در ماه ژوئن بخاطر افت بیش از حد تولید برخی اعضا، قرار شد روزانه یک میلیون بشکه به تولید نفت این کشورها افزوده شود.
ایران میگوید افزایش تولید تنها بایستی توسط کشورهایی انجام شود که بیش از حد کاهش تولید داشتهاند، اما گزارشهای کمیته مشترک اوپک و کشورهای همپیمان نظر دیگری دارد و از افزایش تولید توسط هر کشوری استقبال کردهاست.
عربستان میگوید که علاوه بر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت طی ماههای گذشته، بیش از ۱٫۵ میلیون بشکه دیگر ظرفیت اضافی تولید دارد که میتواند برای تنظیم بازار (جبران افت تولید دیگر کشورها، از جمله ایران) به کار گیرد. ماه گذشته تولید این کشور روزانه ۱۰٫۴ میلیون بشکه بود.
آقای کاظمپور اردبیلی میگوید که عربستان با استفاده از ظرفیت مازاد تولید خود میتواند تولید نفت خام خود را به تدریج و کمتر از ۹۰ روز به ۱۱ میلیون بشکه در روز برساند.
وی در ادامه گفت که «از یکسو، روسیه و عربستان به بهانه متوازنسازی بازار جهانی نفت به دنبال تصاحب بخشی از سهم ایران هستند و از سوی دیگر برخی اعضای اوپک، دست در دست آمریکا برای ضربه زدن به برخی بنیانگذاران این سازمان تلاش میکنند. در واقع تلاش آقای ترامپ برای ممانعت از حضور ایران در بازارهای جهانی نفت خام سبب گروگانگیری بازار از سوی روسیه و عربستان که تمایل زیادی هم به قیمتهای پایین نفت ندارند، شدهاست».
این اولین بار نیست که مقامات ایران، از جمله آقای کاظمپور اردبیلی به افزایش تولید نفت عربستان، روسیه و برخی دیگر از کشورها اعتراض میکنند.
وی درباره نتیجه اعتراضات مقامات ایران گفت که «این هشدارهای گاه و بیگاه ما، ممکن است در کوتاهمدت تغییری در رفتار کشورها نداشته باشد … تذکرات ما برای افزایش تولید نفت از سوی این کشورها اگرچه بازدارنده نبود، اما سکوت هم بیشک چاره کار نیست و نخواهد بود».
تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران قرار است از نیمه آبان ماه سال جاری به اجرا گذاشته شود. انتظار میرود صادرات نفت و میعانات گازی ایران تا این زمان به حدود ۱ میلیون بشکه در روز سقوط کند.
آمریکا میگوید که در گام بعدی میخواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
+14
رأی دهید
-37
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۲
ترک همدان - همدان، ایران
اعتبار اوپک سرجاشه، با سیاست نجس شماها ایران کشوری شده که هر سگی واسش واق میکنه.کجایی آریامهر که ایران کنام سگان و کرکسان شد؟!
4
30
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۴
یا30ن - پارسایان، ایران
آها پس تقسیم دریای کاسپین به کام روسیه خوب شیرین اومده.۳۰۰هزار بشکه در روز.پس بگو چرا روسیه پاشو تو یه کفش کرده بود!. شما حقتونه به نظر من همین ۹٪مالیاتی که همراه اول و ایرانسل هم می گیرند باید شفاف سازی شه.نه که خیلی ریلکس و جنتلمن تشریف دارین،مردم دنیا بهتون حسودی می کنن که چنین یال و کوپال بهم زدین.جمعش کن این بساط فسق و فجور رو!شما ریال به ریال پولی که از ملت و حق ملت نمی گیرین مگر اینکه از قبل برایش یه هدفی علیه ملت های جهان!در آن برنامه ریزی کردین.ایکبیری از بس مفت خوری کرده گردنشو تبر هم نمی زنه
2
17
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
این که آه و ناله و گریه نداره ! ناراحتین از اوپک بزنین بیرون و مثل روسیه تولیدتون رو ببرین بالا !!خخخخخخ . اینها تا به امروز نفهمیدند که هر سازمانی چه اقتصادی ، چه سیاسی ، چه ورزشی و چه و چه ، ابزار پیشبرد اهداف اعضای پُر قدرت اون سازمانهاست !! بطور مثال سازمان ملل از رسالت واقعی خودش کاملاً دور هست و میشه گفت اونطور که باید مستقل و قدرتمند نیست و تنها نامی ازش باقی مونده و عملاً در دست پنج کشور دارای حق وتو ، خصوصاً آمریکاست ! مثلاً در اقتصاد ، صندوق بین المللی پول IMF که ابزار قدرتهای پولی عضو هست ! یا در فدراسیونهای بین المللی ورزشی که همیشه حق کشورهای بی پارتی خورده میشه !! ووو شما هم نفسهای آخرتون هست و بعد هم به عزت و شرف لااله الله ، بلند بگو مرگ بر این رژیم فاسد و جنایتکار!!
2
26
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
چی بگم والا - پاریس، فرانسه
اعتباری برای ایران نمانده یا برای اوپک؟؟؟
2
24
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۰
اسلام ناب ناب ناب محمدی - لندن ، انگلستان
با رفتن شاه اعتبار و آبروی ایران رفت. با رفتن شاه امنیت ایران و منطقه رفت. اعتبار و قدرت اوپیک شاه بود . شاه رفت ،دجال آتش افروز آمد و این شد وضعیت خاورمیانه .
1
21
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۴
hamid swed - مالمو، سوئد
نیست برای شما مونده!!!!!!!! بعدم تمام این بدبختیها از سر شما پهن مغزانه !!!!!!
2
21
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۸
شمرالله - مونیخ، آلمان
اعتبارش با رفتن یکی از مهمنترین بنیانگذارهاش شاه و امدن کره صیغهای مثل تو و اربابهات و اون کره صیغه خمینی ۴۰ سال پیش از دست رفت درست مثل اعتبار مملکت
1
19
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.