دادسرای ویژه روحانیت قم روز پنجشنبه، ۲۲ شهریورماه، اعلام کرد که در پی «شکایت» معاونت حقوقی ریاست جمهوری از شرکتکنندگان در تجمع اعتراضی مدرسه فیضیه، پنج نفر را احضار کرده است.
در تجمع جنجالبرانگیز ۲۵ مردادماه در مدرسه «فیضیه» قم که در اعتراض به «فساد اقتصادی» برگزار شد، شماری از حاضران شعارهای ضددولتی سردادند و نوشتههایی تهدیدآمیز علیه حسن روحانی در دست داشتند.
از این تجمع، تصویر شعارنوشته «ای آن که مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت»، در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای یافت، شعاری که تلویحا حسن روحانی را به سرنوشت اکبر هاشمی رفسنجانی تهدید میکرد.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۹ دی ۹۵ هنگام شنا در استخر دچار عارضه قلبی شد و درگذشت، اما این شعارنوشته به طور ضمنی هم مرگ هاشمی را «قتل» عنوان میکرد و هم روحانی را تهدید به «قتل» میکرد.
پس از انتقادهای گسترده علیه این شعارنوشته، دادسرای ویژه روحانیت با صدور اطلاعیهای از احضار تلفنی پنج فرد «مرتبط» با این تجمع خبر داد.
در این اطلاعیه آمده که از این پنج نفر، «تعداد دو نفر از آنها آزاد و سه نفر دیگر پس از تفهیم اتهام به دلیل عجز از تامین وثیقه، جهت نگهداری تحویل ضابطین گردیدند که این سه نفر نیز کمتر از ۲۴ ساعت بعد آزاد گردیدند.»
به گزارش خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، میزان، دادسرای ویژه روحانیت قم تاکید کرد که این افراد به دنبال «شکایت معاونت حقوقی ریاست جمهوری و دبیر شورای تامین و گزارشهای واصله از دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی استان، از محدودی شرکتکنندگان تجمع اعتراضی مدرسه فیضیه» احضار شدند.
این در حالی است که لعیا زنگنه، معاون حقوقی رئیس جمهوری، موضوع شکایت دولت از این افراد را رد کرده و وبسایت خبرآنلاین نیز از طرح شکایت دولت در اطلاعیه دادسرای روحانیت قم و برجستهکردن آن از سوی رسانههای مخالفت دولت با عنوان «حاشیهسازی» نام برده است.
خانم زنگنه در گفتوگو با این وبسایت گفت که «جرم مشهود و آن هم تهدید به قتل است که جنبه عمومی دارد. دستگاه قضایی تکلیف دارد رسیدگی کند که البته مقامات قضایی نیز مشهود بودن جرم را تأیید و اعلام کردند ورود میکنند.»
به گفته وی، «دولت شکایت خود را به طور کلی در دستگاه قضایی مطرح کرد. آخرین پیشنویس شکایت را که مدیر ما امضا کرد و فرستاد، دیدم؛ اسمی در آن نبود.»
زنگنه اضافه کرد که «ما در متن ارسالی به قوه قضائیه آوردیم از کلیه کسانی که در آن ماجرا دخالت داشتند شکایت میکنیم. چون بعید است کار فردی باشد، بنابراین هر کسی دخالت داشته شامل این شکایت میشود.»
وی تهدید تلویحی حسن روحانی به «قتل» در مراسم مدرسه فیضیه را چنین تعبیر کرد: «این گونه وقایع دیگر حتی نقد سخت هم نیست. بلکه یک جرم عمومی است.»
در اطلاعیه دادسرای روحانیت قم همچنین اخبار منتشر شده درباره «نحوه انتقال» پنج طلبه احضار شده و «عملکرد مامورین» در مقابل آنها با دادسرای ویژه روحانیت «غیرمرتبط» توصیف شده و آمده که البته این دادسرا «موضوع مورد ادعا» در این زمینه را پیگیری خواهد کرد.
این موضوع از آن رو در اطلاعیه آمده که شماری از فعالان حزبالله و چهرههای سیاسی جبهه پایداری نسبت به احضار، شیوه انتقال و نگهداری این پنج طلبه در زندان، انتقاداتی را مطرح کردهاند.
از جمله حمید رسایی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و از مخالفان سرسخت دولت روحانی، در این زمینه توییت کرد: «استفاده دادگاه ویژه روحانیت از چشمبند، دستبند و نگهداری در سلول انفرادی برای پنج روحانی شرکتکننده در تجمع قانونی فیضیه که در اعتراض به وضعیت آشفته اقتصادی و انفعال دولت برگزار شده بود، آن هم با شکایت دولت حسن روحانی و به بهانه تابلو استخر فرح در انتظارت واقعا جای سوال دارد! چرا؟»۱. استفاده #دادگاه_ویژه_روحانیت از چشم بند، دستبند و نگهداری در سلول انفرادی برای پنج روحانی شرکت کننده درتجمع قانونی فیضیه که دراعتراض بوضعیت آشفته اقتصادی وانفعال دولت برگزار شده بود، آنهم باشکایت دولت #حسن_روحانی وبه بهانه تابلو #استخر_فرح_در_انتظارت واقعا جای سئوال دارد! چرا؟
— حمید رسایی (@hamidrasaee) 11 September 2018
عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه «حکمت و فلسفه»، نیز توییت کرد که «تجمع طلاب در فیضیه با هدف دفاع از حقوق مردم صورت گرفت که یک پلاکارد و دو جمله نادرست سخنران بدان آسیب زد اما شکایت از طلاب جوان و برخورد قضایی با آنها به انقلاب و انقلابیگری ضربه میزند.»تجمع طلاب در #فیضیه با هدف دفاع از حقوق مردم صورت گرفت که یک پلاکارد و دو جمله نادرست سخنران بدان آسیب زد اما شکایت از #طلاب جوان و برخورد قضایی با آنها به انقلاب و انقلابیگری ضربه میزند.
— عبدالحسین خسروپناه (@Khosropanah_ir) 11 September 2018