ایران درخواست برداشت پول از بانک آلمانی را «پس گرفت»

رسانه‌های آلمان گزارش می‌دهند که ایران از درخواست خود برای برداشت ۳۰۰ میلیون یورو (۳۴۷ میلیون دلار) به صورت نقدی از حساب بانکی خود در یک بانک مستقر در هامبورگ آلمان گذشته و این درخواست را پس گرفته‌ است.
 
چند رسانه‌ در آلمان روز سه‌شنبه، ۱۳ شهریور، خبر دادند که مقام‌های جمهوری اسلامی در تماس با نهاد نظارتی بازار مالی آلمان (بافین)، درخواست برداشت پول از حساب ایران در بانک «تجارت اروپا-ایران» معروف به بانک ای‌آی‌اچ (Eihbank) را لغو کرده‌اند.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد که هنوز موفق نشده در تماس‌های خود با «بافین» اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کند.
 
روزنامه «بیلد» آلمان پیش از این به نقل از چند مقام دولتی این کشور گزارش داده بود که مقام‌های جمهوری اسلامی به دلیل نگرانی از مسدود شدن دسترسی به این پول پس از اعمال دوباره تحریم‌های آمریکا درخواست برداشت آن را داده بودند.
 
به نوشته این روزنامه، مقام‌های ایرانی گفته بودند که به این پول برای تأمین ارز مورد نیاز مسافران ایرانی خارج کشور نیاز دارند.
 
پیش از این محمد دهقان، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، از توقیف و بلوکه شدن بخشی از دارایی‌های ارزی ایران در آلمان خبر داده بود، اما کمی بعد، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این مطلب را تکذیب کرده و گفت که مناسبات اقتصادی دو کشور مسیر عادی خود را طی می‌کند.
 
ایالات متحده که با هدف «تغییر رفتار» جمهوری اسلامی تحریم‌های سختی را دوباره علیه ایران وضع کرده‌است، پس از درخواست تهران برای برداشت این مبلغ از بانک ای‌آی‌اچ از مقام‌های آلمانی خواست تا جلوی انتقال پول را بگیرند.
 
در این پیوند، ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان، روز ۱۹ تیر در گفت‌وگو با روزنامه پرتیراژ «بیلد» آلمان با اعلام این درخواست گفت که دولت ایالات متحده «به‌شدت» نگران انتقال این پول به ایران است و افزود که «ما بالاترین سطوح دولت آلمان را به دخالت در این امر و توقف این برنامه تشویق می‌کنیم.»
 
وزارت دارایی آلمان در همان روز اعلام کرد که «در حال بررسی» این درخواست ایران است.
 
در همین میان، روزنامه آمریکایی «وال‌استریت جورنال» روز سوم اوت (۱۲ مرداد) گزارش داده بود که فشارهای ریچارد گرنل در برلین مؤثر بوده و بانک مرکزی آلمان قرار است یک متمم ضد پول‌شویی به قوانین مالی آلمان اضافه کند که می‌تواند انتقال پول به ایران را پیچیده کرده یا از این امر جلوگیری کند.
 
فشار تحریمی آمریکا باعث شده است که در هفته‌های اخیر انواع شرکت‌ها و نهادهای اروپایی ازجمله شرکت راه‌آهن دولتی آلمان و شرکت خودروسازی دایملر آلمان از خروج خود از بازار کسب‌وکار ایران خبر دهند.
 
پیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، یک روز پس از صدور دستور اجرایی شدن دور نخست تحریم‌ها، در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت که «هر کس با ایران دادوستد کند، با ایالات متحده معامله‌ای نخواهد داشت».
+29
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    حالا که دیدن به این راحتیها هم نیست برداشت پول دارن پیش دستی می کنن. ببینیم اروپای اخوند دوست چقدر برای رژیم اخوندی بها میده.
    3
    24
    ‌چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان
    ایران پس نگرفت. این یک غلط زیادی آمریکا بود. چشم قره کرد به آلمان. آلمان گفت ما هم یک غلط می‌‌کنیم و پول خود شما را پس نمی‌‌دهیم. آقا هم گفت. خوب ندید. شما که از همان اول هم هیچ غلطی نکردید. این هم روش. همه خوشحال و راضی‌. آمریکا و آلمان هیچ غلطی نکردند. فقط پول ما را پس نمی‌‌دهند. آقا و باور راضی‌ . که گفتند. مثل همیشه هیچ غلطی نکردید. فقط پول پس نمی‌‌دهید. خوب ندید. مگر ما گدا گشنه هستیم، ؟ عقاب راضی که به این ترامپ احمق نشان داد.هیچ غلطی نتوانست کند. یک عده آدم کوچک و بزرگ آخوند بدون عمامه که پا را توی کفش کرده. مرگ بر امپریالیست اسراهیل و آمریکا. که هیچ غلطی نمی‌‌توانند کنند. حالا دیگر غلط زیادی چیست . دیگر خود پرسش کنید. شورت ما را هم در این میان در اورده، همان کسی‌ که نمی‌‌تواند. غلطی کند. دنیا عجیبی‌ است
    4
    20
    ‌چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.