مهرانگیز کار: هدف نهادهای امنیتی ایران حذف نسرین ستوده است

از مخالفت با حجاب اجباری تا جاسوسی؛ نسرین ستوده به چه جرمی در زندان است؟ مهرانگیز کار، حقوقدان، پرونده ستوده را پرونده‌ای ساختگی و سیاسی می‌داند که تنها برای حذف او طراحی شده است.
 
نسرین ستوده، وکیل و فعال مدنی از ۲۳ خرداد در بازداشت به سر می‌برد. او از تاریخ سوم شهریور در اعتراض به بی‌قانونی‌های صور‌ت‌گرفته در مورد خود دست به اعتصاب غذا زده است. اتهامات او از "جاسوسی" تا عضویت در "کارزار لغو گام به گام اعدام" و نیز مخالفت با حجاب اجباری ذکر شده است.
 
اما به واقع نسرین ستوده به چه جرمی در زندان است و دلیل وارد کردن این اتهامات گوناگون به او از سوی دستگاه امنیتی و قضایی ایران چیست؟
 
مهرانگیز کار، وکیل و حقوقدان در گفت‌وگو با دویچه‌وله فارسی می‌گوید سیبل اصلی حملات نهادهای امنیتی و قضایی، نه مخالفان حجاب اجباری است و نه کنشگران لغو اعدام، بلکه هدف این نهادها حذف نسرین ستوده است.
 
او می‌گوید: «نسرین ستوده تبدیل شده به یک مدل مقاومت در برابر جمهوری اسلامی و این مقاومت تنها منحصر به دفاع از حقوق زنان نیست بلکه مقاومتی است که یک چهره زنانه و شجاع در برابر قانون‌شکنی‌ها از خودش نشان می‌دهد.»
 
مهرانگیز کار به امتناع نسرین ستوده از حضور در دادگاه به خاطر نقض قوانین جاری در پرونده‌اش اشاره می‌کند و نتیجه می‌گیرد: «نسرین ستوده تبدیل شده به نمادی از مطالبه قانون‌مداری در جمهوری اسلامی ایران بنابراین شگفت‌انگیز نیست که این حکومت قانون‌شکن از چنین نمادی بترسد. وقتی حکومتی از یک شخص می‌ترسد و هراس دارد که این شخص به یک جریان برای مطالبه قانون‌مندی تبدیل شود، شروع به پرونده‌سازی برای او می‌کند.»
 
نسرین ستوده در نامه‌ای که ۳۱ مرداد از داخل زندان به بیرون فرستاد دلایلش برای حاضر نشدن در دادگاه را شرح داد.
 
مهرانگیز کار کل پرونده ستوده را پرونده‌ای سیاسی و ساختگی می‌داند و می‌گوید همین که متهمی نتواند وکیل تعیینی خود را داشته باشد نشان می‌دهد که این پرونده ساختگی است و تنها به این منظور ساخته شده که نسرین ستوده آزاد نباشد و نتواند از حقوق مردم و از قانون‌مندی دفاع کند.
 
ستوده در نامه خود نوشت که بازپرس پرونده‌اش حق انتخاب وکیل او را نپذیرفته است.
 
این اولین بار نیست که نهادهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی برای فعالان مدنی و سیاسی "پرونده‌سازی" می‌کنند و آنها را به اتهامات واهی که هیچ‌گاه هم اثبات نمی‌شوند به حبس‌های طولانی محکوم کرده و یا مجبور به خروج از کشور می‌کنند.
 
مهرانگیز کار و شیرین عبادی را شاید بتوان دو نمونه از شناخته‌شده‌ترین کسانی دانست که قربانی این پرونده‌سازی‌ها شده و هردو در نهایت مجبور به ترک ایران شدند.
 
مهرانگیز کار در این باره می‌گوید: «برای نظام امنیتی و قضایی ایران مهمترین موفقیت این است که آن چهره‌ای که به نظر آنها ظرفیت نفرگیری دارد و این ظرفیت را دارد که مردم به او اعتماد کنند و او را دنبال کنند، از کشور خارج شود و از آن به بعد به او بگویند فراری و نوکر امپریالیسم و بسیاری اتهامات جدید دیگر.»
 
به عقیده این حقوقدان، جمهوری اسلامی به آینده درازمدت این گونه حرکات نمی‌اندیشد بلکه برای حکومت ایران تنها ماندگاری لحظه به لحظه مهم است. او می‌گوید: «همین که نسرین ستوده حذف بشود، این را موفقیت می‌دانند.»
 
به همین دلیل مهرانگیز کار از نسرین ستوده می‌خواهد که به اعتصاب غذایش پایان دهد: «به عنوان یک دوست دیرین و یا یک مادر از او خواهش می‌کنم این تسهیلات را برای جمهوری اسلامی به وجود نیاورد که او را به بهانه اعتصاب غذا حذف جسمانی کنند و تاکید می‌کنم خدای نکرده مرگ او بر اثر اعتصاب غذا باعث خشنودی جمهوری اسلامی می‌شود و ما نمی‌توانیم از زحماتی که نسرین ستوده تا کنون برای دفاع از حقوق مردم کشیده بهره ببریم.»
+74
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    و چه اقتداری داره رژیم اخوندی که از خانوما می ترسه از اب بازی می ترسه از موسیقی می ترسه کلا از نوشته های امثال ما هم می ترسه میره سایبری میاره بهشون پول می ده اینجا فعال باشن در ضمن اماده قمبل قهرمانانه هم هست اونم در برابر ترامپ بی دینو ایمون بعد یه سری ادم نادون می گن این رژیم از طرف اسمونا حمایت میشه.
    3
    54
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    باور عمیق - قم، ایران

    این چرا اینقدر ایکبیری هستش
    65
    3
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    شاه و شیخ - قم، ایران

    اصطلاحی هست که میگه: "نیم کیلو باش ولی انسان باش" درود به خانم نسرین عزیز نیم کیلویی که خار چشم شیخکان انسان نما شده است.
    0
    46
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    رقص پرواز - پراگ، چک

    بلندای فهم و شجاعت ستودنی خانم نسرین ستوده لرزه بر اندام پوسیده جمهوری اسلامی انداخته!
    0
    45
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    باور عمیق - قم، ایران

    من یکی از اینارو ندیدم قیافه آدمیزاد داشته باشه، معلوم نیست از کدوم باغ وحشی اینا فرار میکنن، این و اون چیه اسمش که شبیه پشه هستش، مسیح علینژاد و ننه غوله شیرین عبادی و یه چند تای دیگه . ولی این اصلا رسما منگوله . بابا اینو آزادش کنید بره حیف غذای مفت زندان که تو حلق این میکنید
    56
    2
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    من و آزادی - بروکسل، بلژیک

    [::باور عمیق - قم، ایران::]. از تو و امثال توی ساندیس خور که بهتره.داره از حق قانونی خودش و ملت ستم دیده ایران دفاع میکنه. راستی کی امید به خدا به دیداره اسکل حججی می‌پیوندد.راستی لطفا خانواده رو هم همراه خودت ببره ، ثوابش بیشتره. منع الله التوفیق
    1
    41
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    من و آزادی - بروکسل، بلژیک

    [::باور عمیق - قم، ایران::]. باور ۲سانت عمیق راستی سلام خدمت ... ننگ بر تو، ننگ. تو واقعا باعث شرمندگی هر ایرانی هستی.
    0
    29
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان

    [::باور عمیق - قم، ایران::]. یک جوری این باور می‌‌گوید. چرا این اینقدر اکبیری است. هر کس نداند. فکر می‌‌کند توی بیت رهبری مرلین مونرو شخصا به رهبر خدمت می‌‌کند. این فاطی کماندو شما .که ما دیدیم. من را یاد مادر فولاد ذره می‌‌اندازد. آقاش و جنتی را که می‌‌بینم. تردید به تکامل داروین دارم. تولید حضرت قاطر و مادر فولاد ذره. عدوی زمان .اکبیری باش. دلال محبت در جلوی نجیب خانه مشد ال ارضا نباش. گفتم یک بار .فش بده .توهین بکن .ولی‌ گاله برای شیر زن ایرانی‌ ببند. با ۵۰ کیلو بیضه اسلام از ۴۰ کیلو پیکر نهیف بیمار می‌‌ترسید. زبان دو متر. تا شیر زن ایرانی‌ بینی‌. مقصر نیستی‌. نمی‌‌دانی. اون زبان نیست......خودت خبر نداری.
    0
    29
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    hamid swed - مالمو، سوئد

    [::باور عمیق - قم، ایران::]. خوب میگفتی ..... اگه خوشگله بیاد عکسشو بذاره تا ما در موردش نظر بدیم.
    0
    25
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    منوچهری - کرمان، ایران

    [::باور عمیق - قم، ایران::]. چند سوال, ۱- غلمان یعنی چی؟ ۲- ملیجک کیست؟ ۳- آیه شریفه که مربوط به پیدا کردن امام علی در بستر محمد چیست؟ ۴- ارتباط امام علی با پیغمبر را با رسم شکل توضیح دهید. اخوی!!
    1
    25
    ‌چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    Javan - لندن، انگلستان
    .....، بی غیرتی، بی شرفی نتیجه اش اینه که یک زن شجاع بلند شده از حق ملت بی غیرتش دفاع بکنه و حالا رژیم غیر انسانی کفتار داره زجر کُشش می‌کند و هیچکس صداش درنمیاد. درود به شرفت ای زن که مردهای سرزمینت از مردی فقط اسمی ازشون مونده.
    0
    7
    ‌پنجشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۵:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.