ظریف: اگر هاشمی با امیر عبدالله مذاکره نمی‌کرد مسیر تاریخ عوض نمی‌شد

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز شنبه گفت که تهران خواستار «تضمین فروش نفت و روابط بانکی» از سوی اروپاست.
 
وی افزود اروپا قرار بود تضمین‌هایی به ایران بدهد که از جمله آن «حفظ فروش نفت و حفظ کانال‌هایی بانکی» و تهران همچنان منتظر تحققق این وعده‌هاست.
 
آقای ظریف که در همایش «عبور از بحران و توسعه ایران با نگاهی به رویکرد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» سخن می‌گفت در بخش دیگری از سخنانش گفت که در منطقه «هر کشوری را که نگاه کنیم یا تسلیحات او از ما بیشتر است یا امکانات دیگری دارند اما نقطه تمایز ما اتکاء به خدا و مردم است.» وی تاکید کرد که باید «قدر این ظرفیت را بدانیم» و با «فرصت دیپلماسی» می‌تواند «عبور بدون مخاطره از مشکلات را فراهم کند.»
 
وی همچنین گفت: «نمی توانیم از بحران فرار کنیم، زیرا شرایط و ظرفیت‌های ما باعث شده تا دیگران برای ما بحران ایجاد کنند.»
 
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، از رویکرد دولت وی در زمینه سیاست خارجی تمجید کرد و گفت: «اگر ایشان نگران بودند جامعه در مورد مذاکره با صدام چه می گوید، هرگزمسیر منطقه را عوض نمی‌کردند. اگر آقای هاشمی با امیرعبدالله مذاکره نمی کرد، هرگز نمی توانست مسیر تاریخ را عوض کند.»
 
آقای ظریف همچنین با بیان اینکه بجز «موضوعات مقدس و ارز‌های اصیل» نباید هیچ موضوع دیگری را «قدسی» کرد گفت: « نگران ثبت در تاریخ نباشیم چرا که تاریخ خود به درستی قضاوت خواهد کرد.» وی در بخش دیگری از سخنانش گفت که نباید «مردم را فدای مصالح» کرد بلکه باید «برای مصالح مردم خود را فدا کنیم.»
وزیر خارجه ایران با اشاره به جنگ عراق علیه کویت و حمایت مالی و تسلیحاتی کشورهای عرب از صدام حسین گفت که «نشناختن شرایط زمان» باعث شکست «افرادی همچون صدام» شد. وی سقوط حکومت معمر قذافی در لیبی را نیز نتیجه «افراط و تفریط» وی دانست.
 
آقای ظریف در سخنان خود درباره برنامه هسته‌ای گفت که این برنامه نباید «به جای اینکه زمینه قدرت جمهوری اسلامی ایران شود زمینه فشار بر جمهوری اسلامی ایران شود.»
 
وزی امور خارجه ایران ضمن ابراز امیدواری از اینکه کشور از «این مسیر دشوار و پرمخاطره» عبور خواهد کرد گفت که شرایط «هیچ‌گاه بحرانی نبوده و بحرانی هم نخواهد بود.»
+11
رأی دهید
-80

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    حاج حمید الله - وین، اتریش

    جناب اقای ظریف. بدان و اگاه باش از بدو تولد حکومت اسلامی بحران در ایران متولد شد. خبر مرگتون وقتی نظام اسلامیتون سقط بشه بحران ایران هم از بین میرود.
    8
    78
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان

    موش کور، وقتی دانشمندان موش کور را شبیه بخواهند بکنند از عکس این موجود کثیف استفاده می کنند
    12
    56
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    باور عمیق - قم، ایران
    برو مذاکره کن آقا جان اما وقتی که به قدرت خودت باور داشته باشی، برو مذاکره کن آقا جان اما حواست باشه نیای بگی آمریکا نمیتواند از برجام خارج شود و بعدش ببینیم خارج شد مثل آب خوردن . برو مذاکره کن شانگول خان اما احمق نباش . نیاز نیست خودت رو فدای مصالح مردم کنی، لااقل مردم رو فدای حماقت خودت نکن
    8
    11
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    ظریف هنوز منتظر تحقق وعده هاو تضمین اروپاست ؛ ای سیاستمدار نادان ؛ وعده سر خرمن اروپا ؛ مثل ممه ای میماند که آنهم را لولو برد . در انتظار باش : نش....ی شب درازه
    2
    11
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۳:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان::]. دوست خوب . اتفاقا موش کور بسیار زرنگ و باهوش است ؛ ایکاش این موش مرده ؛ بجای قیافه ؛ لاقل ژن زرنگی موش ها را به ارث میبرد.
    1
    6
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    Vejdanebidar - آمستردام، هلند
    وطن فروش ها تو و اون مردک بی عرضه بی لیاقتی( ولایتی ) .
    1
    7
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان
    برای اینکه اخوندها بیشعور والت پرست هستند پوتین ببینید در مورد اخوند چی گفته سرچ کنید
    1
    6
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۶:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    aashena - اتاوا، کانادا
    مردک هنوز نشسته میگه از حمایت مردم برخوردارهستند.
    1
    7
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. اتفاقا این زرنگتر از موش گور است،منتها دروغگویی و دجالی
    0
    3
    یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.