جان بولتون: تاثیر بازگشت تحریم‌ها در ایران بیشتر از انتظارمان است

در ایران یک کارگروه مشتکل از سران سه قوه برای مبارزه با تاثیر تحریم های آمریکا ایجاد شده که ریاست آن با رئیس جمهور است جان بولتون مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته است که بازگشت تحریم‌های ایالات متحده، تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد و افکار عمومی در ایران داشته و بیشتر از آن چیزی بوده که ایالات متحده انتظار داشته است.
 
آقای بولتون که برای یک دیدار رسمی سه روزه به اسرائیل سفر کرده، که مشورت درباره موضوعات مربوط به ایران یکی از اهداف آن اعلام شده است. مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است اثر بازگشت تحریم‌‌ها بیشتر از آن چیزی است که پیش‌بینی می‌شده است.
 
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اردیبهشت ماه امسال از توافق هسته ای برجام که حدود دو سال پیش از آن با ایران به دست آمده بود خارج شد و اعلام کرد که همه تحریم‌هایی که با ایران توافق رفع شده بود، تا اواسط پاییز سال جاری مجددا باز خواهد گشت.
 
در حال حاضر گروه اول تحریم‌های آمریکا از حدود دو هفته پیش آغاز شده که مربوط به ممنوعیت مبادلات بانکی با دلار، تحریم خرید و فروش طلا و فلزات گرانبها و تحریم صنایع خودروسازی ایران است.
 
از زمان اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، بازار غیررسمی ارز در ایران که پیش از آن دچار تلاطم بود، یک دوره بحرانی داشته و ارزش ریال - واحد پول ملی ایران - در برابر دلار آمریکا نصف شده است.
 
بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی هم که پس از توافق هسته‌ای همکاری با ایران را به نحوی آغاز کرده بودند، از زمان اعلام بازگشت تحریم‌ها اعلام کرده‌اند که بازار ایران را ترک می‌کنند. یک کارگروه مشتکل از سران سه قوه در ایران هم برای مبارزه با تاثیر تحریم‌های آمریکا ایجاد شده است که ریاست آن با حسن روحانی، رئیس جمهوری است.
 
مشاور امنیت ملی آمریکا گفته است: "اجازه بدهید روشن بگویم، تحریم‌هایی که ما فکر می‌کنیم در حال حاضر تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد ایران و در واقع، افکار عمومی ایرانی‌ها گذاشته است... تصور می‌کنم این اثرات خصوصا تاثیر تحریم‌های اقتصادی بیشتر از آن چیزی است که ما انتظار داشتیم".
بولتون: فعالیت‌های ایران در منطقه همچنان خصمانه است جان بولتون مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ برای دیداری رسمی به اسرائیل سفر کرده جان بولتون گفته "فعالیت‌های ایران در منطقه همچنان خصمانه است. آنچه در عراق انجام می‌دهند، آنچه در سوریه انجام می‌دهند، آنچه با حزب‌الله در لبنان انجام می‌دهند و کارهایی که در یمن می‌کنند و همین طور تهدید که درباره تنگه هرمز کرده‌اند".
 
اشاره آقای بولتون به اظهارات مقام‌های سیاسی و نظامی ایران در هفته‌های اخیر است که گفته بودند در صورتی که ایران نتواند نفت خود را صادر کند هیچ کشوری دیگری هم نفت صادر نخواهد کرد. این تهدید را اولین بار حسن روحانی در جریان سفر به سوئیس مطرح کرد و پس از آن شماری از مقام های نظامی و سیاسی هم آن را تکرار کردند.
 
تحریم‌های نفتی ایالات متحده آمریکا علیه ایران هنوز آغاز نشده و قرار است از نیمه آبان ماه سال جاری از سرگرفته شود. در زمان تحریم‌های نفتی قبلی ایران از سوی آمریکا، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه به حدود ۸۰۰ هزار بشکه سقوط کرد.
 
برخی از مقام‌های ایرانی در آن دوره با توجه به کاهش شدید درآمدهای دولت، وضعیت ایران را با عراق در اواخر دوره صدام حسین مقایسه می‌کردند.
 
اتحادیه اروپا و سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان که شرکای دیگر توافق هسته‌ای با ایران هستند، اعلام کرده‌اند که از تحریم‌های آمریکا پیروی نمی‌کنند اما برخی شرکت‌های اروپایی همچون شرکت نفتی توتال فرانسه در حال ترک ایران هستند.
 
با این حال اتحادیه اروپا تکرار کرده که به توافق هسته‌ای پابیند است و در تازه‌ترین اظهار نظر هایکو ماس وزیر خارجه آلمان گفته که باید برای تسهیل مبادلات مالی با ایران به دنبال ایجاد یک سامانه مالی اروپایی بود.
 
آقای ماس گفته که اروپایی‌ها باید در برابر فشار آمریکا بر استقلال خود را تقویت کنند.
 
ایران می‌گوید که مواضع اروپا در برابر توافق هسته‌ای را تمجید می‌کند اما اقدامات آن را در عمل کافی نمی‌داند. مقام‌های دولتی ایران می‌گویند فروش نفت و بازگرداندن پول آن به داخل یکی از معیارهای مهمی است که برای باقی ماندن در توافق برجام در نظر دارند.
+61
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    اگه تحریما بی اثر بودن که اخوندا به روسیه دریای مازندارن نمی دادن و از اروپا گدایی نمی کردن و مزدوران سایبری و بسیجی هم اینهمه سوزش نداشتن. منتظرن در انتخابات میان . دوره کنگره حزب ترامپ رای نیاره که به خیال خودشون تحریما بپره ذهی خیال باطل با پیروزی یا شکست حزب ترامپ تحریما سر جای خودشه و قمبل قهرمانانه هم همچنین.
    6
    62
    ‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    چهره این بولتون دقیقاً مثل پروانه کرم ابریشمه که دیگه یه چند ساعتی بیشتر به آخر عُمرش نمونده !! اینو و جیولیانی رفیق‌ فابریکهای مریم رجوی !!
    54
    20
    ‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Iranemaa - قم، ایران
    بولتون جون تا ما اسلام و آخوند را داریم به قول عمام هندی آمریکا هیچ غلطی نمیکنه . نتیجه اش را امروز در ایران میتوان دید ،قیمت ها مناسب ، مردم شاد ،چیزی به نام فقر وجود نداره همه چیز آرومه و مردم ایران چقدر خوشبختن . پس شماها فقط اهل حرفید و خیلی هم ضعیفید و اخوندای صادق و عربپرست ما قوی و اهل عمل . روح عمام دجال شاد که این انقلاب را درست کرد
    5
    20
    ‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::amirHassna - سیدنی، استرالیا::]. منظورت دریای خزره گلم؟ اینطوری که تو میگی گیلانیها باید بگن دریای گیلان. اردبیلیها باید بگن دریای اردبیل. استان گلستان باید بگن دریای گلستان و ترکمنها باید بگن دریای ترکمن! باقی کشورا که جای خود. این دریا به دو نام خزر و کاسپین(لفظ فارسی و عربی میشه دریای قزوین) شناخته میشه. اگه بچه مازندرانی خودتو کنترل کن.
    5
    4
    ‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    amirHassna - سیدنی، استرالیا
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. اگه یه سری به ویکی پدیا بزنی دستت میاد اسم مازندران و خزر از کجا اومده. نا سلامتی همه ایرانیا کم و بیش به منابع دسترسی دارن البته اگه بخوان ازش استفاده کنن.
    2
    1
    ‌پنجشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.