بازداشت دو ایرانی در آمریکا به ظن تجسس بر ناراضیان و مراکز یهودی

دولت آمریکا دو ایرانی را به اتهام تجسس بر مراکز یهودی و جمع آوری اطلاعات درباره شهروندان آمریکایی عضو سازمان مجادهین خلق به نمایندگی از سوی جمهوری اسلامی ایران، دستگیر کرده است.
 
احمدرضا محمدی دوستدار، ۳۸ ساله، که شهروند ایران و آمریکاست و مجید قربانی، ۵۹ ساله، که شهروند ایران و مقیم کالیفرنیاست روز ۹ اوت دستگیر شدند. محل دستگیری آنها اعلام نشد.
 
جان دمرز دستیار دادستان کل آمریکا در امور امنیت ملی، جسی کی. لیو دادستان ناحیه کلمبیا (پایتخت) و مایکل مکگاریتی دستیار موقت مدیر شاخه امنیت ملی اف بی آی روز دوشنبه اتهامات علیه این دو را در بیانیه ای فاش کردند.
 
آقای دمرز گفت: "ادعا می شود که دوستدار و قربانی به نمایندگی از سوی ایران عمل کردند، و از جمله مخالفان سیاسی را زیر نظر گرفتند و درگیر سایر فعالیت هایی شدند که می تواند جان آمریکایی ها را به خطر بیاندازد."
 
در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا تاکید شد که این دو نفر تا زمانی که اتهامات آنها در دادگاه ثابت شود بی گناه فرض خواهند شد.
 
مایکل مکگاریتی هم گفت که این اتهامات نشانه ادامه علاقه ایران به هدف گرفتن "گروه های بالقوه مخالف" در آمریکاست.
 
او گفت: "اف بی آی همچنان به شناسایی و اخلال در فعالیت افرادی که به نمایندگی از طرف ایران در پی فعالیت های غیرقانونی در خاک آمریکا هستند ادامه می دهد."
 
براساس ادعانامه وزارت دادگستری آقای دوستدار در ژوئیه ۲۰۱۷ از آمریکا به ایران سفر کرد تا اطلاعاتی امنیتی درباره نهادها و افرادی که دولت ایران دشمن خود می داند جمع آوری کند. اینها شامل منافع اسرائیل و یهودی در آمریکا و افراد مرتبط با سازمان مجاهدین خلق بود.
 
ادعا شده که دوستدار روز ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۷ یک مرکز یهودیان موسوم به "خانه خباد" در شیکاگو را زیر نظر گرفت و عکس هایی از جنبه های امنیتی آن تهیه کرد.
 
براین اساس ادعا می شود که آقای قربانی در روز ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۷ در یک تجمع سازمان مجاهدین خلق در نیویورک شرکت کرد و از شرکت کنندگان در این تظاهرات علیه حکومت ایران عکس گرفت.
 
در این ادعانامه آمده است که آقای دوستدار حوالی دسامبر ۲۰۱۷ از ایران به آمریکا بازگشت و در ناحیه لس آنجلس با قربانی تماس گرفت و سپس در جریان دیداری تقریبا دو هزار دلار پول نقد به او پرداخت کرد و قربانی ۲۸ عکسی که در سپتامبر ۲۰۱۷ از تجمع مجاهدین گرفته بود را تحویل او داد. پای بسیاری از این عکس ها نام کسانی که عکس شان گرفته شود با دست خط نوشته شده بود.
 
وزارت دادگستری می گوید که این عکس ها به همراه رسید خطی آن دو هزار دلار در چمدان های دوستدار به هنگام عبور او از یک فرودگاه آمریکا در دسامبر ۲۰۱۷ موقع بازگشت به ایران پیدا شد.
 
در این ادعانامه آمده است که مجید قربانی حوالی مارس ۲۰۱۸ به ایران سفر کرد. او پیشتر احمدرضا محمدی دوستدار را از برنامه سفرش به ایران برای ارائه "گزارشی به صورت حضوری" مطلع کرده بود.
 
ادعا می شود که قربانی پس از آن در حدود روز چهارم مه در یک گردهمایی وابسته به سازمان مجاهدین خلق تحت عنوان "گردهمایی آزادی برای حقوق بشر" در شهر واشنگتن دی سی شرکت کرد و طی آن ظاهرا از بعضی از سخنرانان و شرکت کنندگان عکس گرفت. حدود ده روز بعد آقای دوستدار در تماسی تلفنی با قربانی در مورد چگونگی راه های ارسال مخفیانه این اطلاعات به ایران صحبت کرد.
 
آقای قربانی قرار است روز سه شنبه در دادگاهی در پایتخت آمریکا حاضر شود تا قاضی در مورد قرار بازداشت او نظر دهد.
 
در این بیانیه آمده است که حداکثر مجازات برای اتهام توطئه پنج سال، حداکثر مجازات برای عمل کردن به عنوان مامور یک قدرت خارجی ده سال و حداکثر مجازات برای نقض قانون اختیارات اضطراری اقتصادی بین المللی ۲۰ سال زندان است.
 
وزارت دادگستری آمریکا می گوید که این تحقیقات را دفتر میدانی اف بی آی در پایتخت و دفتر این نهاد در لس آنجلس انجام داده اند.
+45
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    والا من به این خبر خوب دادم و از اینکه اینا گیر افتادن یه جورایی خوشحال شدن ولی این سناریویی که نوشتند یکم خنده دار هستش. آخه تو این زمانی که اینترنت هست دیگه کسی عکس جابجا نمیکنه. این سناریو مثل فیلمهای دهه ۶۰ یا ۷۰ هستش و الان کسی عکس دیجیتال مگیره با یه یواس بی حمل میکنه و اگر هم بخواد بفرسته به جایی بطور ناشناس یه اکانت ایمیلی درست میکنه و می فرسته و پولش رو هم یا تو ایران یا اینجا هر طوری میشه داد و لازم نیست نقد باشه چون رقم درشتی نیست و هیچ بانکی از رد و بدل شدن ۲هزار دلار شک نمیکنه. خیلی داستان محکم و درستی نبود بیشتر خنده ام گرفت. به نظر میرسه این سناریو رو خود آمریکایی ها ننوشتند و به احتمال زیاد ساخته بچه های مجاهدین خلق هستش. عکاس ۳۸ ساله انقدر پیر نیست که با امکانات دیجیتال عادی این روزها ناوارد باشه و اینکه یکی بیاد عکس بگیره بره چاپ کنه بعد اسم افراد رو روش بنویسه خیلی گوشه اش بازه در حالی که یارو میتونست عکسارو به طرف با یک ایمیل یا حتی سرویس کلود مشترک یا حتی در یک حساب تلگرامی بفرسته و بعد تو یه اکانت دیگه توضیح اسامی رو بفرسته.
    5
    25
    ‌سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
    واقعا مسخره هستش که هنوز اسم مسخره مجاهدین خلق تو اخبار میادش ، این گروه هیچ جائی بین مردم ایران نداره ، در ضمن مجاهدین اگر از جمهوری اسـ... بدتر نباشن حتما بهتر هم نیستن
    3
    14
    ‌سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.