تلاش ژان میشل ژار برای دریافت ارث پدری

 ژان میشل ژار، از پیشروان موسیقی الکترونیک ژان میشل ژار، از پیشروان موسیقی الکترونیک و فرزند یکی از آهنگ‌سازان برجسته هالیوود، پس از محروم شدن از ارثیه پدرش اقدامات قضایی را شروع کرد و روز جمعه گفت این پرونده را به دادگاه حقوق بشر اروپا خواهد برد.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه مراجع قضایی این کشور درخواست ژان میشل ژار برای لغو وصیت‌نامه پدرش موریس را رد کرده و به این خاطر او قصد دارد به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کند.
 
ژان میشل ژار آفریننده آلبوم اکسیژن در سال ۱۹۷۶ است و تاکنون بیش از ۸۰ میلیون آلبوم و تک‌آهنگ در سرتاسر دنیا فروخته‌است. پدر او، موریس ژار از آهنگسازان برجسته هالیوود بود و موسیقی متن فیلم‌هایی نظیر «دکتر ژیواگو» و «لورنس عربستان» را در کارنامه خود دارد.
 
ژان میشل ژار در مطلبی که روز جمعه در روزنامه پاریزین منتشر شد نوشت: «من و خواهرم استفانی به دلیل محترم نشمردن حقوق خانوادگی و نقض بیش از حد امنیت قضایی خود این پرونده را به دادگاه حقوق بشر اروپا خواهیم برد.»
 
جانی هالیدی یکی دیگر از چهره‌های برجسته موسیقی فرانسه نیز در وصیت‌نامه خود فرزندانش را از ارث محروم کرده و آنها با بیوه او درگیر یک جدال علنی شده‌اند.
موریس ژار در فرانسه حق فرزندان برای دریافت ارثیه والدین طبق قانون محفوظ است؛ ولی جانی هالیدی و همسرش سال‌ها قبل از مرگ او ساکن آمریکا بودند و او متن وصیت‌نامه خود را بر اساس قوانین کالیفرنیا تغییر داده بود. مورد خانواده ژار نیز به همین صورت است.
 
موریس ژار تمامی دارایی‌های خود را در چارچوب یک «بنیاد خانوادگی» که طبق قوانین کالیفرنیا کاملاً قانونی است به همسرش واگذار کرد. دیوان عالی فرانسه در سپتامبر ۲۰۱۷ وصیت‌نامه او را تأیید کرد.
 
ژان میشل ژار ۶۹ ساله می‌گوید: «حق دریافت ارث فقط در مورد پول نیست و روی جنبه‌های مهم‌تری مثل حفظ پیوندهای خانوادگی و در مورد هنرمندان روی حقوق معنوی هنرمند نیز تأثیر دارد.»
 
او افزود: «جلوگیری از دسترسی به عکس‌ها یا اشیاء شخصی پدر یا مادر واقعاً هولناک است.»
 
او همچنین گفت «ده‌ها» مورد درخواست برای استفاده از آثار پدرش دریافت کرده ولی قادر نیست به آنها پاسخ دهد.
 
خبرگزاری فرانسه یادآوری می‌کند که ژان میشل ژار در طول چهار دهه فعالیت هنری برخی از بزرگترین کنسرت‌های تاریخ را برگزار کرده‌است. کنسرت سال ۱۹۹۰ در پاریس ۲٫۵ میلیون تماشاچی داشت و در کنسرت مسکو در سال ۱۹۹۷ ۳٫۵ میلیون نفر شرکت کردند.
 
او اولین موسیقی‌دان غربی است که پس از انقلاب فرهنگی در چین برنامه اجرا کرد و در سال ۱۹۸۶ برای جشن برنامه‌های فضایی ناسا در هیوستون برنامه‌ای از موسیقی و نورپردازی اجرا کرد که تمام شهر را دربرگرفت.
 
موریس ژار سال ۲۰۰۹ پس از سال‌ها ابتلا به سرطان در لس‌آنجلس درگذشت. او اولین اسکار خود را در سال ۱۹۶۳ به خاطر فیلم «لورنس عربستان» و سه سال بعد نیز اسکار دوم را به خاطر فیلم «دکتر ژیواگو» دریافت کرد.
+14
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.