راهکارهایی برای به تعویق انداختن پیری

اگر چه رژیم غذایی به تنهایی نمی ‌تواند تمام چین و چروک ‌ها را پاک و یا روند پیری پوست را متوقف کند؛ اما، تغذیه ی خوب و مناسب می‌ تواند تاثیری شگرف بر پوست بگذارد.
برای اینکه پوست خوبی داشته باشیم و چین و چروک پوست را به تعویق بیاندازیم و همچنین دچار ریزش مو نشویم از چه رژیم غذایی می بایست پیروی کنیم؟
از آن جایی که پوست، بیرونی ‌ترین و وسیع ‌ترین اندام بدن می‌ باشد، به طور دائم در تماس با عوامل مختلف به ویژه بسیاری از عوامل محیطی است. بنابراین، اگر چه رژیم غذایی به تنهایی نمی ‌تواند تمام چین و چروک ‌ها را پاک و یا روند پیری پوست را متوقف کند؛ اما، تغذیه ی خوب و مناسب می‌ تواند تاثیری شگرف بر پوست بگذارد. افرادی که رژیم غذایی آن ها سرشار از سبزیجات، انواع بنشن، روغن زیتون، انواع مغزها و نان‌ های سبوس ‌دار است، نسبت به افرادی که بیشتر از کره، گوشت قرمز و مواد غذایی حاوی قندهای ساده استفاده می ‌کنند، کمتر دچار چین و چروک می ‌شوند.‌
 
ویتامین‌ های A، C و E(که خود نوعی آنتی اکسیدان هستند) و هم ‌چنین مواد آلی مانند روی و سلنیوم می‌ توانند با کاهش دادن رادیکال‌ های آزاد که برای پوست مضر می باشند، روند پیری پوست را به تاخیر بیندازند.
 
برای داشتن پوستی جوان و سالم از تابش غیر مستقیم نور آفتاب دوری کرده و از مواد غذایی حاوی کاروتنوئیدها مانند طالبی، زردآلو، هویج، سیب ‌زمینی شیرین، اسفناج و میوه‌ ها و سبزیجاتی که به رنگ‌ های سبز تیره، زرد، نارنجی و قرمز هستند، استفاده کنید.
 
آنتی ‌اکسیدان ‌های گیاهی می ‌توانند در محافظت از پوست در برابر اشعه‌ های فرابنفش خورشید بسیار موثر و مناسب باشند و این دلیل خوبی است برای این که روزانه دست کم 4 واحد میوه و 5 واحد از سبزیجات مصرف کنید.
در این جا منابع غذایی را که برای پوست و بدن مناسب هستند، ذکر می‌ کنیم:
سبزیجات: اسفناج، کاهو، هویج، سیب زمینی شیرین و کدو تنبل. همه ی این سبزیجات حاوی ویتامین‌ A (کاروتنوئید) می ‌باشند. گوجه فرنگی و انواع فلفل نیز حاوی ویتامین C هستند.
 
میوه‌ جات: خربزه، انبه و طالبی. حاوی ویتامین A(کاروتنوئید) می ‌باشند. پرتقال و گریپ فروت نیز ویتامین C دارند.
 
مواد غذایی:‌ مواد غذایی سبوس دار غنی شده که حاوی ویتامین‌های B، D و همچنین روی و سلنیوم هستند. انواع مغزها(گردو، پسته، بادام، فندق و ...) و انواع دانه‌ها(تخم آفتابگردان، تخم‌ کدو و ...) حاوی ویتامین E و روی می ‌باشند.
 
ماهی سالمون و ماهی تن که ویتامین‌ های D و E و کلسیم، روغن‌ های امگا3، سلنیوم و پروتئین دارند. روغن‌ های گیاهی که دارای ویتامین ‌های D و E هستند.
 
شیر کم چرب که ویتامین A(رتینول)، کلسیم، روی و سلنیوم دارد.
 
تخم مرغ که دارای ویتامین‌های A(رتینول)، E، B و همچنین روی می ‌باشد.
 
مصرف انواع بنشن(مانند نخود، لوبیا، عدس) و غلات که حاوی ویتامین‌ های گروه B و روی می‌ باشند.
 
همچنین، مصرف مواد غذایی را که دارای کربوهیدرات‌ های ساده هستند و سریع قند خون را بالا می ‌برند، مانند انواع نان ‌های سفید و همچنین غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و ... و شیرینی ‌جات، نوشابه ‌های گازدار که ارزش غذایی آن ها صفر بوده و از طرفی دارای مقادیر بسیاری شکر هستند را کاهش دهید تا پوستی سالم داشته باشید و از مواد غذایی دارای کربوهیدرات های مرکب مانند نان‌ های سبوس دار استفاده کرده و مصرف حبوبات و غلات را افزایش دهید.
 
اگر می‌ خواهید پوستی جوان داشته باشید، خوردن آب را فراموش نکنید. با نوشیدن آب پوست خود را از درون آبرسانی می ‌کنیم و به حفظ خاصیت الاستیسیته ی پوست و انعطاف پذیری آن کمک می ‌نماییم و از خشک و شکننده شدن پوست جلوگیری می ‌کنیم.
 
نوشابه‌ های الکلی و نوشیدنی ‌های کافئین ‌دار مانند چای، قهوه و انواع کولاها از نظر ارزش غذایی و آبرسانی به پوست ‌فایده ی کمتری دارند و از طرفی به علت مُدر بودن سبب از بین رفتن ذخیره ی آب بدن می ‌شوند. البته نوشیدن این گونه مایعات در مقدار محدود، فعالیت کلیه ‌ها را افزایش داده و برای بدن منافعی دارد، ولی برای تاثیر مثبت بر پوست، نوشیدن آب ساده بهترین است. ورزش کردن و آب و هوای خشک و غیر مرطوب نیز بر میزان آب بدن تاثیرگذار است.
 
پس، فراموش نکنید نوشیدن چندین لیوان آب در روز به شادابی و سالم ماندن پوست شما کمک بسیاری می ‌کند. اگرچه نوشیدن آب فراوان و اصلاح رژیم غذایی نمی‌ تواند چین و چروک‌ های عمیقی مانند خطوط خنده، خطوط اخم و چین ‌های دور چشم را که از پیش به وجود آمده، از بین ببرد؛ اما می ‌توان با داشتن رژیم غذایی مناسب، پوست خود را از پیری بیشتر نجات داد.
 
تحقیقات فراوان نشان می ‌دهد همان ویتامین‌ ها و مواد مغذی که می ‌توانند پوست را محافظت نمایند، برای سلامتی دیگر اندام های بدن مانند چشم، دندان، ناخن، استخوان و سیستم گردش خون نیز بسیار مفیدند؛ بنابراین، جوانی تنها داشتن ظاهری جوان نیست، بلکه داشتن اندام‌ های سالم نیز می ‌باشد که با خوردن مواد غذایی مناسب و مفید همه این اهداف به دست می ‌آید.
برای پیشگیری از ریزش مو:
1- غذاهای غنی از پروتئین باید در رژیم غذایی روزانه ی شما گنجانده شوند. بهترین منابع پروتئین عبارتند از گوشت های کم چرب، گوشت ماکیان، ماهی ، تخم مرغ ، فرآورده های لبنی ، سویا ، آجیل ها و دانه ها.
 
2- به مقدار کافی از کربوهیدرات های مفید مصرف نمایید. کربوهیدرات ها منبع اصلی انرژی هستند و به رشد بافت های بدن کمک می کنند که البته رشد موها را نیز شامل می شود. کربوهیدرات ها منبع مهم ویتامین های گروه B نیز هستند که برای سلامت موها حیاتی هستند. این مهم است که شما بر مصرف کربوهیدرات های تصفیه نشده به جای شکر و آرد سفید تمرکز نمایید. شما باید تأکیدتان به مصرف سبزیجات، میوه ها، دانه های کامل، برنج قهوه ای و سیب زمینی ها باشد.
 
3- به میزان متعادلی از رژیم غذایی تان چربی دریافت نمایید. چربی در تولید انرژی به کار گرفته می شود و می تواند هم در منابع غذایی گیاهی و هم منابع حیوانی یافت شود. بدن شما و همچنین موهای تان به مقادیر کافی چربی برای حفظ سلامتی نیاز دارد. چربی ها باید از مخلوطی از منابع گیاهی و حیوانی کم چرب به دست آیند.
 
4- این که چه مقدار از هر گروه غذایی بخورید به فاکتورها و عوامل مختلفی چون سن، جنس، سلامتی یا بیمار بودن و فعالیت فیزیکی شما بستگی دارد. اما به طور کلی در هنگام انتخاب وعده ها و اسنک ها سعی کنید.
- غذاهای متنوع دریافت نمایید.
-  مصرف هله هوله ها را مدیریت کنید.
-  تا حد امکان از غذاهای طبیعی و یا غذاهای آماده ی کم کالری تر استفاده نمایید.
-  غذاها را بیش از اندازه نپزید.
 
5- غذاهای غنی از بیوتین را مصرف نمایید. کمبود بیوتین(ویتامین H)، با این که نادر است، دلیل عمده ی ریزش مو و کچلی است. بیوتین در تخم مرغ، گل کلم، جگر گاو، قارچ ها، ماهی سالمون، اسفناج ، سینه ی مرغ ، پنیر ، مخمر آبجو و آجیل ها یافت می شود.  بدن به طور طبیعی مقدار کمی بیوتین تولید می کند که عمدتاً کمبود خفیف بیوتین را بی اثر می کند. مصرف یک رژیم غذایی متعادل حاوی منابع غذایی بیوتین کمک می کند تا رشد موهای ریخته شده در فرق سر، هم در زنان و هم مردان، به حال اول برگردانده شود.
 
6- B6 و B12 را دست کم نگیرید. ویتامین 6 B و 12 B برای رشد سالم موها ضروری هستند و باید در یک رژیم غذایی سالم و متعادل وجود داشته باشند.  غذاهای غنی از ویتامین 6 B عبارتند از اسفناج، فلفل دلمه ای و برگ شلغم.
ویتامین 12 B نیز درمواد غذایی ای چون جگر، پنیر، تخم مرغ کامل، گوشت گاو، مرغ، گوشت گوسفند، ماهی، شیر و ماست یافت می شود.
 
7- فولیک اسید را فراموش نکنید. غذاهای غنی از اسید فولیک باید به عنوان بخشی از برنامه ی غذایی شما هر روز مصرف شوند. این غذاها عبارتند از: دل و جگر و قلوه و سنگدان مرغ، سفیده ی تخم مرغ ، حبوبات ، بادام و آجیل ها.
کربوهیدرات هایی که دارای اسید فولیک هستند عبارتند از نان های تهیه شده از غلات کامل (نان سبوس دار) سیب زمینی و سیب زمینی شیرین. میوه ها و سبزیجات حاوی اسید فولیک شامل اسفناج، چغندر، بروکلی، کلم بروکسل، مارچوبه ، کلم، هلو ، پرتقال و موزها هستند.
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.