کارشناس جمعیت: موج جدید مهاجرت از ایران در راه است

به گفته یک کارشناس جمعیت، شرایط اقتصادی تازه‌ای که در ایران ایجاد شده احتمالا بروز «موج جدید مهاجرت» از کشور را در پی خواهد داشت.
 
بهرام صلواتی، عضو هیأت علمی «مؤسسه مطالعات جمعیتی» وابسته به وزارت علوم، به خبرگزاری ایلنا گفته است که در حال حاضر اطلاع دقیقی از این «موج جدید مهاجرت» در دست نیست و جزئیات آن ناروشن است.
 
آقای صلواتی که همچنین مدیر «گروه مهاجرت» در یک پژوهشکده وابسته به دانشگاه صنعتی شریف است، گفته است «با توجه به شرایط اقتصادی پیش‌آمده» ممکن است «عده‌ای ترغیب شوند که مهاجرت کنند» و حتی کسانی که به داخل کشور برگشته‌اند نیز ترغیب شوند «دوباره به خارج از کشور برگردند».
 
با اینکه مقام‌های وزارت خارجه آمریکا از بازگشت تحریم‌ها علیه ایران در دو نوبت ۱۳ مرداد و ۱۳ آبان خبر داده‌اند، با این حال در ماه‌های اخیر اقتصاد ایران دشتخوش نوسانات بازار ارز، افزایش بهای طلا و سکه، و همچنین گرانی بهای مسکن و برخی اقلام خوراکی بوده است.
 
کم‌آبی و قطعی مکرر برق در نقاط مختلف ایران نیز در ماه‌های اخیر به نارضایتی‌ها دامن زده است.
 
از سوی دیگر از بین «مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز» تنها پرونده یکی از آنها موسوم به «مؤسسه ثامن الحجج» به مرحله رسیدگی قضایی رسیده و انتشار گزارش این دادگاه در روزنامه شرق انبوهی از واکنش‌ها را برانگیخت.
 
بهرام صلواتی همچنین با استناد به نتایج یک تحقیق درباره «تمایل به مهاجرت» که از سوی «مؤسسه گالوپ» انجام شد گفته است که در سال ۲۰۱۵ حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از ایرانیان تمایل به مهاجرت از کشور داشتند.
 
این مقام مسئول همچنین میزان بیکاری در بین جوانان تحصیلکرده را ۲۰ درصد ذکر کرده و گفته است که در حال حاضر، ۵۱ هزار و ۶۰۰ دانشجوی ایرانی در کشورهای مختلف دنیا در حال تحصیل هستند.
 
با این حال آقای صلواتی با ابراز نگرانی از اینکه مقصدهای دانشگاهی ایرانیان از آمریکا و کانادا به کشورهایی مانند فیلیپین و هند تغییر یافته است، خواستار ارزیابی انگیزه‌های این نوع مهاجرت‌ها شد.
 
وی با این حال گفته است: «وقتی امکان بهره‌مندی از نیروهای اقتصادی داخل کشور وجود ندارد، گزینه بهینه این خواهد بود که از مواهب اقتصادی حضور آنها در بازارهای اقتصادی سایر نقاط دنیا استفاده شود».
 
حدود سه هفته پیش نیز در پی سقوط ارزش ریال، محمدباقر نوبخت،​ سخنگوی دولت ایران، در سخنانی که موجی از انتقادها را به دنبال داشت از ایرانیان خارج از کشور خواسته بود که سرمایه خود را به داخل کشور منتقل کنند و دیگر شهروندان هم طلا و ارز اندوخته خود را وارد بازار کنند.
 
شماری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی این سخنان را نشانه «بی‌خبری مسئولان از وضعیت معیشتی شهروندان» دانستند و شماری دیگر نیز به هزینه‌های حضور ایران در سوریه و دیگر کشورهای منطقه اشاره کردند.
+55
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    پریستوک - تهران، ایران

    رزیم جعلی جمهوری اسلامی از خداشه که جوان های ایرانی مخالف مهاجرت کنند و کشور ایران را دودستی تقدیم آنها کنند تا آن ها کماکان بدون وجود هیچ معترض و مزاحمتی به چپاول منابع طبیعی ایران مشول باشند. از جمله ثروتهای ایران می توان به معادن نفت، گاز ، آهن، طلا، مس ، نقره، روی، سرب، کرومیت، اورانیوم و .. می باشد. در ضمن خشکاندن دریاچه ارومیه تعمدی و به دلیل استخراج سنگ اورانیوم از بستر دریاچه بوده است....
    22
    54
    دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    kabootar e sefid - لاهور، پاکستان

    به نظر میاد که اینبار نوبت مهاجرت جماعت اختلاسگر باشه
    3
    39
    دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    Fash Guo - کلن، آلمان
    یه مشت بیکاره و بزهکار و روسپی و گداگشنه و درپیتی و یالغوزآبادی که ۲۰۱۵ از صدقه عرب های تروریست اومدند !!. همون یارانه بگیرهایی که گاهی عربده کش خیابون بودند و گاهی بسیجی و انصار حزب الله
    7
    16
    دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا

    حالا چرا خوشحال است انقدر؟ 😂 ابله فکر می کنه مردم کشور را رها کنند و بروند بهتر است!
    2
    25
    دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    oghab - هلسینکی، فنلاند

    بیخود نبود ترکیه شروع به دیوارکشی کردند
    2
    23
    دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    Taftan - مونیخ، آلمان
    اینها عملا دارند به مردم ایران میگن برید، تا از لبنان و یمن و افغانستان و سوریه، پاکستان وی هند ،ادمخورهای صادراتی خودشون را به کشور بیاورند و خیالشون راحت باشه که این ادمخورها تا اخر عمرشون در خدمت باشند!
    1
    18
    دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.