ستارهشناسان روز چهارشنبه از کشف ده قمر جدید سیاره مشتری خبر دادند. به این ترتیب شمار اقمار شناخته شده مشتری به ۷۹ عدد میرسد.
اکثر این اقمار جدید نسبتا کوچکند. یکی از قمرهای مشتری به نام گانیمید بزرگترین قمر در کل منظومه شمسی به شمار میرود و قطری برابر ۵/۲۶۸ کیلومتر دارد اما اقمار تازه کشف شده قطری بین ۱ تا ۴ کیلومتر دارند.
اسکات شپارد، اخترشناس موسسه علوم کارنگی در واشنگتن که از این کشف تازه خبر داده میگوید: «مشتری مانند یک جاروبرقی غولآسا است و این اجرام به جای آنکه بر آن فرو بیفتند، دور آن به گردش در میآیند چون نیروی جاذبه قوی این سیاره آنها را به دام میاندازد.»
وی همچنین درباره ماهیت این قمرهای تازه میگوید: «آنها سیارکهایی هستند صخرهای یا ستارههای دنبالهداری با سطح یخی. بنابراین احتمالا نیمی صخره و نیمی یخ اند.»
اما جالبترین این قمرها که «وَلِتودو» نام گرفته در جهت گردش خود مشتری یعنی برعکس دیگر قمرها میگردد.
اسکات شپارد درباره این قمر عجیب میگوید: «وَلِتودو خلاف جهتِ اتوبان رانندگی میکند، بنابراین احتمالا با دیگر اجرام در این مسیر برخورد خواهد کرد؛ شاید پیش از این هم با شماری از آنها برخورد کرده باشد.»
مشتری با ۷۹ قمر شناخته شده بیشترین تعداد قمرها را در منظومه شمسی دارد و غول گازی زحل با ۶۲ قمر بعد از این سیاره قرار دارد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان