با توجه به این که بدن انسان به اسیدی شدن تمایل دارد، آگاهی از این که کدام مواد غذایی قلیایی می توانند به ایجاد تعادل در بدن کمک کنند، اهمیت دارد. این عاملی کلیدی برای حفظ شرایط خوب سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و سرطان است.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، شاید درباره فواید یک رژیم غذایی قلیایی چیزهایی شنیده باشید. پزشکان، پژوهشگران و طبیعتگراها به اهمیت مصرف مواد غذایی قلیایی برای ایجاد تعادل در pH بدن اشاره دارند. همچنین، pH اسیدی محیطی ایده آل برای بسیاری از بیماری ها محسوب می شود.
قلیایی سازی فرآیندی است که در آن غلظت بالای اسید در خون یا ادرار کاهش می یابد. غلظت بالای اسید می تواند موجب بروز برخی بیماری ها یا شرایط سلامت شود.
pH بدن چیست؟
pH مخفف پتانسیل هیدروژن است. تمام محلول ها، از جمله خون و بافت ها، دارای سطوحی از یون های هیدروژن هستند. این سطوح در مقیاسی از 0 تا 14 اندازه گیری می شوند.
7 شرایطی خنثی است، هر چیزی کمتر از 7 اسیدی و هر چیزی بیشتر از 7 قلیایی در نظر گرفته می شود. در بدن انسان، سطح pH در هر اندام متفاوت است. در روده، پوست و واژن، تعادل بیشتر اسیدی است زیرا از این طریق باکتری ها محدود می شوند. در بزاق، تعادل بیشتر قلیایی است.
همچنین، فرآیندهایی مانند تنفس، سوخت و ساز و ورزش اسید تولید می کنند و بدن تلاش می کند از طریق مبارزه به تعادل درست دست یابد.
فعالیتی که بدن ما انجام می دهد تا به یک pH متعادل دست یابد فرآیندی پیچیده است و ما می توانیم از طریق مواد غذایی مصرفی روزانه خود تاثیر مثبتی بر آن داشته باشیم.
مواد غذایی قلیایی چه چیزهایی هستند؟
مواد غذایی بسیاری اسیدی هستند که از آن جمله می توان به گوشت قرمز، محصولات لبنی، شکر سفید، آرد پالایش شده، و مواد غذایی صنعتی اشاره کرد. در مقابل، مواد غذایی قلیایی آنهایی هستند که به قلیایی سازی تعادل بدن کمک می کنند.
افزایش اسیدیته (اسیدوز مزمن خفیف) موجب بروز التهاب در بافت ها شده و آنها را به مکانی ایده آل برای بیماری ها تبدیل می کند. یک رژیم غذایی قلیایی مواد معدنی ضروری برای ایجاد تعادل در pH اسیدی را فراهم می کند.
رژیم غذایی قلیایی از چه چیزهایی تشکیل شده است؟
میوه ها و سبزیجات برگدار سبز نمونه هایی از مواد غذایی حاوی مقادیر بالا از مواد معدنی هستند که با pH اسیدی مقابله می کنند. آنها را می توانید در مقادیر زیاد مصرف کنید.
دانه های خوراکی، جوانه ها، حبوبات و میوه های خشک دارای مقادیر بالاتری از پروتئین هستند.
گیاهان دارویی، ادویه ها، میکروگرین ها، جلبک و مواد غذایی پروبیوتیک.
مهمترین مواد غذایی قلیایی