بلومبرگ: پسر شاه فقید به دنبال یک انقلاب دموکراتیک در ایران است

- رضا پهلوی: وقت آن رسیده که دموکراسی‌های غربی وارد گفتگو با اپوزیسیون دموکراتیک ایران شوند.
 
- «تغییر دمکراتیک رژیم باید به دست ایرانیان انجام شود و من مخالف مداخله نظامی علیه ایران هستم».
 
- «بیشتر ایرانیان از سازمان مجاهدین خلق به خاطر اینکه با پشتیبانی صدام حسین به ایران حمله کردند نفرت دارند.»
 
- آثار علاقمندی به جین شارپ تئوریسن انقلاب‎های بدون خشونت در کلام رضا پهلوی پیداست.
 
- وی می‎گوید یکی از اصول استراتژیک برای مبارزه جذب حداکثری اعضای وابسته به نهادهای نظامی و شبه‌نظامی رژیم است که فاسد نبوده و مرتکب جنایت نشده‌اند.
 
- یک افسر بازنشسته سازمان سیا: همیشه در داخل ایران رگه‎هایی وجود داشته که از شاه با علاقه و نیکی یاد می‎کنند.
 
- اولویت نخست رضا پهلوی تمرکز روی ایرانی‎های خارج از کشور است تا کمک کنند برای مشکلاتی مانند بحران آب و خشکسالی که رژیم ایران در آن دست و پا می‌زنند راه حل ارائه دهند.
کیهان لندن - الی لِیک از خبرگزاری بلومبرگ با شاهزاده رضا پهلوی به گفتگو نشسته و به انعکاس بخشی از دیدگاه‎های او درباره موضوعات مختلف از جمله وضعیت کنونی ایران، برنامه‌‏هایی که برای آینده‎ی کشور در نظر دارد و همچنین نظراتش در مورد «سازمان مجاهدین خلق ایران» پرداخته است.
 
این خبرگزاری نوشته است که رضا پهلوی از تبعید، جنبش پس گرفتن میهن را حمایت می‌کند اما می‌گوید که به دنبال تاج و تخت نیست.
 
گزارشگر بلومبرگ در این گزارش در کنار دیدگاه‌های شاهزاده رضا، نظرات و احساسات خود و یک افسر سابق سازمان سیا را در باره‎ی مسائل تاریخی ایران و همچنین دیدگاه مردم ایران در مورد پهلوی‎ها را بیان کرده است.
 
در مقدمه این گزارش آمده رضا پهلوی فرزند آخرین پادشاه ایران گزینه‎ی ایده‎آل برای رهبری دولت در تبعید می‌بود. مگر نه اینکه سازمان سیا به پدرش در کودتای سال ۱۹۵۳ (۲۸ مرداد ۱۳۳۲) علیه محمد مصدق نخست وزیر وقت کمک کرد؛ چرا حالا در شرایطی که ایران به شدت متزلزل است آمریکایی‌ها کمک نکنند تا همان گروه دوباره به قدرت بازگردد؟
 
بلومبرگ می‌نویسد در این مورد دو دلیل وجود دارد. یکی اینکه دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا می‌گوید هدف او تغییر رژیم ایران نیست بلکه تغییر رفتار جمهوری اسلامی است. دلیل مهم دیگر این است که رضا پهلوی خودش علاقه‌ای به حاضر شدن در چنین نقشی ندارد.
 
الی لیک می‌نویسد او در گفتگویی که همین ماه با یکدیگر داشتیم گفته است «پدر من پادشاه بود و من ولیعهد؛ ولی همواره به هموطنانم گفته‌ام که این شکل حکومت نیست که اهمیت دارد، بلکه محتوای آن مهم است؛ من معتقدم ایران باید یک دموکراسی پارلمانی سکولار داشته باشد و فرم نهایی حکومت را می‌بایست مردم تعیین کنند.»
 
گزارشگر بلومبرگ ادامه می‌دهد که به گزارش باب وودوارد در واشنگتن‌پست، رضا پهلوی در دهه‌ی ۱۹۸۰ که مرد جوانی بود با سیا ارتباط داشت. پس از آن هم دولت ریگان تلاشی برای تغییر رژیم ایران نداشت و سعی می‌کرد با آنها [جمهوری اسلامی] مذاکره کند. چنانکه رسوایی ایران- کنترا هم نشان می‌دهد، آمریکایی‌ها برای آزادی گروگان‌ها در لبنان سلاح‌های اسرائیلی به ملایان فروختند.
 
خود رضا پهلوی بیش از ۲۰ سال است که تکرار می‌کند به دنبال تاج و تخت نیست. او امروز هیچ پولی از دولت‎های خارجی نمی‎گیرد و در عوض خود را شخصیتی می‌داند که می‎تواند توجه جهان آزاد را به مبارزه جهت آزادی در سرزمین خودش جلب کند. او می‎گوید در این مسیر «خود را نامزد داشتن هیچ مقامی نمی‌دانم و هیچ انگیزه شخصی ندارم بجز کمک به آزادی مردم ایران از رژیم ملایان. شاید مردم بگویند که به تو برای این یا آن نقش نیاز داریم، و این در دست من نیست.»
 
به نوشته‌ی بلومبرگ، پدر رضا پهلوی که در سال ۱۹۷۹ سرنگون شد از سوی مردم منفور به شمار می‌رفت و اگر انقلاب اسلامی در آن سال شکست می‌خورد، رضا پهلوی وارث تاج و تخت شاه می‌شد. به جای آن اما ۴۰ سال در آمریکا زندگی می‌کند. او در ۱۷ سالگی در سال ۱۹۷۸ خلبان نیروی هوایی شد و اندکی پس از انقلاب در ایران در کالج ویلیامیز تحصیل کرد. وی خود را یک فرد میهن‌دوست می‌داند که می‌بایست برای گشوده‌ شدن دریچه‌های میهن‌اش و گذار آن از شرایط کنونی به یک جامعه‌ی باز تلاش کند.
 
او می‎گوید: «من فرد خوش‌بینی هستم که نیمه پر لیوان را می‌‏بینم، تصور کنید که اگر در ایران به عنوان ولیعهد پرورش می‌یافتم، فکر نمی‎کنم حتی یک درصد از تجربه و دانش زندگی در یک جامعه آزاد را که امروز دارم می‎داشتم و این را مدیون زندگی در یک کشور دموکراتیک هستم. تجربه زندگی در آمریکا بهترین هدیه‎ای است که می‎توان امروز برای سازماندهی ایرانیان جهت گذار از استبداد به ارمغان برد.»
 
این تجارب برای رضا پهلوی زندگی جالبی را رقم زد. به عنوان مثال او دوست جین شارپ فقید بزرگترین نظریه‌پرداز تحولات اجتماعی بدون خشونت و بنیانگذار موسسه آلبرت آینشتاین بود. رضا پهلوی می‌گوید عقاید شارپ درباره سازماندهی یک انقلاب بدون خشونت به شدت افکار او را تحت تأثیر قرار داد که حالا چگونه می‌توان با چنین ایده‌هایی جنبش دمکراتیک در ایران را حمایت کرد.
 رضا پهلوی در دوره آموزش خلبانیبه نوشته‌ی الی لیک گزارشگر بلومبرگ، این تأثیر در این گفتگو نیز مشهود است. برای مثال رضا پهلوی می‌گوید که بخش مهمی از استراتژی وی «جذب حداکثری اعضای نهادهای نظامی و شبه‌نظامی رژیم کنونی است که فاسد نبوده و دست به جنایت نزده‌اند.» این یکی از آموزش‌های جین شارپ است درباره مناسبات انسان- قدرت- جنبش. رضا پهلوی تأکید می‌کند چقدر مهم است که بتوان وابستگان پلیس و نیروهای امنیتی یک رژیم دیکتاتوری را به مشارکت در انقلاب جلب کرد و ادامه می‌دهد «آنها باید بدانند که قربانی تغییر رژیم نمی‌شوند. بعضی از سیاستمداران در سطح رهبری حکومت باید پاسخگوی اعمالشان باشند اما اکثریت مردم باید بدانند که قرار نیست مجازات شوند.»
 
رضا پهلوی همچنین می‌گوید که می‌خواهد پلی بزند بین فعالان سیاسی ایران و شخصیت‌های سیاسی در غرب؛ «وقت آن رسیده که دموکراسی‌های غربی یک دیالوگ باز و شفاف را با اپوزیسیون دمکرات ایران پیش ببرند.» اما وی همزمان تأکید می‌کند که این روندی است که از سوی خود ایرانیان می‌بایست در پیش گرفته شود. او می‌گوید هر نوع مداخله‌ی نظامی آمریکا در ایران را به شدت رد می‌کند. وی همچنین می‌گوید این یک رؤیای خیالی است که آمریکا از مجاهدین خلق حمایت کند؛ گروهی که از انقلاب ۱۹۷۹ [و جمهوری اسلامی] حمایت کردند تا اینکه در دهه‌ی هشتاد از سوی رژیم سرکوب و پاکسازی شدند. وی توضیح می‌دهد «من با اعضای سابق مجاهدین صحبت کرده‌ام. آنها زنان را مجبور به حجاب می‌کنند.» در عین حال مجاهدین در نزد بیشتر ایرانیان منفور هستند زیرا در جنگ ایران و عراق با پشتیبانی صدام به ایران حمله کردند. «من اصلا نمی‌توانم تصور کنم که ایرانیان این رفتار مجاهدین را در آن برهه ببخشند. اگر قرار باشند مردم بین این رژیم و مجاهدین یکی را انتخاب کنند، به احتمال زیاد ملایان را ترجیح خواهند داد.»
 مراسم دعاخوانی اجباری در اردوگاه سازمان مجاهدینخیلی‌ها درباره سلسله پهلوی یک چیز را تکرار می‌کنند، که رژیم شاه دگراندیشان را شکنجه و مطبوعات را سرکوب می‌کرد و فاسد بود. با این همه امروز یک نوستالژی نسبت به دوران شاه وجود دارد. زمانی که چندی پیش کارگران ساختمانی مومیایی رضاشاه را تصادفی پیدا کردند، ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی به شدت هیجان‌زده شدند. بعد هم که رژیم جمهوری اسلامی از بررسی پزشکی و علمی این مومیایی برای تعیین هویت آن سر باز زد و اعلام کرد که آن را به خاک سپردهه است، جامعه ملتهب شد.
 
رئول مارک گرشت، افسر بازنشسته سازمان سیا که در مسائل مربوط به ایران فعالیت می‎کرده، به الی لیک گزارشگر بلومبرگ گفته است که همیشه در داخل ایران رگه‎هایی وجود داشته که از شاه با علاقه و نیکی یاد می‎کنند. او تعریف می‌کند در دهه ۱۹۸۰ با یکی از مخالفان رژیم ایران و از علاقمندان به خاندان پهلوی در ترکیه دیدار داشته. این فرد برای اثبات وفاداریش نسبت به خاندان پهلوی عکسی را نشان داد که در آن تصویری از شاهزاده را روی سینه‎اش و زیر چادر چسبانده بود. این افسر بازنشسته سیا گفت: «نوستالژی عمومی نسبت به پهلوی‌ها از مدت‌ها پیش در ایران وجود داشته و فکر می‌کنم بیانگر تلاش‌هایی برای برپایی دوباره پادشاهی در ایران است.»
 
از این نظر، رضا پهلوی نه به عنوان کسی که در انتظار مقام پادشاهی است بلکه به عنوان چهره‌ای میهن‌دوست چیزی برای ارائه به مردم‌اش دارد. او به گزارشگر بلومبرگ گفت که در درجه‌ی اول تلاش می‌کند به ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند دسترسی داشته باشد تا بتوان چاره‌ای برای بحران آب آشامیدنی که در راه است یافت. او می‌خواهد شبکه‌ای از ایرانیان مهاجر با استعداد را فرا بخواند تا درباره مشکلات مختلفی که رژیم کنونی در آن دست و پا می‌زند، از بحران ارز تا خشکسالی کشور، رایزنی کرده و راهکار ارائه دهند.
 
این همه بیانگر بلوغ و خرد است. رضا پهلوی در قامت منجی ایران ظاهر نمی‌شود. او تلاش نمی‌کند سلسله‌‌ای را دوباره برپا سازد که انقلاب ۱۹۷۹ سرنگون کرد. نه، پسر آخرین شاه ایران برای یک انقلاب نوین در ایران بر اساس الگوی دموکراتیک ملتی تلاش می‌کند که دور از مادرِ میهن‌ به میهن وی تبدیل شد.
+187
رأی دهید
-26

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    امیدوارم به این انقلاب برسد و پیروز شود و صلح و ارامش و رفاه را به ایران برگرداند.
    18
    134
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی

    ما قطعاً به اینده خوشبین هستیم ، ایران بالاخره ازچنگال ملایان رها خواهد شد، لایق تر و مخلص تر از رضا پهلوی هم فکر نکنم باشه
    14
    60
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان

    حتما همینطور خواهد شد، درود بر شاه ایران رضا پهلوی.
    13
    64
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    حقیقت زندگی - تورونتو، کانادا
    . آخرین روزهای شاه به روایت اردشیر زاهدی، داماد محمدرضا پهلوی در کتاب خاطرات خود" 25 سال در کنار پادشاه" : دارایی‌های اعلیحضرت نزدیک به 40 میلیارد دلار تخمین زده می‌شد‎. شاه ضعف کارآکتر داشت و اصلاً به درد موقعیت‌های مشکل و مواقع اضطراری نمی‌خورد .به محض آنکه مشکلی پیش می‌آمد خودش را می‌باخت و سلسله اعصابش در هم می‌ریخت. در جریان حوادث 25 تا 28 مرداد ماه سال 32 هم خود را به کلی باخته بود و به همین خاطر از کشور خارج شد
    66
    61
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    حقیقت زندگی - تورونتو، کانادا
    . محمدرضا پهلوی شاه بی لیاقتی بود « من نیز پیام انقلاب شما ملت ایران را شنیدم» خاندان پهلوی دزد بودن . (دارایی‌های اعلیحضرت نزدیک به 40 میلیارد دلار تخمین زده می‌شد‎ ) . و به ملت ایران خیانت کردن «بخشش بحرین توسط شاه» « شاه با فرح در رفت » « فرماندهان ارتش شاهنشاهی تیرباران شدند ». ربع پهلوی همان کسی است که در گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه ده اسرائیل گفت «اسرائیل می توانند با سرمایه‌گذاری مالی و فناوری به تحقق خواسته‌های ملت ایران دست یاری دهد» و گفت ما مردم ایران به عنوان فرزندان ملکه استر (همسر یهودی خشایارشا) این گزینه را در برابر شما قرار می‌دهیم « به ما کمک کنید » . ربع پهلوی همان کسی است که درمصاحبه با بیژن فرهودی گفت براندازی این رژیم در الفبای من نیست .و جشن پوریم (هولوکاست ایرانیها ) را به قاتلان ایرانیها را تبریک میگوید. وقاحت و کوری هم حدی دارد
    69
    65
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    همساده - یونان، یونان

    کسانی که اون اوایل عنقلاب را بخاطر دارند میگویند اول همین مجاهدین خاءن بودند که رو سری و حجاب را مد کردند و کلمه برادر و خواهر را بکار بردند و در جنگ هم کمک به صدام میگردند
    9
    58
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    OJ not Simpson - سیدنی، استرالیا

    هنوز هم بعد از ۴۰ سال پس رفت و نابودی، باز هم کسانی هستند که به اسلام اعتقاد داشته باشند؟. هر چه با این وطن و مردمش کرد، اعتقاد بی پایه و کورکورانه به دین بود.
    4
    43
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Ahmad1345 - گوتنبرگ، سوئد
    باز شروع شد! امریکا و انگلیس برای مردم ایران رهبر میتراشند! با یک کودتا رضا خان سر کار آمد, با یک کودتا پسرش سر کار آمد. با یک انقلاب قلابی یک آخوند تبهکار سر کار آمد. حالا آماده میشوند که مستبد دیگری را بزک کنند و به مردم زجر کشیده تحویل دهند. وای به حال این کشور و این مردم. فعلا فوتبال نگاه کنیم ببینیم کار به کجا میکشه. :
    51
    66
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    pars40 - فرایبورگ، سوییس
    برو عزیز از این خبرهای آبکی ساخت انگلیس نزارید . خواب حکومت رو ببینی . تو این 30 سال گذشته که مردم عذاب میکشیدن کجا بوده ؟؟؟ داشته با پولهای مفت کیف میکرده در آمریکا در عمرش یک روز هم نه گرسنگی دیده نه سختی . کسی که در زندگیش سختی ندیده چطور می خواهد بشه مایه نجات مردم کرفتار ؟؟؟؟؟
    45
    57
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۴
    نازک بین - شفیلد، انگلستان

    اندکی تأمل و با نگاهی موشکافانه به قیافه استسمار شده زنان در فرقه رجوی به عمق فاجعه و تحمیل و ارعاب این جماعت در تصویر را پی خواهید برد.که بر این بردگان اردوگاه رجوی چه گذشته و هنوز هم جه میگذرد. آنان آرزوی یک روز آزادی از اسارت و بدبختی نا خواسته یا ندانسته که در قلعه محصور رجوی برایشان پیش آمده را طلب میکنند. آزادی از دست اهریمنی بنام مریم رجوی.شیاد و کلاش سیاسی به تمام معنا و مزدوری در قامت زن مبارز.!
    3
    46
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    شاه و شیخ - قم، ایران

    مسعود حجله ای یک مشت دخترک نوجوان و جوان را هیپنوتیز و دور خود جمع کرد تا با خوشگل هاش حرمسرای خود را قوت بخشد. بقیه را هم به یک مشت پیر دختر تنها تبدیل کرد و خود ریق رحمت را سر کشید. پس فقط بیشتر مردم ایران نیستند که از مجاهدین منزجرند که همه ایرانیان از این جماعت متنفرند حتی خودشان از خودشان.
    6
    41
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    شاه و شیخ - قم، ایران
    فرموده اند "...خیلی‌ها درباره سلسله پهلوی یک چیز را تکرار می‌کنند، که رژیم شاه دگراندیشان را شکنجه و مطبوعات را سرکوب می‌کرد و فاسد بود..." نظر خود شما از رژیم گذشته و به قول خودتان ( آن خیلی ها) چیست جناب رضا خانی که افتخار زیستن در جهان غرب را یافتی تا چیزهایی بفهمی. مگر پدر شما زیسته و پرورش یافته جهان غرب بخصوص سوییس نبود؟ پس چرا دگراندیشان را تار و مار میکرد؟ حالا باز هم جای شکر است که تو یک چیزهایی از زندگی در جهان غرب فهمیدی ولی آفتابه بدستان شما که چند دهه در غرب زندگی میکنند نه تنها چیزی نفهمیده و نمیفهمند که هنوز همچون مجاهدین توی دهه 50 سیر می کنند. اکر مردم امروز شعار "رضا شاه روحت شاد" را سر میدهند نه بخاطر ارادتی که به پدرت داشته اند که به خاطر تنفر و انزجاری است که از این حکومت دارند. اگر زنده یاد بختیارامروز زنده بود و جوان بود شاید کمتر کسی به خاندان دزد و فاسد شما نظر داشت. مردم دارند شعار "بد و بدتر" سر میدهند. بدبختی این است که نگاه شما و آفتابه بدستانتان فقظ به دهان غرب و نظرات کارشناسان سیا و موساد و بلومبرگ اینتلیجنتی است.
    35
    47
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    شاه و شیخ - قم، ایران
    [::حقیقت زندگی - تورونتو، کانادا::]. من درک میکنم که چرا این کامنت ها را بارها و بارها تکرار کرده و با اینکه بدترین برخودها را با شما کرده وکامنت شما راکم رنگ میکنند باز هم تکرار میکنید. چون همچون من به این نتیجه رسیده اید که مغز شستشو داده شده شاه الهی و شیخ الهی و مسعودالهی جماعت کشش درک و فهم یک مطلب را به یکبار و دوبار و ده بار ندارد. باید آنقدر تکرار کرد تا بلکه تاکید میکنم بلکه یک کمی بفهمند. هر چند بعید میدانم. .
    39
    49
    ‌پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    عمو سعید - لیورپول، انگلستان
    شاه و شیخ. قم. شیخ علی چرا انقدر زور می زنی و کامنت الکی می گزاری اینجا و وقتی می بینی کسی به کامنت هات مثبت نمی دهد از رفیقت حقیقت زندگی ساندیس خور دفاع می کنی .همان دور حرم دور بزن و سوت بزن و از معصومه و برادرش رضای غریب که نو مشهد انقدر شراب خورد که سنکوب گرد طلب کمک بکن.مردم ایران یک بار گول شما منافق های مسلمان را خوردند برای ۷ پشت شان کافی است کسی برای ....شما تره هم خورد نمی کند.فقط از من بهت نصیحت سوت بزن و تا نفس می کشی دور حرم بچرخ.
    4
    4
    جمعه ۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::حقیقت زندگی - تورونتو، کانادا::]. واقعا روانی هستی ها. جدی میگم.
    6
    6
    جمعه ۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Ghooloo - آبادان، ایران
    آخه شازده جان تو از زمانی که با حساب بانکی باباجان (پول ملت) رفتی آمریکا عشق و حال و دوره خلبانی دیدی، دیگه اصلا کِی و کجا خلبانی کردی :o اصلا تو با اون کُمت که مثل بشکه 220 لیتریِ و داره به کُم فیروزآبادی میگه برو بذار باد بیاد پشت فرمون هواپیما جات میشه؟ اصلا هواپیما رو ولِ لِش بگو اصلا پشت فرمون ماشین جات میشه بشکه جان؟ شده مثل رقیه خواب بین هر روز از خواب پا میشه یک خوابی دیده یک تزی از خودش در میکنه یه چندتا سبک عقل هم براش به به و چه چه میکنند! خدا آخر و عاقبت همه سبک عقلان را بخیر بکنه! یک صلوات پهلوی پسند بفرست ها ماشالاااا ;)
    2
    4
    شنبه ۲ تیر ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    millionaire - منچستر، انگلستان
    [::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. ...جون آبروى هر چى مرد و بردى کمتر ... ، میدونم یه عمره دارى پول به حساب سلطنت طلبها میریزى تا شاید بعد از عوض شدن رژیم یه ....بندازن ولى اون ......انقدر ارزش نداره ، جدى میگم باور کن
    1
    2
    شنبه ۲ تیر ۱۳۹۷ - ۰۴:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
    [::حقیقت زندگی - تورونتو، کانادا::]. مثل طوطی گرسنه زیر فشار و بدبختی هستی که هی تکرار میکنی اراجیفت رو، چرت پرت‌های حزب توده نوکر جماهیر شوروی استالینیستی کمونیست ،چیز تازه اگه داری بنویس وگرنه سکوت، در غیر این صورت نمیگن لالی. بعدش هم تعجب می‌کنم چرا نرفتی پناهنده کوبا بشی به جای کانادا حاجی قلابی.
    0
    3
    ‌سه شنبه ۵ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.