با تیم ملی پرتغال در جام جهانی آشنا شوید

پرتغالی‌ها به عنوان تیم اول گروه خود در دور مقدماتی و تنها با یک باخت در ۱۰ بازی (شکست ۰-۲ مقابل سوئیس) به جام جهانی روسیه رسیدند. این هشتمین حضور آن‌ها در این رقابت‌هاست و پنجمین دوره به طور پیاپی.
 
پرتغال با قهرمانی در یورو ۲۰۱۶ به دنیا ثابت کرد جوهره لازم برای کسب افتخار در تورنمنت‌های بزرگ را دارد، هر چند تنها یک بازی را با برد در وقت قانونی به پایان رساند: بازی با ولز در نیمه نهایی این رقابت‌ها که با برد ۰-۲ مقابل پرتغال تمام شد.
 
پرتغال یکی از بخت‌های اصلی قهرمانی در روسیه به حساب می‌آید و اگر این اتفاق بیفتد، چهارمین تیم تاریخ خواهد شد که توانسته پشت سر هم قهرمان اروپا و جهان شود. پیش از این آلمان غربی ( قهرمان جام ملت‌های اروپا در سال ۱۹۷۲ و جام جهانی ۱۹۷۴)، فرانسه ( قهرمان جام جهانی ۹۸ و یورو ۲۰۰۰) و اسپانیا ( قهرمان یورو ۲۰۰۸، جام جهانی ۲۰۱۰ و یورو ۲۰۱۲) موفق به این کار شده‌اند.
پرتغال در گروه B با اسپانیا و ایران و مراکش هم‌گروه است.
مربی: فرناندو سانتوس
سانتوس، سپتامبر سال ۲۰۱۴ هدایت پرتغال را در دست گرفت، بعد از اخراج پائولو بنتو به دلیل باخت خانگی مقابل آلبانی در مسابقات مقدماتی یورو ۲۰۱۴. او که صعود به یک چهارم نهایی یورو ۲۰۱۲ و یک‌هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۱۴ با تیم ملی یونان را در کارنامه‌اش دارد، با سامان دادن به تیم ملی پرتغال (به خصوص در خط دفاع) توانسته با آن‌ها هم نتایجی عالی کسب کند. نام این مربی ۶۳ ساله در تاریخ با اولین قهرمانی تیم ملی پرتغال در یک تورنمنت بزرگ ثبت شده است. پرتغال زیر نظر او یک سال بعد از قهرمانی در یورو ۲۰۱۶، در روسیه هم مقام سوم جام کنفدارسیون‌ها را بدست آورد.
بازیکن کلیدی: کریستیانو رونالدو
رونالدو با ۳۳ سال سن به جام جهانی روسیه پا می‌گذرد، با این حال همچنان نقطه اتکای هم تیمی‌هایش است. او که با زدن دو گل به تیم ملی مصر به بهترین گلزن تاریخ پرتغال تبدیل شد، در ۱۶ بازی ملی خود بعد از یورو ۲۰۱۶، ۲۰ بار دروازه حریف‌ها را بازی کرده است. غیبت رونالدو در اولین بازی پرتغال در دور مقدماتی جام جهانی مقابل سوئیس به باخت این تیم منجر شد. او در سایر دیدارهای دور مقدماتی حضور داشت و با ۱۵ گل در ۹ پیروزی تیمش نقشی مهم بازی کرد. جام جهانی ۲۰۱۸ احتمالا آخرین شانس او برای قهرمانی در جام جهانی است، افتخاری که جایش در کارنامه این بازیکن خالی است.
نقاط قوت
پرتغال یکی از بهترین بازیکنان تاریخ را در اختیار دارد و این بزرگ‌ترین نقطه قوت این تیم است. از سوی دیگر آندره سیلوا، مهاجم ۲۲ ساله میلان که در مقدماتی جام جهانی ۹ گل زده زوج مناسبی برای رونالدو در خط حمله به حساب می‌آید. پرتغال نسبت به یک سال و نیم پیش، قوی‌تر به نظر می‌رسد و این طور که پیداست روش کاری فرناندو سانتوس خوب جواب داده؛ کار گروهی در کنار انعطاف پذیری و خلاقیت در خط دفاع ویژگی‌هایی است که این مربی پرتغالی روی ‌آن‌ها به شدت تأکید دارد. این تیم در خط دفاع خود بازیکن با تجربه‌ای همچون په‌په را دارد.
نقاط ضعف
تیم ملی پرتغال بیش از حد به ستاره‌اش رونالدو وابسته است. این تیم در خط میانی خود از فقدان بازیکنان جوان و خلاق رنج می‌برد. برناردو سیلوا، هافبک ۲۳ ساله منچسترسیتی شاید تنها نیروی تازه در خط میانی این تیم باشد، بازیکنی که به دلیل مصدومیت یورو ۲۰۱۶ را از دست داد و در جام جهانی روسیه برای اولین بار حضور در یک تورنمنت مهم را تجربه می‌کند. خط دفاع پرتغال هم با مشکلی مشابه روبروست. په‌په، ژوزه فونته و برونو آلوز به ترتیب با ۳۵، ۳۴ و ۳۶ سال سن احتمالا آخرین حضور خود در جام جهانی را تجربه خواهند کرد.
آنچه باید بدانید
پرتغال در ۹ بازی خود در دور گروهی جام‌‌های جهانی قبلی، تنها یک باخت ( شکست ۰-۴ مقابل آلمان در جام جهانی ۲۰۱۴) داشته و ۵ برد و ۳ مساوی نتایج دیگر این تیم بوده است.
بهترین عملکرد در جام جهانی
مقام سوم در جام جهانی ۱۹۶۶ انگلستان
نام کامل: منتخب فوتبال پرتغال (Seleção Portuguesa de Futebol)
 
نام کوتاه: (Equipa das Quinas (Quinas’ Team
 
نام مستعار طرفداران: لوستیانوس
 
محل کمپ در روسیه: کراتوف، مسکو
 
سرود ملی: (دست به سلاح! دست به سلاح! علیه توپها! به پیش! به پیش!)
 
سوپر طرفدار: نونو گونزالز. موسیقی‌دانی که برای تماشای همه مسابقات پرتغال می‌رود.
 
بدترین لحظه در تاریخ جام جهانی: نیمه‌نهایی جام جهانی ۱۹۶۶ انگلستان، وقتی پرتغال با نتیجه ۲-۱ از میزبان عقب بود و فوق ستاره وقت پرتغال، اوزه بیو به دلیل مصدومیت بازی را ترک کرد.
 
بهترین لحظه در تاریخ جام جهانی: یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۶۶، وقتی پرتغال بازی را ۳-۰ در مقابل کره شمالی واگذار کرده بود، اما گل اوزه بیو پرتغال را به بازی برگرداند و در نهایت با گل خوزه آگوستو توانستند با نتیجه ۵-۳ طوفان زرد آسیا که شگفتی‌ساز آن دوره بود را پشت سر بگذارند.
 
بازیکنان کلیدی: کریستیانو رونالدو، برناردو سیلوا، ویلیام کاروالهو، برونو فرناندز و روی پاتریسیو
 
سرود ملی: (دست به سلاح دست به سلاح! علیه توپها! به پیش به پیش)

تیم ملی پرتغال در گروه دوم جام جهانی به همراه تیم های ایران، اسپانیا و مراکش برای صعود به مرحله بعدی رقابت می کند. نخستین بازی پرتغال هم روز جمعه آینده در برابر اسپانیا خواهد بود.
+3
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.