گزارش آسوشیتدپرس از ترنس‌های ایرانی

آسوشیتدپرس در گزارشی به وضعیت ترنس‌های ایرانی پرداخته است؛ مردانی در قالب زنانه و زنانی در قالب مردانه.به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در این گزارش آمده است: این عکس نهال 19 ساله است، 22 اپریل 2018 در تهران. نهال، یک ترنس است که زندگی‌اش با انواع نگاه‌های قضاوتگر در خیابان آمیخته شده. او به یاد می‌آورد که چطور دوران تحصیل را به سختی ادامه داده، چقدر از خانواده‌ و اطرافیانش فاصله گرفته و جامعه هم او را طرد کرده است.
 
نهال در شرایطی در جامعه ایران زندگی می‌کند که با وجود قوانین حمایتی از آنها، هر روز برای تردد در سطح شهر، از بازخوردهایی که از دیگران می‌گیرد، هراس دارد، حضورش در محیط‌های عمومی با آزار و تمسخر همراه است و مخصوصا در محیط‌های کاری مورد تبعیض قرار می‌گیرند تا جایی که افراد ترنس مجبور به انزوا، افسردگی، فرار از خانه و حتی در مواردی خودکشی می‌شوند. نهال می‌گوید: «مردم در خیابان مرا با دست نشان می‌دهند و به همدیگر می‌گویند زن است یا مرد؟ خدا شفایش بدهد!» تمام اینها در حالی است که عمل تغییر جنسیت برای ترنس‌ها در ایران، دارای مجوز است؛ اما پذیرش اجتماعی با آنچه در قوانین آمده متفاوت است.
 اگرچه در سال‌های اخیر، فیلم‌ها و تئاترهایی با مضمون زندگی ترنس‌ها برای آشنایی بیشتر مردم با این افراد ساخته شده، ‌اما هنوز با تمام این اوصاف، آنچه افراد ترنس در ایران را آزار می‌دهد، برخوردهای مردم است، به طوری که حتی در کلانشهری مانند تهران هم محافظه‌کاری شدیدی نسبت به این افراد وجود دارد و درک چندانی از وضعیت این افراد وجود ندارد. نهال،‌ در این زمینه می‌گوید:‌ «برخوردهای مردم با ما اصلا خوب نیست. آنها به صورت فیزیکی و کلامی ما را مورد آزار قرار می‌دهند، حتی برای من پیش آمده که چند نفر به من حمله کرده و من را مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند.»
 
اما شاید بدتر از شرایط اجتماعی،‌ محیط خانوادگی برای افراد ترنس باشد. یکی از پزشکان معالج این افراد می‌گوید: بعضی از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند فرزندشان بیماری صعب‌العلاج داشته یا مرده باشد تا این که بفهمند می‌خواهد تغییر جنسیت انجام دهد. گاهی آنها حتی نسبت به ما که چنین مجوزی را برای فرزندشان صادر می‌کنیم، خشونت می‌ورزند. اگر هم به عمل جراحی رضایت دهند، بعد از آن خانه و حتی شاید شهرشان را ترک کنند که با نگاه‌های آزاردهنده مردم مواجه نشوند.
 
در بین جمعیت 80 میلیون نفری ایران، تخمین زده می‌شود که تعداد افراد ترنس کمتر از 50 هزار نفر باشد و حتی با وجود فتوا و قانون درباره این افراد،‌ آنها مانند ترنس‌ها در کشورهای دیگر مورد بعضی آزارهای خانوادگی و اجتماعی قرار می‌گیرند. خانواده این افراد،‌ اغلب تحمل این واقعیت را ندارند که فرزندشان که در ابتدا تصور می‌کردند پسر یا دختر باشد، بخواهد عمل جراحی انجام داده و به جنسیتی خلاف آن تبدیل شود. در عین حال، کسانی که جراحی نکنند و بر اساس جنسیت فعلی‌شان لباس نپوشند و ظاهر و رفتارشان متناسب با آن نباشد، ممکن است توسط پلیس دستگیرشوند. ماجرای قانونی شدن عمل جراحی افراد ترنس در ایران به اوایل انقلاب اسلامی برمی‌گردد، زمانی که یک ترنس به دیدن امام خمینی رفت و توضیح داد که چطور جنسیت و روحیاتش با همدیگر در تضاد هستند، او گفت همیشه احساس می‌کند یک زن است و بعد از آن بود که امام خمینی در اقدامی پیشگامانه، فتوای مجاز بودن عمل تغییر جنسیت برای این افراد را صادر کرد، این ترنس به نام مریم خاتون‌پور ملک‌آرا تغییر جنسیت داد و راه را برای دیگرانی که در شرایط مشابه او بودند باز کرد. او در توضیح آن روز و گرفتن آن فتوا گفته است:‌ آن زمان و مکان مانند یک بهشت بود، من کاملا احساس می‌کردم در بهشت قرار گرفته‌ام.
 تغییر جنسیت افراد در ایران اینطور است که آنها ابتدا به دادگاه رفته و مجوز قانونی برای این کار را دریافت می‌کنند البته بعد از معاینات دقیق و جزئی و مصاحبه با چند روانپزشک. بعد از آن هم می‌توانند مشخصات هویتی جدید و حتی کمک هزینه برای عمل جراحی دریافت کنند. می‌توان گفت ایران جزو معدود کشورهایی است که به افراد متقاضی عمل تغییر جنسیت، وام می‌دهند، هرچند که این مبلغ، کفاف تمام هزینه‌ها را نمی‌دهد. همین چند وقت پیش بود که سازمان بهزیستی ایران اعلام کرد سه هزار نفر برای دریافت این مبلغ در 15 سال گذشته ثبت نام کرده‌اند.
 
نهال که حالا برایش تنها جای آرام، بالکن خانه مادرش است، به یک نهاد خیریه برای کمک به افراد مشابهش فکر می‌کند: «می‌خواهم تلاش کنم که فرهنگ سازی شود و مردم با افراد ترنسکشوال برخورد بهتری داشته باشند. این وضعیت واقعا برای ما آزاردهنده است.»
+62
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    آدم معمولی از دست این جانوران اسلامی به ستوه آمده است تا برسد به غیر معمولی؟! اصلآ، معمولی چیست و مرز آنرا کی تعیین کرده؟! هرچند جنگ ترنس ها در غرب که دارای حق و حقوق اجتماعی شدند، همانند ترنس های ایرانی در اوایل چنین شرایطی داشتند که با کار توضیحی و لابی و از همه مهمتر پیشکسوتان اجتماعی و فرهنگی که گاه خود ترنس بودند و از حقوق اینگونه افراد دفاع نمودند که امروزه شاهد شرایط خوبی در اجتماع غربی هستیم .
    6
    16
    یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۹
    تفکر اسلامی - اودنسه ، دانمارک

    به خدا ما که بچه بودیم از این چیزا نداشتیم که. چون تا میامدیم همین یه ذره هم که ترنس‌بازی کنیم؛ مورد توبیخ والدین قرار میگرفتیم. فقط بخاطر تربیت ناصحیح کودک؛اگر دو تا تشر و پس‌گردنی از همون بچگی بهشون میزدند؛ امروز شاهد این آبروریزی نبودیم. باید با اعمال شاقه دوباره برشون گردونن به همون حالت عادی قبل از ترنش شدن.
    55
    17
    یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    اتل متل! - اساتیر، اردن
    الان فضولها، بیسوادها و ژنهای خوب بیل و کلنگ را کنار میگزارند، انگشتها را از دماغ بیرون کشیده و میایند دور این سوژه جمع میشوند تا دچار حض القبح بشوند. اما بنده میخواهم بپرسم: آقا! بتوچه؟! سکس عوض کردن کسی به تو چه ربطی دارد؟! مال تو که سر جایش مانده، نه؟! با آن به امور خودت بپرداز و در زندگی خصصوصی مردم دخالت نکن. این بدیهیات را پس از ۷ هزار سال فرهنگ یاد بگیرید. از همین کنجکاویها داشتید که آخوند را برای حکومت بر ایران نازل کردید. نه؟ آخوند هم عمیقا در این کنجکاویها نفس میکشد. نه؟ القصه: زندگی، انتخاب و نوع سلیقه دیگران تا وقتی که مخل آرامش و زندگی شما نباشد، به شما هیچ ارتباطی ندارد. نه؟ بد میگم جناب سروان؟ بله؟ فیوز عوض میکنی؟! عافیت باشه!
    11
    23
    یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    nooshin tehrani - روم، ایتالیا
    تا آنجایی‌ که من میدونم کسی‌ که از خمینی فتوایه عمل جراحی برایه ترانس‌ها گرفت شخصی‌ به نمِ مصطفی بود که بعدا اسمِ خودش رو فاطمه گذشت. از انجاییکه امام خمینی تاکید کرده بود که مصطفی بعد از عمل باید قسم بخورد که بدونِ چادر از خانه بیرون نیاید ایشان بعد از عملِ جراحی تا کنون از خانه بیرون نیامده و در تهران زندگی‌ می‌کند. این خانمِ مریم خاتون هرکی‌ هست باشد ولی‌ کسی‌ نیست که باعث فتوای خمینی باشد. کاما اینکه ایشان عملِ جراحی را در تایلند انجام دادند ولی‌ آقا مصطفی یا فاطمه خانوم کنونی این عمل را در سالهای ۶۰ در ایران انجام دادند. به عنوانه یک ایرانی‌ لیبرال همیشه سپاس گذار خمینی برای فتوایشان هستم
    22
    3
    یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان
    تفکر جان قاطی‌ نکن. این ترانس با چیزی که تو گویی فرق دارد. همه ما در هنگام تولد. ژن زنانه و مردانه در خود داریم. برو خودت را آزمایش کن. ببین چقدر کرمزوم زنانه در خود دارید. فکر می‌‌کنید اون پستان کوچک شما از کجا آمده.امام زمان داد به شما ؟یا باز مانده کرمزوم زنانه در شما ؟ در بعضیها مقدار کرزوم در بدن با اندام نمی‌‌خورد. بدن مردانه دارند ولی‌ تعداد کرمزوم زنانه در بدن بیشتر است. مریضی نیست .ولی‌ کسی‌ هم نمی‌‌داند.چرا. در اروپا یواش یواش درک می‌‌کنند. خر مقدس مسلمان خیر. پزشگی نشان داده. کسانی‌ و بیشتر از همه مسلمانان .از همجنس گراهی وحشت دارند. چرا که این تمایل در آنها بسیار شدید . ولی‌ به خاطر تهصب مذهبی‌ است. با فحش دادن داری وری گفتن تمایل خود را سرکوب می‌‌کنند. اون جریان کودکی در کلاس قرهان چیز دیگری .اون پدوفیل است. سالها قاری به کودکان تجاوز می‌‌کند. پدر خرفت ولی‌ می‌‌گوید .چیزی نگو .ابروی اسلام می‌‌رود. نتیجه مشتی آسیب دیده .زمانی‌ که بزرگ می‌‌شوند. می‌‌شوند بسیجی‌ و عقده این جنایت را بر سر .زنان .ترانس .همجنس گرا در می‌‌اورند
    6
    16
    یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۹
    تفکر اسلامی - اودنسه ، دانمارک
    [::zarduscht - فرانکفورت، آلمان::]. اون پستان کوچک شما از کجا آمده!!! علم غیب داری شما یا فکر میکنی هنوز ۶ سالمه؟
    5
    2
    یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.