عراق واردات کالای ساخت ایران را ممنوع کرد، استاندارد کالاهای ایرانی را قبول نداریم

دولت عراق ورود ۶۳ قلم کالای ساخت ایران را ممنوع کرده است
 
رادیو زمانه: سهم ایران در بازار عراق تنزل یافته است. گزارش‌های گمرک جمهوری اسلامی از واردات و صادرات دی و بهمن سال گذشته نشان می‌دهد که جایگاه عراق در مقصد کالاهای ساخت ایران از رتبه دوم به سوم سقوط کرده است.
 
محمد‌ابراهیم رضازاده رئیس میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران «افزایش تعرفه» و «ممنوعیت واردات» را از دلایل کاهش روابط تجاری تهران و بغداد اعلام کرده است.
 
به گفته او دولت عراق اعلام کرده که تعرفه واردات کالاهای ساخت ایران را افزایش خواهد داد و برای ۶۳ قلم کالای تولید شده در ایران ممنوعیت واردات اعمال می‌کند.
 
بغداد پیش از این نیز با افزایش تعرفه واردات سیمان و لبنیات حجم واردات از ایران را کاهش داد.
 
حمید حسینی دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق چندی پیش از اعمال این محدودیت‌ها انتقاد کرده و گفته بود: «بغداد از ورود کامیون‌های ایرانی جلوگیری می‌کند».
 
او از مسئولان دولتی خواسته بود تا در رایزنی با مقام‌های ارشد عراقی موانع تجاری میان تهران و بغداد را رفع کنند.
 
به همین منظور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ایران اسفند سال گذشته به همراه یک هیئت تجاری به منظور گفت‌وگو با مقام‌های عراقی به بغداد سفر کرد.
 
حال اما رضا‌زاده گفته است: «پیش‌بینی نمی‌شود سهولتی در روابط بازرگانی با عراق ایجاد شود و حتی ممکن است موانع جدیدی به وجود بیاید».
 
در خبر دیگری در پیوند با همین موضوع یحیی آل‌اسحاق رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق به خبرگزاری دانشجویان، ایسنا، گفته است که دلیل ممنوعیت واردات کالاهای ساخت ایران «اختلاف نظر بر سر استاندارد است».
 
به گفته او عراق استاندارد کالاهای ایرانی را قبول نداشت و کالاهای صادراتی ایران باید به تاسیس موسسه استاندارد فرانسه می‌رسید تا مجوز ورود به عراق دریافت می‌کرد.
 
آل‌اسحاق گفته است که با رایزنی مقام‌های سیاسی دو کشور، اختلاف نظر بر سر بسیاری از کالاها برطرف شده و تنها ۶۳ قلم کالایی هنوز با مسئله تعیین استاندارد روبرو هستند.
 
به گفته او رایزنی‌ها برای حل این مشکل ادامه دارد و قرار است که مسئولان دو کشور در تهران در این باره گفت‌وگو کنند.
 
با این حال آل‌اسحاق نیز تائید کرده است که بغداد تعرفه کالاهای وارداتی از ایران را افزایش داده، اما گفته است که این سیاست به خاطر حمایت از تولید داخلی عراق اعمال می‌شود.
 
حجم صادرات ایران به عراق در ۱۱ ماه نخست سال گذشته ۵.۸ میلیارد دلار اعلام شده است.
+76
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۳
    rood120 - منچستر، انگلستان

    قابل توجه آقایانی که اینجا عرض می کردند عراق هم مال ما شد ، حالا بدوید بروید آنجا را آباد کنید و بیلاخ تحویل بگیرید.
    1
    69
    ‌پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    اینا تنها استاندارد گنبد و بارگاههاى طلا رو قبول دارند و خون جوانهاى خام ایرانى رو که براى مبارزه با داعش میرن عراق و کشته میشن !!
    1
    69
    ‌پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    oghab - هلسینکی، فنلاند

    مرگ برکل نظام کثافت ضد ایرانی که میلیاردها دلار در عراق خرج کرده و میکنه ..ملت حداقل توی فضای مجازی فحش خوارو مادر به خامنه ای و دارودسته اش بکشید
    1
    32
    ‌پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    فردا پس فردا زایر ساخت ایران هم ورودش به اتبات علیا که نمیدونم یعنی چه ممنوع میشه و فقط زایرهای ایرانی منتاژ عراقیهای زائر یا هم تخم صیغهای که در فاحش خانه مشهد موسوم به استان قدس رضوی پس انداخته سا'دن اجازه زیارت دارند. خاک بسر مملکت بیصاحب، ۹۰ میلیارد دلار غرامت جنگی بوه ایران بفدهکارند، ولی شهرهای که در زمان زنگ با امریکا در عراق تخریب شدند را ایران به اجبار اباد کرد، به اسم دفاع از تویله های مرده پرستان میلیاردها دلار هزینه کرد، اخر کار همون لگدی که یاسر عرفات به ماتحت خمینی کره سیک زد، برادران مسلمان عراقی هم به ماتحت لعنت الله چلاق علی و ملت ایران زدند. بگید مرگ بر شاه...بگذار وقت اسد هم برسه، ببین چطور فوج فوج ایرانبیها را به اسم تروریست تحویل اسراییل بده....شب درازه. ملت ایران ملتی است که برای قاتلان اجدادشون و متجاوزان به ناموس اجدادشون قبر و بارگاه میسازند و از شکم زن و بچه خود میزنند که نعل و میخ طلا برای قاطر فلان امام بسازن،در حالی که همسایه و هموطن جلوی چشمشون اندام فروشی، ناموس فروشی یا بچه فروشی بخاطر فقر میکنه.و این هم معرفت اعراب
    0
    5
    ‌پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.