همزمان با افزایش تلاشها برای بستن شبکه تلگرام در ایران، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ نشر و آثار آیتالله خامنهای اعلام کرد که فعالیتش را در این شبکه متوقف کرده است.
کانال تلگرام رهبر ایران که تا صبح امروز، چهارشنبه ۲۹ فروردین، بیش از یک میلیون عضو داشت، اعلام کرده که "برای رفع انحصار پیامرسان تلگرام" و حمایت از شبکههای داخلی، از این به بعد در پیامرسانهای داخلی گپ، آیگپ و سروش فعالیت خواهد کرد.
بر اساس اخباری که در یک ماه گذشته از قول مقامهای مختلف در ایران منتشر شده، هر لحظه امکان دارد تلگرام در ایران مانند روسیه بسته شود.
صبح امروز، چند دقیقه اختلال در این پیامرسان باعث نگرانی کاربرانی شد که برای امور روزانه خود به این شبکه متکی هستند. این اختلال بعد از یک ساعت رفع شد.
در اطلاعیه دفتر رهبر ایران پیشبینی شده که شبکه تلگرام متوقف خواهد شد هرچند تاریخی برای آن اعلام نشده است.
دفتر رهبر ایران اعلام کرده که "پیش از شروع برنامه رسمی نهادهای کشور در توقف استفاده از تلگرام" فعالیت خود را در این شبکه متوقف میکند.
رهبر ایران چند روز پیش در راستای تشویق ایرانیان به استفاده از شبکههای داخلی، تعرض به امنیت و حریم آنها در این شبکهها را حرام شرعی اعلام کرد.
دیدار رهبر ایران با اعضای شورای عالی فضای مجازی در شهریور ۱۳۹۴ دفتر اطلاعرسانی رهبر در شبکههای دیگر مانند اینستاگرام و توییتر همچنان فعال است و آخرین مطلب اینستاگرام آیتالله خامنهای که نزدیک دو ایران میلیون دنبالکننده دارد، اوایل روز چهارشنبه ۲۹ فروردین منتشر شده است.
علاالدین بروجردی، نماینده مجلس ایران که خبر بسته شدن تلگرام تا اواخر فروردین ماه را اعلام کرده بود، کانال تلگرام خود را "به پیروی" از دفتر رهبر بسته و اعلام کرده که به شبکههای پیامرسان داخلی نقل مکان خواهد کرد.
شماری دیگر از مقامها از جمله اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور هم تلگرام را ترک کردهاند. تلگرام در حال حاضر پرطرفدارترین پیامرسان در ایران است و تعداد کاربران آن بیش از ۴۰ میلیون نفر تخمین زده میشود..
مقامهای ایران میگویند تلگرام در صورتی میتواند به فعالیت ادامه دهد که خود را با قوانین داخل ایران سازگار کند.
در گذشته ایران خواستار انتقال سرورهای تلگرام به این کشور شده بود اما مدیر تلگرام با آن موافقت نکرد.
روسیه از دو روز پیش با حکم دادگاه فعالیت پیامرسان تلگرام را در این کشور متوقف کرد.
پاول دوروف مدیر تلگرام میگوید دولت روسیه تا کنون آیپی و دسترسی ۱۵ میلیون کاربر را به تلگرام بسته است اما با این حال این اقدام تا کنون تاثیر چندانی در میزان مخاطبان آن نداشته است چون کاربران به فیلترشکن رو آوردهاند.
آقای دوروف که خود روسی است اما در خارج از روسیه زندگی میکند، گفته "جنبش مقاومت دیجیتال" را ایجاد و میلیونها دلار برای گذشتن از سد سانسور و تقویت اطلاعرسانی هزینه خواهد کرد.