لاوروف: حمله شیمیایی سوریه با کمک سازمان اطلاعات خارجی به نمایش گذاشته شد

لاوروف معتقد است که حمله شیمیایی به سوریه اساسا جعلی است و نمایشی بوده که توسط نیروهای مخالف حکومت آن کشور و یک سازمان اطلاعاتی خارجی اجرا شده است سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته است که حمله شیمیایی در سوریه جعلی است و با کمک یک سازمان اطلاعاتی خارجی به اجرا گذاشته شده است.
 
روز جمعه، ٢٤ فروردین (١٣ آوریل)، سرگئی لاوروف گفت که کارشناسان روسی که از شهر دوما بازدید کرده‌اند هیچ اثری از مواد شیمیایی در این شهر نیافته‌اند. آقای لاروف گفته است که نتیجه‌گیری کارشناسان "دلیلی انکار ناپذیر بر آن است که حمله گزارش شده از دوما کاملا نمایشی و جعلی بوده است."
 
وزیر خارجه روسیه با اشاره به حمله نظامی ائتلاف به رهبری آمریکا به عراق در سال ٢٠٠٣ و حمله ائتلاف بین‌المللی به لیبی در سال ۱۲-۲۰۱۱ گفته است که "خدا نکند که در پی تجربه‌های لیبی وعراق، اقدام ماجراجویانه دیگری در سوریه در جریان باشد."
 
پیش از حمله به عراق، مقامات آمریکایی دولت آن کشور را به پنهانکاری در ساخت تسلیحات شیمیایی متهم کردند و در سال ۲۰۱۱ نیز پس از آنکه رهبر وقت لیبی تهدید کرد که با اعزام ارتش، شهروندان معترض را سرکوب خواهد کرد، شماری از کشورهای جهان به عملیات نظامی در آن کشور دست زدند.
 
وزیر خارجه روسیه هشدار داده است که حتی کوچکترین اشتباه محاسبه در سوریه می‌تواند موج جدیدی از آوارگان را به راه اندازد و افزوده است که "تعیین ضرب‌الاجل و تهدید به گفتگو به یافتن راهی برای حل بحران کمک نمی‌کند." با انتشار گزارش‌های حاکی از حمله شیمیایی در دوما در روز شنبه، مقامات غربی خواستار اقدامات تنبیهی علیه حکومت بشار اسد شدند و به خصوص دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از حمله موشکی به مراکز دولتی آن کشور سخن گفت.
 
حمله شیمیایی در دوما که به گفته سازمان بهداشت جهانی به کشته شدن تا ۷۰ نفر و آسیب دیدن حدود ۵۰۰ نفر منجر شد واکنش تند و ابراز انزجار تند بسیاری از کشورهای جهان را در پی آورد اما دولت‌های سوریه، روسیه و ایران وقوع این حمله را انکار کرده یا نیروهای مخالف را به ارتکاب آن متهم ساخته‌اند. ایران و روسیه متحدان دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در جنگ داخلی آن کشور هستند.
 
به گفته سرگئی لاروف، در حال حاضر مقامات ارشد آمریکا و روسیه از طریق کانال‌های ارتباطی با یکدیگر در تماس هستند. وی در مورد این کانال‌های ارتباطی توضیح داد که "اینها برای گفتگوهای مرتب بین رئیسان جمهوری دو کشور و ارتباط مستمر بین نهادهای نظامی است و این کانال‌ها در حال حاضر فعال هستند و مورد استفاده قرار دارند."
 
علاوه بر آمریکا، دولت‌های بریتانیا و فرانسه نیز برای همکاری در اقدام تنبیهی علیه سوریه اعلام آمادگی کرده‌اند. روز گذشته ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در جلسه هیئت دولت برای مشورت در مورد حمله شیمیایی در دوما شرکت کرد و در پی آن اعلام شد که اعضای هیئت دولت لزوم عملیات علیه سوریه را تایید کرده‌اند. براساس این گزارش، دولت بریتانیا معتقد است که "به احتمال زیاد" نیروهای بشار اسد مسئول حمله شیمیایی به منطقه دوما بوده‌اند و اعضای دولت تاکید دارند که چنین اقدامی نباید بدون مجازات بماند.
 
در زمان وقوع حمله شیمیایی در روز شنبه، دوما در اختیار گروه‌های مخالف بشار اسد بود اما این گروه‌ها بعدا براساس موافقتی با دولت روسیه، دوما را تخلیه کردند و نیروهای دولتی سوریه و نظامیان روسیه به این منطقه وارد شدند. روز جمعه اعلام شد که واحد دژبان ارتش روسیه کنترل دوما را در دست گرفته است.
 
در خبری دیگر در همین زمینه، روز جمعه، سفارت روسیه در لندن با صدور بیانیه‌ای گفت که دولت آن کشور "در مورد تصمیم کابینه بریتانیا برای اقدام به عملیات نظامی در سوریه نگران است."
 
شامگاه گذشته نخست وزیر بریتانیا و رئیس جمهوری آمریکا در یک تماس تلفنی، تاکید کردند که استفاده از اسلحه شیمیایی در هیچ حالتی نباید تحمل شود و بدون مجازات بماند. این نگرانی وجود داشته که سکوت در برابر حمله شیمیایی در سوریه باعث شود دیگر دولت‌های منطقه نیز استفاده از این نوع تسلیحات علیه شهروندان معترض و مخالفان داخلی خود را مجاز بدانند.
 
مقامات آمریکایی گفته‌اند که هنوز در مورد زمان و نوع عملیات علیه سوریه تصمیمی اتخاذ نشده اما بعضی رسانه‌ها گزارش کرده‌اند که بزرگترین ناوگان تهاجمی آمریکا از زمان جنگ عراق تا کنون عازم آب‌های سوریه شده و به این ترتیب، امکان اجرای عملیات ظرف سه روز آینده امکانپذیر خواهد بود. منابع رسمی آمریکایی در این مورد اظهار نظری نکرده‌اند.
 
همزمان، نماینده روسیه در سازمان ملل خواستار برگزاری نشست شورای امنیت برای بحث پیرامون "تهدید صلح جهانی در پی حمله هوایی احتمالی به سوریه" شده است. پس از انتشار گزارش حمله شیمیایی در سوریه، شورای امنیت جلساتی را برگزار کرد که به نتیجه نرسید. قطعنامه پیشنهادی کشورهای غربی شامل درخواست مجازات دولت سوریه به خاطر وتوی روسیه به تصویب نرسید و قطعنامه پیشنهادی روسیه نیز نتوانست رای اعضای شورا را به دست آورد.
+44
رأی دهید
-41

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    karaji - کرج ، ایران
    راست میگه دنیا خیال میکنه که روسا اونجان و مردم رو میکشن و قضیه اکراین یه تصوره و یمن وجود نداره و قلدری تو دنیا یه توهمه . ای عفریته تاریخ ! دنیا تو و اون یانکی و استعمار پیر رو میشناسه فقط موندم یه مشت اسکل تو کشورهای وابسته چطور خودشونو توجیه میکنن و امر بر شما میشن ، تف !!!
    18
    28
    جمعه ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان
    لاوروف ترسیده قیافشو دقت کردید؟؟
    11
    21
    جمعه ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.