دیوان عالی روسیه روز جمعه درخواست دولت برای مسدود کردن پیامرسان تلگرام در این کشور را پذیرفت.
دولت روسیه یک هفته پیش از مقامهای قضایی این کشور خواسته بود تا دستور فیلترینگ این پیامرسان را صادر کنند.
«روسکومنادزور»، نهاد دولتی ناظر بر ارتباطات و فناوری اطلاعات روسیه از دستگاه قضایی این کشور خواسته بود تا دسترسی کاربران به این شبکه را به دلیل امتناع از ارائه دادهها به سرویسهای امنیتی محدود کند. این نهاد جمعه هفتم آوریل (۱۷ فروردین) در بیانیهای اعلام کرد درخواست خود را برای محدود کردن تلگرام به دادگاهی در مسکو ارائه داده است.
مسئولان آژانس ملی امنیت فدرال روسیه (FSB) اخیرا از شرکت تلگرام خواسته بودند که کلیدهای رمزنگاری را در اختیار آنها قرار دهند تا آنها بتوانند پیامهای کاربران را بخوانند و در آینده از حملات تروریستی در کشور جلوگیری کنند اما تلگرام این درخواست را رد کرده بود.
نهادهای امنیتی روسیه سال گذشته پس از بمب گذاری سوم آوریل در متروی سنپترزبورگ اعلام کرده بودند که عاملین این حمله از نرمافزار تلگرام برای ارتباط و برنامه ریزی این حمله استفاده کرده بودند.
پائول چیکوف، وکیل تلگرام پیش از این اقدام دولت روسیه برای مسدود کردن این برنامه را «بی اساس» خوانده و گفته بود: «دلایل آژانس امنیت فدرال برای دسترسی به مکالمات خصوصی کاربران مغایر قانون اساسی، بی اساس و به لحظ فنی و قانونی غیرقابل اجراست.»
پاول دورف، پایهگذار تلگرام که خود اهل روسیه است ماه گذشته در واکنش به تهدید نهاد نظارت بر ارتباطات این کشور در حساب توئیتری خود نوشت: « تهدید به مسدود کردن تلگرام در صورت عدم تسلیم دادههای خصوصی کاربران راه به جایی نخواهد برد. تلگرام بر اعتقاد به آزادی و حریم خصوصی پایبند میماند».
پیام رسان تلگرام که به طور گسترده در روسیه و خاورمیانه مورد استقبال قرار گرفته است میگوید که نزدیک به ۲۰۰ میلیون کاربر فعال دارد.
نسخه وب پیامرسان تلگرام سال گذشته در اندونزی مسدود شده بود. مسئولان وزارت ارتباطات این کشور دلیل این موضوع را استفاده گروههای افراطی از این نرمافزار برای برقراری ارتباط و رساندن دستوالعملهای خود اعلام کرده بود.