ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، اعضای کابینه این کشور را به منظور بحث و بررسی پاسخ دولت به "حمله شیمیایی" سوریه فراخوانده است.
قراراست در این نشست گزینههای مربوط به حمایت از اقدام نظامی که آمریکا و متحدانش تهدید به انجام آن را کردهاند، مورد بررسی قرار گیرد.
منابعی به بی بی سی گفتهاند که خانم می در تلاش است بدون مراجعه و مشورت با پارلمان دست به اقدام نظامی علیه دولت سوریه بزند.
نخست وزیر بریتانیا گفته که "همه شواهد" حاکی از آن است که رژیم بشار اسد برغم رد حمله شیمیایی، مسئول این حمله است.
اگر کابینه بریتانیا به مشارکت این کشور در اقدام نظامی رای دهد در این صورت راه برای نیروهای بریتانیایی برای پیوستن به عملیات علیه اهداف در خاک سوریه هموار میشود.
"حمله شیمیایی"در دوما سوریه با واکنش های گسترده ای روبرو شده است دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که کاربرد اسلحه شیمیایی را "خط قرمز" دولت خود میداند، تهدید کرده است که به تلافی بمباران شیمیایی و کشتار غیرنظامیان سوری، به هدفهای متعلق به دولت سوریه حمله نظامی خواهد کرد. موضع وی مورد تایید بسیاری از کشورهای غربی است و به خصوص فرانسه و بریتانیا، به عنوان متحدان اصلی ایالات متحده در پیمان ناتو و از اعضای ائتلاف بینالمللی ضد داعش، حمایت و همکاری خود در تنبیه رژیم سوریه را اعلام کردهاند. جیمز لندیل، خبرنگار دیپلماتیک بیبیسی، میگوید که انتظار میرود کابینه بریتانیا از ترزا می حمایت کند. اما بنظر میرسد که او تمایل دارد بدون حمایت پارلمان دست به این کار بزند.
به گفته خبرنگار بیبیسی اما این اقدام میتواند خشم گروهی از جمله جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، را برانگیزد. آقای کوربین معتقد است باید اول از همه با پارلمان در این مورد مشورت شود.
رهبر حزب کارگر همچنین هشدار داده که هر گونه اقدام نظامی در سوریه میتواند به وخیمتر شدن اوضاع در آن کشور منجر شود.
پنج سال پیش که گزارشها حاکی از کاربرد اسلحه شیمیایی توسط دولت سوریه علیه مردم آن کشوربود، موضوع واکنش نظامی غرب به این اقدام و مشارکت نظامی بریتانیا مطرح شد.
در آن زمان، دولت وقت بریتانیا این موضوع را به پارلمان ارجاع کرد و نمایندگان به چنین اقدامی رای ندادند. در پی رای منفی پارلمان بریتانیا، رئیس جمهوری وقت آمریکا که پیشتر کاربرد اسلحه شیمیایی را "خط قرمز" خود اعلام کرده بود از دست زدن به حمله نظامی خودداری ورزید.